Τι Είναι Το Λεμόνι Κονφί

Το λεμόνι κονφί είναι λεμόνι «ψημένο» σε αλάτι και διατηρημένο μέσα σε ελαιόλαδο. Για να το φτιάξω κόβω 1 λεμόνι σε φέτες και τις αφήνω για δύο ημέρες μέσα σε ψιλό αλάτι. Κατόπιν τις βγάζω, τις ξεπλένω και τις τοποθετώ σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο. Τις σκεπάζω με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή με μείξη των δύο. Κλείνω με καπάκι και αφήνω το βάζο στον ήλιο για λίγες ημέρες. Τα λεμόνια διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου 6 μήνες.

Πηγή tovima.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: