Τι Είναι Η Ρίγανη : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνη K, η οποία προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα και ενισχύει τα οστά. Οι αντιβακτηριαδιακές της ιδιότητες είναι εντυπωσιακές και αντιμετωπίζει τη λοιμώδη διαρροϊκή ασθένεια γιαρδίαση αποτελεσματικότερα από το επίσημο φάρμακο. Είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγγάνιο, ίνες και λιπαρά οξέα ωμέγα-3. —Μαϊντανός Ο μαϊντανός δεν είναι απλώς το πράσινο αρωματικό στη σαλάτα ή το πιάτο μας. Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα με τις βιταμίνες A και C, δυναμώνει τα οστά και συνθέτει το λίπος με τη βιταμίνη K. Τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχει, όπως η λουτεολίνη, βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη. Βασιλικός Δενδρολίβανο Δυόσμος Θυμάρι Λεβάντα Μαϊντανός Ρίγανη econews Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το Pulled pork είναι μέθοδος ψησίματος του κρέατος σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες από 3 έως 9. Διαβάστε περισσότερα για το Pulled pork εδώ. – Για να κάνετε λίγο πιο τολμηρή τη μαρινάδα σας προσθέστε καπνιστή πάπρικα, τζίντζερ, ...
Πηγή missbloom.gr >>>
Το Maca είναι από τις πιο ευεργετικές τροφές του σήμερα και αποτελεί την πιο δημοφιλή υπερτροφή (superfood)! Ευδοκιμεί στις Περουβιανές Άνδεις σε υψόμετρο άνω των 3800μ. Όπως και το Ginseng, το Μaca είναι προσαρμογόνο δηλαδή, βελτιώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του τη δεδομένη στιγμή, χωρίς να τον επιβαρύνει. Το Μaca αυξάνει την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή, εξισορροπεί τις ορμόνες, τονώνει τη libido και ενισχύει τη γονιμότητα. Επίσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, βελτιώνει τη μνήμη και τη διαύγεια. Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει πως το Maca ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και συμβάλλει στη μείωση της χρόνιας κόπωσης. Είναι πολύ θρεπτικό φυτό, πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες όπως B1, B2, C, E, απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο ψευδάργυρο, σελήνιο και άλλα. Το Maca της Biosophy είναι βιολογικής γεωργίας και Ωμό, ακατέργαστο. Απολαύστε το σε γάλα, ...
Πηγή naturanrg.gr >>>
Τι Είναι Το Μπρόκολο Όταν Είναι Βρασμένο
Το μπρόκολο, όταν είναι βρασμένο, γλυκαίνει και λιώνει με την ελάχιστη πίεση, καθώς αγκαλιάζει (και το αγκαλιάζουν) τα ζυμαρικά. Αποκτάει έτσι, μια ιδιότυπη γεύση με σχεδόν βελούδινη υφή, για την οποία άνετα θα λέγαμε πως η αίσθηση που μεταφέρει μοιάζει πολύ με αυτή του αβοκάντο. Κάποια ελαφρώς πιο τραγανά κομμάτια του πάντα υπονοούν την πραγματικότητα, ωστόσο η συνολική δομή του πιάτου μπερδεύει και εκπλήσσει ευχάριστα. 2. Με τα σπαγκέτι, το μαλακό μπρόκολο ανακατεύεται και διπλώνεται ανάμεσά τους συνέχεια, ακόμη και στο αναγκαίο γύρισμα κάθε πιρουνιάς. Εξαιρετικά όμως, του ταιριάζουν όλα τα κοντά ζυμαρικά (βίδες, πέννες, κοχύλια, αυτιά κλπ.) επειδή συγκρατούν ακόμη περισσότερο τα κρεμώδη κομμάτια του. 3. Το πεκορίνο του προσθέτει την πικάντικη διάσταση που ισορροπεί την γλύκα. Όσο πιο πικάντικο το τυρί, τόσο το καλύτερο. Αλλά και παρμεζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού, αν δεν έχετε. Αν σας αρέσουν μάλιστα, οι φλούδες τυριού στο τελικό πιάτο, να τις βάλετε. 4. Σε διάφορες εκδοχές τους, τα ζυμαρικά με μπρόκολο δέχονται επιπλέον αλλαντικά (λουκάνικο κυρίως αλλά και προσούτο και μπέικον), μαλακά τυριά (ρικότα, ανθότυρο), από τα ψαρικά τόνο και ξιφία σε μικρά κομμάτια αλλά και αντσούγιες, που επίσης ‘ξεπετούν’ την γλύκα του πιάτου. Οι Ιταλοί συχνά προσθέτουν στα μακαρόνια με μπρόκολο, πατάτες, όπως συνηθίζουν να κάνουν και στις μακαρονάδες με πέστο -πράγμα που μπορεί να φαίνεται περίεργο στον υπόλοιπο κόσμο. Μια ιδέα καυτερού (με πιπεριά τσίλι πράσινη ή κόκκινη ή μπούκοβο σε φλέικς) δίνει επίσης έξτρα χάρη και τονίζει την γευστικότητα του πιάτου. Εντούτοις, κάθε τρίτο υλικό συμπληρώνει διακριτικά με ένα ενδιαφέρον στοιχείο το σύνολο -δεν πρωταγωνιστεί. Η ιδέα του πιάτου πρέπει να παραμένει απλή και ωραία. Τα πολλά έξτρα τύπου κοτόπουλο ή κομμάτια κρέατος σε μεγάλη ποσότητα κλπ., αφήστε τα στην άκρη, καθότι περισσότερο αποσυντονίζουν την ιδιαίτερη γεύση, οδηγώντας σε μια άχρηστη πολυπλοκότητα και φλυαρία, παρά αναβαθμίζουν το φαγητό. Keep it simple. μακαρόνια με μπρόκολο —Μακαρόνια με μπρόκολο: η συνταγή Προετοιμασία: 10 λεπτά και άλλα 10’ το μαγείρεμα. Προετοιμάστε τη σάλτσα όσο βράζουν τα μακαρόνια. Τα καβουρδισμένα κουκουνάρια έχουν πιο ωραία και πολύπλοκη γεύση από τα άψητα –συστήνονται. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4 άτομα) 500 γραμ. σπαγκέτι ή πένες (βλ. παραπάνω) 1 μπρόκολο 500 γρ. περίπου 1-2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες 1 φλ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο πικάντικο ή παρμεζάνα και έξτρα (άλλο τόσο) στο τραπέζι 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ καυτερή πιπεριά τσίλι ή ½ κ.σ. μπούκοβο (πεπεροντσίνο) -προαιρετικά 100 γραμ. κουκουνάρια Βάλτε την κατσαρόλα (μεγάλη) που θα κάνετε τα μακαρόνια με το νερό στη φωτιά. Ετοιμάζετε το μπρόκολο: Το πλένετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μεγάλης μπουκιάς, διαχωρίζοντας και κρατώντας τα εξωτερικά του στρογγυλά ‘μπουκετάκια’ κατά το δυνατόν ολόκληρα. Κόψτε τα μεγαλύτερα από αυτά στη μέση. Καθαρίστε επίσης, το σκληρό περίβλημα από τα χοντρά κοτσάνια, κρατώντας μόνον το ...
Πηγή econews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 12/01/2017