-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστό ότι αποτελούν μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή επιλογή για πρωινό ή και σνακ. Επιπλέον το λεμόνι είναι μια καλή πηγή επίσης βιταμίνης C, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δράση των καλών βακτηρίων στον οργανισμό. Το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές ώστε να αντικαταστήσει το αλάτι ή τη ζάχαρη, τα οποία παραδοσιακά αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού. Το ακτινίδιο Τα ακτινίδια περιέχουν 90 με 110 mg βιταμίνης C, ποσότητα μεγαλύτερη από ένα μέσο πορτοκάλι. Είναι μια καλή πηγή καλίου, ένα σημαντικό μέταλλο για δυνατούς μύες και ενίσχυση του νευρικού συστήματος. Επιπλέον περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, φλαβονοειδή και καροτενοειδή, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που προάγουν την καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και της καρδιάς και την άμυνα του οργανισμού. Οι κόκκινοι καρποί Οι κόκκινοι καρποί όπως τα βατόμουρα, έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό, επιπλέον είναι καλές πηγές βιταμίνης C, μαγγανίου και ...
Πηγή donna.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το βερίκοκο είναι από τα πλέον αγαπημένα φρούτα, ενώ η εξαιρετική του ποιότητα είναι αποτέλεσμα ενός ισοζυγίου σακχάρων, οξύτητας και δυνατού αρώματος. Τα βερίκοκα αποτελούν πολύτιμη πηγή Βιταμίνης Α (β καροτίνη) και καλή πηγή Βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ), ενώ είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Από την Κίνα Η καλλιέργεια της βερικοκιάς αρχικά εφαρμόστηκε στην Κίνα, τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν και εξαπλώθηκε στην Κεντρική Ασία πριν από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην Ελλάδα είναι γνωστή η καλλιέργεια της ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ. Η εισαγωγή της στην περιοχή της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε γύρω στον 1ο αιώνα μ.Χ. από το Ιράν ή την Αρμενία. Τα κυριότερα κέντρα παραγωγής βερίκοκων στην χώρα μας είναι οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας και Χαλκιδικής, και ακολουθεί ο νομός Ηρακλείου. Καλλιεργητική φροντίδα Τα μυστικά της επιτυχίας Το κλάδεμα, το αραίωμα και η σωστή λίπανση είναι τα κλειδιά για την παραγωγή καλύτερης ποιότητας καρπών. 1. Το σωστό κλάδεμα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των καρπών γιατί μειώνει το φορτίο του δένδρου, ανανεώνει τους καρποφόρους βλαστούς και μειώνει τις προσβολές από τις ασθένειες και τους εχθρούς. 2. Με το αραίωμα επιτυγχάνεται μείωση των καρπών που προκαλεί μείωση του ανταγωνισμού μεταξύ τους με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας των καρπών όπως για παράδειγμα την αύξηση του βάρους τους, και την μείωση της οξύτητας του χυμού. 3. Η παρουσία 1,5-2,0 % οργανικής ουσίας στο έδαφος και μια ισορροπημένη λίπανση αζώτου-καλίου (12-15 κιλά/στρέμμα για κάθε στοιχείο) θεωρούνται ως αποφασιστικής σημασίας παράγοντες για την βελτίωση της ποιότητας. Αντίθετα η λίπανση του φωσφόρου δεν επιδρά στην ποιότητα. Eπιμέλεια: Στεφανακούδης ...
Πηγή agronews.gr >>>
Ποιά Είναι Η Κρητική Κουζίνα
Η κρητική κουζίνα είναι διάσημη για την ευεργετική επίδρασή της και η απόλαυση της είναι κομμάτι της ελληνικής και κρητικής φιλοξενίας. Το πρωινό στο ξενοδοχείο AKALI αποτελεί αναμφισβήτητα μία μοναδική εμπειρία, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει όλα τα αγαθά της κρητικής γης, παράλληλα με μία πλούσια επιλογή από ευρωπαϊκές γεύσεις. Οι παραδοσιακές κρητικές λιχουδιές έχουν εξέχουσα θέση στον πρωινό μπουφέ: φρέσκα φρούτα της περιοχής, τοπικά τυριά, αυγά, ελιές, καλιτσούνια, λουκουμάδες και παραδοσιακά κουλουράκια. Μία μεγάλη ποικιλία τσαγιών, καφέ και άλλων ροφημάτων συμπληρώνουν το πρόγευμα της ημέρας, ενώ ο κρητικός παραδοσιακός καφές ετοιμάζεται στη χόβολη (μικρό λάκκο με κάρβουνα). Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει το πρωινό του δίπλα στην πισίνα, στην βεράντα ή στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, κάτω από τον γαλάζιο κρητικό ουρανό. Το ξενοδοχείο AKALI ...
