Τι Είναι Τα Κεράσια Πριν Τον Ύπνο : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Τα Κεράσια Πριν Τον Ύπνο
Τα κεράσια είναι ένα τέλειο σνακ, ειδικά πριν τον ύπνο. Περιέχουν μελατονίνη, η οποία βοηθά στον έλεγχο του βιολογικού μας ρολογιού, χαρίζοντας μας ύπνο καλύτερης ποιότητας! Εσείς γνωρίζετε άλλες τροφές που επηρεάζουν τον ύπνο; Credit:...
Πηγή fanpage.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η νηστεία είναι μία άριστη ευκαιρία να υοθετήσουν έστω για κάποιες ημέρες χορτοφαγική δίαιτα ,οπότε θα εισάγουν στη διατροφή τους όσπρια(πλούσια πηγή φυτικών πρωτεινών υψηλής βιολογικής αξίας) χορταρικά (φυτικές ίνες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου) ελαιόλαδο και όχι ζωικής προέλευσης λίπη, ωμοί ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα ,θαλασσινά (πλούσια σε πρωτείνες ,ιχνοστοιχεία)και άφθονα φρούτα (πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών συστατικών).Εκτός από τα διατροφικά οφέλη με τη νηστεία ένα παιδί εξασκείται στην εγκράτεια και μαθαίνει να βάζει όρια στα θέλω του. Πιθανότατα κάποιοι γονείς θα αναρωτηθούν για το αν το παιδί τους προσλαμβάνει αρκετή πρωτείνη ή ασβέστιο κατά τη διάρκεια της νηστείας. Το κρέας (κόκκινο ή λευκό) είναι η πιο πλούσια σε πρωτείνη τροφή όμως μπορεί να αντικατασταθεί την περίοδο της νηστείας με όσπρια (π.χ φακές) συνδιασμένα με δημητριακά (ρύζι ή κινόα) οπότε αυξάνεται η απορρόφηση του σιδήρου. Πλουσιες σε πρωτείνη τροφές είναι και οι ξηροί καρποί ,δημητριακά όπως η βρώμη, η ζέα και τα προιόντα της σόγιας. Ασβέστιο προσλαμβάνεται με τα θαλασσινά, αμύγδαλα, σουσάμι ,ταχίνι και χαλβά. Μετά το πέρας της νηστείας έρχεται ο εορτασμός του Πάσχα και τα παιδιά σύμφωνα με το πνεύμα των εορτών καταναλώνουν αυγά, άφθονο κρέας και πολλά γλυκά. Η απότομη αλλαγή του προγράμματος διατροφής από την νηστεία στην ανεξέλεκτη κατανάλωση των πασχαλινών εδεσμάτων μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές ενοχλήσεις σε παιδιά αλλά ...
Πηγή daddy-cool.gr >>>
Το πόμελο είναι πολύ καλή πηγή σε βιταμίνη C, κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο. Οφέλη για την υγεία Ανοσοποιητικό σύστημα: Αν και μια μερίδα πόμελο (190 γρ.) είναι μικρότερη από ένα ολόκληρο φρούτο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο μεγάλα είναι, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C κατά 193%. Αυτή η σημαντική πηγή βιταμίνης C έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές γενιές στη Νοτιοανατολική Ασία για την άμεση ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτική ουσία αυξάνοντας τη δραστικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τα συστήματα οργάνων του σώματος. Επιπλέον, βοηθά στην καταπολέμηση των μολύνσεων που οδηγούν σε κρυολογήματα, βήχα, πυρετό, και πιο σοβαρά συμπτώματα ιογενών, μικροβιακών και βακτηριακών λοιμώξεων. Πέψη: Τα περισσότερα φρούτα περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, και τα πόμελος δεν αποτελούν εξαίρεση. Μια μερίδα πόμελο (σάρκα μόνο), παρέχει περίπου το 8% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες. Αυτό προάγει την υγιή πέψη και εξαλείφει προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα και