-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Ποιό Είναι Το Πιο Γιορτινό Γλυκό
Το πιο γιορτινό γλυκό είναι η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα. Μάλιστα, οι προετοιμασίες στα ζαχαροπλαστεία ξεκινάνε ακόμη και ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα ώστε να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση. H παραδοσιακή συνταγή για πουτίγκα, η οποία είναι αλμυρή, έχει δώσει σιγά σιγά τη θέση της σε ένα πλούσιο γλυκό που περιέχει σταφίδες, φρούτα και σος με κονιάκ. Άλλα γνωστά χριστουγεννιάτικα γλυκά της χώρας είναι κέικ με φρούτα γαρνιρισμένα με αμυγδαλόπαστα, ενώ στην Ιρλανδία απολαμβάνουν ψωμί με γέμιση φρούτων και ξηρών καρπών ή πουτίγκες με ζάχαρη, μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα. Σκανδιναβία Αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων είναι τα pepparkakor, δηλαδή τραγανά μπισκότα σε γιορτινά ...
Πηγή cooking.sigmalive.com >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το νεροκάρδαμο είναι αυτοφυές φυτό και τα φύλλα του φύονται κοντά στη βάση του. Έχουν δυνατή πικάντικη γεύση και χρησιμοποιούνται σε σαλάτες και διάφορα γαρνιρίσματα. Δεν ανήκει στην ελλαδική χλωρίδα, φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη, στα περιβόλια που ποτίζονται καλά, σε όχθες και ρυάκια. Συλλέγεται την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Άλλες ονομασίες του νεροκάρδαμου είναι αγριορόκα, ρόκα του ποταμού, καρδάμινο, αγριοκάρδαμο, ναστούριο το φαρμακευτικό.Θεραπευτικές ιδιότητες Το νεροκάρδαμο ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά, που θεωρούνται υπερτροφές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Περιέχει πάνω από 15 βασικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και μάλιστα σε υψηλά ποσοστά. Για παράδειγμα έχει περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και περισσότερο ασβέστιο από το γάλα! Δείτε λοιπόν 6 λόγους για να προσθέσετε νεροκάρδαμο στη διατροφή σας. Ρυθμίζει τον διαβήτη Η τακτική κατανάλωση νεροκάρδαμου μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη και του προδιαβήτη. Μελέτη του 2015 σύγκρινε θεραπεία με καθημερινή λήψη εκχυλίσματος νεροκάρδαμου με θεραπεία με ινσουλίνη σε αρουραίους με διαβήτη τύπου 2. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι αρουραίοι που κατανάλωναν νεροκάρδαμο είχαν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης από ό,τι τα ποντίκια που χρησιμοποιούν ινσουλίνη για τη θεραπεία της υπέρτασης. Μειώνει την υψηλή χοληστερόλη Μελέτη του 2008 σε αρουραίους που λάμβαναν καθημερινά κάρδαμο για 30 ημέρες έδειξε ότι μειώθηκαν τα τριγλυκερίδιά τους κατά 43% και η LDL (κακή χοληστερόλη) κατά 49% και ...
Πηγή taz.gr >>>
Τα ακτινίδια είναι γεμάτα από βιταμίνη C και αν τα καταναλώσεις μπορεί να κάψεις έως και 39% περισσότερο λίπος όταν ασκείσαι. Αν θέλεις πραγματικά να προσπαθήσεις για την άμεση αύξηση του μεταβολισμού σου, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να τρως περισσότερα μικρά γεύματα στην διάρκεια της ημέρας. Κάθε φορά που τρως, βοηθάς στην αύξηση του μεταβολισμού σου. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, τα πιο συχνά γεύματα μπορούν να βοηθήσουν να χάσεις βάρος ή να το διατηρήσεις....
Πηγή tlife.gr >>>
Το φασκόμηλο είναι ένα πολύ αρωματικό και με ξυλώδη γεύση βότανο που τα αρώματά του είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο μαγείρεμα. Το χρησιμοποιούμε συχνά σε πιάτα με χοιρινό, σε συνδυασμούς με πατάτες και τυρί. 3. Κoρίανδρος ή κόλιανδρο : Χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα αλλά και σε πολλά μεξικάνικα πιάτα. Διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να αντιληφθούν διαφορετικά τη γεύση του κόλιανδρου. Αυτοί που τους αρέσει να λένε ότι έχει μια αναζωογονητική γεύση όπως λεμονιού ή λάιμ, ενώ σε όσους δεν αρέσει να έχουν μια ισχυρή αποστροφή προς τη γεύση και την οσμή του, παρομοιάζοντας την με εκείνη του σαπουνιού. Δοκιμάστε το και δείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε. 4. Βασιλικός : O βασιλικός είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βότανα και χρησιμοποιείται πολύ στην ιταλική κουζίνα. Χρησιμοποιείται στη λαϊκή φαρμακευτική ως βότανο καθώς πιστεύεται πως είναι καλό διουρητικό και καταπραΰνει το στομαχόπονο και το πονοκέφαλο. Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται κυρίως τα αποξηραμένα φύλλα της πλατύφυλλης ποικιλίας του βασιλικού, το άρωμα των οποίων μοιάζει λίγο με αυτό του γλυκάνισου. 5. Κανέλα : Η κανέλα είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά μπαχαρικά, ειδικά σε χώρες όπως η Ινδία, η Σρι Λάνκα και άλλα μέρη της Ασίας. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του αλατιού καθώς έχει την ικανότητα να ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και βοηθάει επίσης στη μείωση της χοληστερόλης. 6. Κάρδαμο : Το κάρδαμο είναι ένα πολύ γνωστό υποκατάστατο του άλατος καθότι η γεύση του είναι διαφορετική από τις παραπάνω επιλογές και μάλιστα πολύ ισχυρή. 7. Πιπέρι καγιέν : Οι ...
Πηγή healthynews.gr >>>