Τι Είναι Τα Υγιεινά Σνακ : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τα υγιεινά σνακ είναι απαραίτητα για να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σου και να μην νιώθεις εξάντληση και εκνευρισμό –αλλά και για να μην πέσεις «με τα μούτρα» στο μεσημεριανό ή το φαγητό, αυξάνοντας τις πιθανότητες να φας μεγαλύτερες ποσότητες. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές για ένα υγιεινό σνακ είναι: Σοκολάτα Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, κι όμως είναι! Η αγαπημένη λιχουδιά των περισσότερων έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Τα νεότερα από αυτά αποκαλύφθηκα από έρευνα που έγινε από το και έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κακάο, οι λεγόμενες φλαβονόλες μπορούν να προλάβουν την απώλεια μνήμης στους μεγαλύτερους ανθρώπους. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι ...
Πηγή bizznews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το βερίκοκο είναι από τα πλέον αγαπημένα φρούτα, ενώ η εξαιρετική του ποιότητα είναι αποτέλεσμα ενός ισοζυγίου σακχάρων, οξύτητας και δυνατού αρώματος. Τα βερίκοκα αποτελούν πολύτιμη πηγή Βιταμίνης Α (β καροτίνη) και καλή πηγή Βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ), ενώ είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Από την Κίνα Η καλλιέργεια της βερικοκιάς αρχικά εφαρμόστηκε στην Κίνα, τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν και εξαπλώθηκε στην Κεντρική Ασία πριν από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην Ελλάδα είναι γνωστή η καλλιέργεια της ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ. Η εισαγωγή της στην περιοχή της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε γύρω στον 1ο αιώνα μ.Χ. από το Ιράν ή την Αρμενία. Τα κυριότερα κέντρα παραγωγής βερίκοκων στην χώρα μας είναι οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας και Χαλκιδικής, και ακολουθεί ο νομός Ηρακλείου. Καλλιεργητική φροντίδα Τα μυστικά της επιτυχίας Το κλάδεμα, το αραίωμα και η σωστή λίπανση είναι τα κλειδιά για την παραγωγή καλύτερης ποιότητας καρπών. 1. Το σωστό κλάδεμα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των καρπών γιατί μειώνει το φορτίο του δένδρου, ανανεώνει τους καρποφόρους βλαστούς και μειώνει τις προσβολές από τις ασθένειες και τους εχθρούς. 2. Με το αραίωμα επιτυγχάνεται μείωση των καρπών που προκαλεί μείωση του ανταγωνισμού μεταξύ τους με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας των καρπών όπως για παράδειγμα την αύξηση του βάρους τους, και την μείωση της οξύτητας του χυμού. 3. Η παρουσία 1,5-2,0 % οργανικής ουσίας στο έδαφος και μια ισορροπημένη λίπανση αζώτου-καλίου (12-15 κιλά/στρέμμα για κάθε στοιχείο) θεωρούνται ως αποφασιστικής σημασίας παράγοντες για την βελτίωση της ποιότητας. Αντίθετα η λίπανση του φωσφόρου δεν επιδρά στην ποιότητα. Eπιμέλεια: Στεφανακούδης ...
Πηγή agronews.gr >>>
Τι Είναι Οι Χυμοί Ψυχρής Έκθλιψης Cold Pressed
Οι χυμοί ψυχρής έκθλιψης (cold-pressed) είναι υγιεινοί χυμοί, αλλά μόνο αν τους καταναλώσετε αμέσως. Για να αποφύγετε δυσάρεστα ενδεχόμενα, φροντίστε να τους καταναλώνετε μέσα σε 48-72 ώρες και να τους αγοράζετε από δοκιμασμένο κατάστημα. Φρέσκο κρέαςΤα φρέσκα κρέατα έχουν συνήθως μια ημερομηνία πώλησης, η οποία ενημερώνει το κατάστημα για το διάστημα που μπορούν να κρατήσουν ένα προϊόν προς πώληση, δίνοντας μια τελική ημερομηνία. Πολλές φορές, το φρέσκο, ωμό κρέας μπορεί να είναι μολυσμένο με Salmonella, E. Coli ή άλλα βακτήρια. Για αυτό, πρέπει πάντοτε να το μαγειρεύετε στις σωστές θερμοκρασίες. ΑλλαντικάΗ διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 3 με 5 ημέρες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα αγοράζετε, όταν ξέρετε ότι θα τα καταναλώσετε άμεσα. Τα αλλαντικά είναι επιρρεπή σε ένα συγκεκριμένο είδος βακτηρίου, τη λιστέρια, το οποίο πολλαπλασιάζεται στο κρύο περιβάλλον του ψυγείου....
Πηγή koutipandoras.gr >>>
Ποιά Είναι Η Καλύτερη Πηγή Της Βιταμίνης D
Η καλύτερη πηγή της βιταμίνης D είναι ο ήλιος. Μαγνήσιο Το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και είναι πολύ βασικό για τις γυναίκες μετά τα 40, οι οποίες διατρέχουν κίνδυνο λόγω της φυσιολογικής γήρανσης. Η έλλειψη μαγνησίου συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και φλεγμονή στον οργανισμό. Το μαγνήσιο βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και παίζει ρόλο στην υγεία των μυών, των νεύρων, και της καρδιάς, καθώς και στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος. Τρώτε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φασόλια, σόγια , ξηρούς καρπούς, σπόρους και αβοκάντο. Κάλιο Το κάλιο συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης ανεξάρτητα από την ηλικία. Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η υψηλότερη πρόσληψη καλίου από τα τρόφιμα έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Κάλιο θα βρείτε στις μπανάνες, τις γλυκοπατάτες, τα σέσκουλα, τα φασόλια και τις φακές. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα Δεν ανήκουν στις βιταμίνες, έχουν όμως αναρίθμητα οφέλη για την υγεία και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης, όπως η αύξηση του κινδύνου καρδιακής νόσου και η απώλεια της μνήμης και των γνωστικών λειτουργιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της LDL («κακής») χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης. Θα τα βρείτε στα λιπαρά ψάρια, τα καρύδια, το λιναρόσπορο και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά και σε σχετικά συμπληρώματα. Προβιοτικά Τα προβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εντέρου, στη διατήρηση του βάρους και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικού. Προσπαθήστε να τρώτε γιαούρτι, κεφίρ και άλλα προϊόντα ζύμωσης. Πηγή:onmed....
Πηγή sierafm.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 05/01/2017