διάρροια. Αρτηριακή πίεση: Το πόμελο είναι μια πολύ καλή πηγή καλίου, και κάθε μερίδα (190 γρ.) παρέχει περίπου 12% των ημερήσιων αναγκών. Το κάλιο είναι αγγειοδιασταλτικό, δηλαδή προκαλεί χαλάρωση των αγγείων με αποτέλεσμα να μειώνονται οι αγγειακές αντιστάσεις, η αρτηριακή πίεση και το αίμα ρέει με μεγαλύτερη ευκολία σε ολόκληρο το σώμα. Συνεπώς, μειώνει τις πιθανότητες αθηροσκλήρωσης, καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Κράμπες: Το κάλιο είναι επίσης σημαντικό για την ισορροπία των υγρών στο σώμα, η οποία αποτελεί μια βασική πτυχή της μυϊκής κράμπας και της δυσκαμψίας. Έτσι, η συχνή κατανάλωση πόμελο συμβάλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών φαίνεται αποτρέποντας τις μυϊκές κράμπες. Υγεία των οστών: η πρόσληψη καλίου έχει συνδεθεί με την οστική πυκνότητα, καθώς δρα ανασταλτικά στην αποσύνθεση των οστών. Ως εκ τούτου, το πόμελο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και γενικότερα στην υγεία των οστών σε ολόκληρο το σώμα. Αντιγήρανση: Τα μεγάλα επίπεδα βιταμίνης C που περιέχονται στο πόμελο, δρουν ως αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν την υποβάθμιση του δέρματος και τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, όπως ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος κ.α. Η καθημερινή και συνιστώμενη πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να το αποτρέψει αυτό, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως το πόμελο! Επιπλέον, το πόμελο περιέχει σπερμιδίνη, μια σπάνια φυσική ουσία που στην πραγματικότητα βρίσκεται στο ανθρώπινο σπέρμα, εξ ου και το όνομα, η οποία δεν επιτρέπει την εκδήλωση καρκινικών κυττάρων, ενώ επιδρά αντιγηραντικά, ...
Πηγή botanologika.gr >>>
Η φρουκτόζη είναι ένα χημικό συστατικό της ζάχαρης, που βρίσκεται κυρίως στο μέλι και τα φρούτα. Η κατανάλωσή της προτείνεται και σε ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Η φρουκτόζη αποδίδει ενεργειακά το ίδιο με τη ζάχαρη. Η διαφορά της είναι ότι είναι 7 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη, άρα χρησιμοποιείται σε μικρότερη ποσότητα. Επίσης, έχει και το θετικό χαρακτηριστικό ότι απορροφάται στο έντερο με πιο αργό ρυθμό. Μέλι Οι γνώμες για το μέλι διχάζονται. Σε γενικές γραμμές, το μέλι περιέχει περίπου 75% ζάχαρη και 20% νερό. Τα άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως ένζυμα και αντιοξειδωτικά, υπάρχουν βέβαια αλλά σε πάρα πολύ μικρές ποσότητες. Συγκριτικά, λοιπόν, με τη ζάχαρη, δεν αποτελεί ανώτερο τρόφιμο όσον αφορά τουλάχιστον τη διατροφική του αξία. Για παράδειγμα, μία κουταλιά μέλι περιέχει 0,1 mg σιδήρου, αλλά ένας ενήλικος θα χρειαστεί 150 κουταλιές μέλι την ημέρα ώστε να προσλάβει 15 mg σιδήρου, τα οποία αποτελούν την ημερήσια ανάγκη του σε σίδηρο. Πάντως, η ζάχαρη είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται τα τελευταία 100 χρόνια και δέχεται εργοστασιακή επεξεργασία (το ίδιο συμβαίνει, βέβαια, και για πολλά είδη μελιού). Με τη συνεργασία της Νίκης Τσίγκρη (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος). Δ.Ο.Λ. © Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη....
Πηγή kids.in.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 05/01/2017