Τι Είναι Η Μαγειρική Στο Σπίτι : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Η Μαγειρική Στο Σπίτι
Η μαγειρική στο σπίτι είναι υγιεινότερη και αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για τα παιδιά. Αφήστε τα να αγοράζουν τρόφιμα μαζί σας και να συμμετέχουν στη μαγειρική. Παρουσιάστε τη διατροφή σαν παιχνίδι. Δώστε εσείς το παράδειγμα των σωστών διατροφικών συνηθειών. Τα παιδιά αγαπούν να μιμούνται τους μεγάλους» μας είπε....
Πηγή tovima.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα μανταρίνια εκτός από πολύ γευστικά, είναι και πολύτιμος φρουρός της υγείας: πλούσια πηγή βιταμίνης Α και καροτένιου που συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των δοντιών και των οστών και συμμετέχουν στο σχηματισμό της ροδοψίνης, μιας χρωστικής με ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στην όραση και προστατευτική δράση έναντι του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Η πρόσληψη αρκετής βιταμίνης Α ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην επούλωση των πληγών. Συγχρόνως, η φωτοπροστατευτική δράση του β-καροτένιου σε συνδυασμό με τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τη γήρανση του δέρματος. Τα μανταρίνια παρέχουν σχεδόν το 80% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C, του ισχυρού αντιοξειδωτικού που ευθύνεται για τη σύνθεση του κολλαγόνου, την πρόληψη της αρθρίτιδας, του κρυολογήματος κ.α. Σε συνδυασμό με τα και τα φαινολικά οξέα που περιέχουν, αναστέλλουν την παραγωγή των και ρυθμίζουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Περιέχουν επίσης νιασίνη και θειαμίνη (βιταμίνες του συμπλέγματος Β), φολικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ αλλά και φυτικές ίνες. Το κάλιο και το μαγνήσιο βοηθούν στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης ενώ το ασβέστιο παίζει ζωτικό ρόλο στην πήξη του αίματος. Ένα μανταρίνι 100 γρ. περιέχει περίπου 3 γρ. φυτικές ίνες που αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, διευκολύνουν τη σωστή πέψη και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Η παρουσία αλάτων βρωμίου στη φλούδα του δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση. Σύμφωνα με δύο Ιαπωνικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν το 2006, η κατανάλωση μανταρινιών μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, καρδιοπαθειών, εγκεφαλικών επεισοδίων και διαβήτη. Το εξαιρετικό έλαιο του μανταρινιού που προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη της φλούδας των καρπών ή και των λουλουδιών του, χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία και ...
Πηγή itrofi.gr >>>
Τα γιαπράκια είναι το «εθνικό» φαγητό της Κοζάνης, που κάθε νοικοκυριό φτιάχνει τα Χριστούγεννα, όπως θέλει η τοπική παράδοση. Σύμφωνα με την ίδια παράδοση, οι νοικοκυρές ανήμερα του Αγίου Φιλίππου (14 Νοεμβρίου) βάζουν τα λάχανα για να γίνουν αρμιά, το κύριο συστατικό για το ξεχωριστό αυτό έδεσμα! Για την παράδοση αυτή μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η Ματίνα Τσικριτζή Μόμτσιου, συλλέκτρια λαογραφικού υλικού της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής . Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια: «Του Αη Φίλιππα πέφτει ακριβώς 40 ημέρες πριν την παραμονή και η ημέρα αυτή είναι καθοριστική για την αρμιά . Είναι η μέρα που παραδοσιακά ...
Πηγή prlogos.gr >>>
Ποιά Είναι Η Ελληνική Παραγωγή Ντομάτας
Η ελληνική παραγωγή ντομάτας είναι εποχική και ως εκ τούτου ελλειμματική. Μια πολιτική κινήτρων για την ανάπτυξη θερμοκηπίων θα μπορούσε σε πρώτη φάση να υποκαταστήσει τις εισαγωγές και σε δεύτερη να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο παραγωγής κηπευτικών υψηλής ποιότητας για ολόκληρη την Ευρώπη,προσφέροντας δυνατότητες εισοδήματος και απασχόλησης σε πλήθος ανέργων που σήμερα ξεροσταλιάζουν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ ή περιμένουν μια ευκαιριακή απασχόληση τους θερινούς μήνες. Αλλά δεν είναι μόνο οι ντομάτες.Το ίδιο συμβαίνει και με πλήθος άλλων κηπευτικών που επίσης εισάγονται μαζικά, όπως βεβαίως και με το μέλι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα ...
Πηγή tovima.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017