Πηγή hotelmag.gr >>>
Τι Είναι Η Ποικιλία Αδαμοπούλου
Η ποικιλία Αδαμοπούλου είναι πολύ παραγωγική, ανθεκτική στη κορυφοξήρα και προωθείται για τη παραγωγή καλοκαιρινού λεμονιού. Ο καρπός της είναι μετρίου έως μεγάλου μεγέθους, ο φλοιός είναι παχύς με επιφάνεια τραχεία. Στη Κρήτη, γνωστή είναι η ποικιλία Κιτρολεμονιά, με μεγάλο καρπό, παχύ φλοιό και λίγα οξέα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική. Επίσης, στην Κρήτη συναντάμε και τη ποικιλία Ζαμπετάκη, γνωστή και στη Πελοπόννησο. Πολύ καλή ποικιλία είναι η Εύρηκα ή Eureka, όπου το δένδρο δεν έχει καθόλου αγκάθια και οι καρποί της ωριμάζουν καθ” όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μια άλλη ποικιλία που ο καρπός της μοιάζει με τον καρπό της Εύρηκα είναι η Libson, αλλά αυτή έχει αγκάθια. Ο καρπός της είναι πλούσιος σε κιτρικό οξύ και παρουσιάζει μεγάλη περίοδο ωρίμανσης των καρπών. Στην Κύπρο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ποικιλία Λάπηθος, η οποία έχει ομοιότητες με τη Libson και είναι ανθεκτική στη κορυφοξήρα. Τέλος, στις ελληνικές ποικιλίες συγκαταλέγεται κα η Μικρόκαρπη Χίου ή αλλιώς γνωστή και σαν “Λεμονάκι της Χίου”. Υπάρχουν Ιταλικές ποικιλίες όπως: Femminelo, Monachello, Lunario και Interdonato. Υπάρχουν Ισπανικές ποικιλίες όπως: Verna και Fino. Την άνοιξη, μόλις αρχίσει να εμφανίζεται η νέα βλάστηση, λιπαίνουμε τακτικά και ποτίζουμε. Για προληπτικούς λόγους μπορούμε να ψεκάσουμε τα δέντρα μας με κάποιο χαλκούχο σκεύασμα ή βορδιγάλιο πολτό. —Φύτευση της λεμονιάς Η κατάλληλη απόσταση για φύτευση λεμονιάς σε κήπο είναι 6-8 μέτρα και η καλύτερη εποχή η άνοιξη, όταν έχει περάσει εντελώς ο κίνδυνος παγετού. Αρχικά σκάβετε έναν λάκκο με πλάτος αρκετά μεγάλο και βάθος μέχρι μία φορά μεγαλύτερο από το ύψος της. Αν θέλετε προσθέτετε και οργανικό λίπασμα και στη συνέχεια γεμίζετε τον λάκκο με το χώμα μέχρι να φτάσει το ύψος του εδάφους. Το δενδρύλλιο αφού φυτευτεί χρειάζεται υποστήριξη και ο κορμός προστασία από τον ήλιο και τα τρωκτικά. Συνήθως περιβάλλεται από λευκό ειδικό χαρτί με τη μορφή του κυλίνδρου. —Κλάδεμα της λεμονιάς Το κατεξοχήν σχήμα στη λεμονιά είναι το κύπελλο με 3-5 βραχίονες. Αφού επιλέξουμε τους βασικούς βραχίονες κλαδεύουμε ελαφρώς για να μπει το δένδρο γρήγορα σε καρποφορία. Η λεμονιά κλαδεύεται κάθε 2 χρόνια. Σε κάποιες ποικιλίες όπως η Αδαμοπούλου και η Libson το κλάδεμα γίνεται μετά τη συγκομιδή, Ιανουάριο-Φεβρουάριο, ενώ όψιμες ποικιλίες μπορούν να κλαδευτούν και με τους καρπούς σε όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι προτιμότερο όμως να γίνεται άνοιξη-καλοκαίρι όταν η παραγωγή όψιμων λεμονιών έχει μειωθεί. Μη ξεχνάτε ότι στις τομές του κλαδέματος κάνουμε επάλειψη με μαστίχα ή αλοιφή κλαδέματος. Επίσης, μπορούμε κα φτιάξουμε μόνοι μας αλοιφή με μίγμα θειικού χαλκού, θειϊκού σιδήρου και ασβεστίου ή μίγμα υγρής ασφάλτου σε ανάμιξη με λινέλαιο. —Άρδευση της λεμονιάς Η λεμονιά είναι επιπολαιόριζο δένδρο που σημαίνει ότι οι ρίζες του δεν φτάνουν σε πολύ μεγάλο βάθος και ως εκ τούτου η άρδευση θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και με ποσότητα νερού τόση όση να καλύπτουμε το 1 μέτρο βάθος. Τα νεαρά δένδρα καλό είναι να ποτίζονται 2-3 φορές την εβδομάδα ενώ τα δένδρα μεγαλύτερης ηλικίας χρειάζονται λιγότερο τακτικά πότισμα, κάθε 8-0 ημέρες το καλοκαίρι και τον χειμώνα ακόμα πιο αραιά. —Καλλιέργεια της λεμονιάς σε γλάστρα Η λεμονιά μπορεί να ευδοκιμήσει σε γλάστρα εφόσον υπάρχουν νάνες ποικιλίες που φτάνουν μέχρι τα 2 μέτρα. Αγοράζετε γλάστρα, με όσο γίνεται μεγαλύτερη διάμετρο, βάζετε φυτόχωμα (σχεδόν μέχρι το μισό του ύψους) και κάποιο λίπασμα, τοποθετείτε το δενδρύλλιο και συμπληρώνετε με χώμα μέχρι πάνω, στο χείλος της γλάστρας. Για καλύτερα αποτελέσματα, στο κάτω μέρος της γλάστρας ανοίγουμε μια τρύπα για καλύτερη στράγγιση αλλά για να μην μας “φεύγει” χώμα, τοποθετούμε μόνιμα ένα κομμάτι ύφασμα ανάμεσα από τη γλάστρα και από το πιατάκι (όπως στη πορτοκαλιά). Τη λεμονιά στη γλάστρα τη ποτίζουμε συχνά αλλά θα ήταν σοφό το πότισμα να γίνεται με βάση την αποστράγγιση του χώματος και τη θερμοκρασία. Σχετικά με τη λίπανση θέλει κάθε 15-20 ...
Πηγή econews.gr >>>