-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Έκθεση Σε Σαλμονέλα Από Το Χοιρινό
Η έκθεση σε σαλμονέλα από το χοιρινό είναι σε ποσοστό 8%. Αν και οι κατευθυντήριες γραμμές συμβουλεύουν μαγείρεμα του χοιρινού κρέατος σε θερμοκρασία 62 βαθμούς Celsius, καλό είναι να το μαγειρεύετε στους 74 C° για επιπλέον προστασία. Θαλασσινά. Εκτός από τα βακτήρια όπως σαλμονέλα και το Campylobacter που μπορούν επίσης να υπάρχουν και στα θαλασσινά, τα στρείδια και τα μύδια εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους μόλυνσης με Vibrios, βακτήρια που υπάρχουν φυσιολογικά στα νερά των ωκεανών. Και μπορεί να σας προκαλέσουν διάρροια, κράμπες, ναυτία, έμετο, πυρετό και ρίγη. Το μαγείρεμα των θαλασσινών σε θερμοκρασία 62 C° διώχνει τους κινδύνους. Αν σκοπεύετε να φτιάξετε το δικό σας σούσι, να αγοράσετε το ψάρι από έναν αξιόπιστο ιχθυοπώλη. Μήπως όταν ήσασταν μικροί η μαμά σας δεν σας άφηνε να φάτε ωμή ζύμη μπισκότων; Υπήρχε ένας λόγος. Αν φάτε ωμά αυγά έχετε μεγάλες περιπτώσεις να εκτεθείτε στη σαλμονέλα. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγετε τα ωμά αυγά. Σκληρό δέρμα στα φρούτα και λαχανικά. Ακόμα κι αν δεν τρώτε το δέρμα ενός φρούτου ή λαχανικού, να παίρνετε προφυλάξεις. Τα βακτήρια μπορούν εύκολα να κρυφτούν στις γωνίες και στις σχισμές του φλοιού και στη συνέχεια, να προσκολληθούν στο μαχαίρι σας. Να πλένετε πολύ καλά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με νερό και για επιπλέον ασφάλεια όταν τα ξεφλουδίσετε, να πλύνετε και πάλι το μαχαίρι σας, πριν τα κόψετε σε κομμάτια. Κάντε στη σελίδα μας στο για να μαθαίνετε όλα τα νέα....
Πηγή jenny.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Ο Διαγωνισμός Prix Culinaire
Ο Διαγωνισμός prix culinaire είναι ο πιο παλιός, μαζί με τον Bocusse D’Or. 50 χρόνια, οι καλύτεροι σεφ παγκοσμίως, διαγωνίζονται για ένα μόνο έπαθλο. Να είναι οι πρώτοι. Τα στάνταρ είναι υψηλά και το επίπεδο είναι σαν ένα εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εξαιρετικοί σεφ, όπως του Bowery ή του The Hotel. Αυτό που μου έδωσε την πρώτη θέση είναι η καθημερινή «εκπαίδευση» εδώ και 8 μήνες, αλλά και η σιγουριά του ότι ήξερα τι θέλω να κάνω. Μέσα σε 4 ώρες πρέπει να ετοιμάσεις 16 πιάτα, για 8 κριτές. Έτσι, το σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος, συγκεντρωμένος, κι απλά να το κάνεις! Ή με άλλα λόγια…απλά κάνε την προσευχή σου! Ρίχνοντας μία ματιά στο μενού του Kolya και στις νέες εποχιακές προτάσεις σας αλλά και γνωρίζοντας την αγάπη σου για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και κατά συνέπεια για την ελληνική κουζίνα, πες μας πόσο επεμβαίνει το ελληνικό στοιχείο στις γευστικές σου δημιουργίες; Είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιώ ελληνικά προϊόντα στα πιάτα. Το μενού του Kolya δεν είναι βέβαια ελληνικό, αλλά μου αρέσει να υπάρχει μια αίσθηση από την πατρίδα μου μέσα. Όπως, για παράδειγμα, η φάβα με αυγοτάραχο, ή το παστίτσιο revisité, ή μαρμελάδα από ελιές Καλαμών, παγωτό από λαδολέμονο κλπ. Στα κρασιά, έχω την υποστήριξη του ξαδέρφου μου, Γιώργου Σφακιανάκη, που με βοηθά στο να ανακαλύψω καινούριες ετικέτες, όπως του Παπαϊωάννου, του Γεροβασιλείου κ.ά. Μου αρέσει να είμαι απλός και ποτέ να μην ξεχνώ από που έρχομαι. Η οικογένεια μου είναι πάντα κομμάτι του μενού και της δημιουργίας μου. Στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και γενικότερα μίας δυτικοευρωπαϊκής χώρας όπου η εστίαση παίζει κατά γενική ομολογία με ίσους όρους την αντίστοιχη της Γαλλίας, ποια είναι η δική σου προσωπική γνώμη για το ιδιαίτερο κομμάτι της γαστρονομικής κουζίνας στο Βέλγιο; Θεωρώ ότι βελγική κουζίνα και ελληνική έχουν κάτι κοινό, την απλότητα, γαστρονομία χωρίς υπεροψία. Το Βέλγιο είναι μια μικρή χώρα, αλλά με τεράστια καρδιά. Έχουν εδώ το δικό τους στιλ και τους αρέσει να ανακαλύπτουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Ποια η εικόνα της ελληνικής κουζίνας εντός συνόρων και ποια θέση κατέχει η ελληνική κουζίνα στην Βελγική αγορά; Υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε την εικόνα της έξω από τα στενά ελληνικά σύνορα; Λοιπόν, πριν έρθω στο Βέλγιο, δεν θα ξεχάσω όταν είχε πέσει στα χέρια μου ένα περιοδικό της Brussels Airlines. Εκεί είχε μια λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια του Βελγίου, και ανάμεσά τους βρισκόταν ο ΝΟΤΟΣ, τότε με 1 Αστέρι Michelin. Εξακολουθούσε να μου κάνει εντύπωση, παρόλο που η γυναίκα μου συνεχώς μου ανέφερε ότι όταν ήταν μικρή πήγαινε συχνά σε ένα ελληνικό εστιατόριο του St.Gilles, διότι εκεί αισθανόταν να σαν βρίσκεται στην Ελλάδα. Η ελληνική γαστρονομία έχει το μερίδιό της στην Βελγική αγορά. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους ανθρώπους, που όταν ξεχνάν την προέλευσή τους και τις γεύσεις τους, ουσιαστικά χάνουν και τον εαυτό τους. Κάτι που από μια σκοπιά, το καταλαβαίνω. Όταν ζεις στο εξωτερικό, δεν γίνεται να μαγειρέψεις με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όταν μιλάμε για Ελληνικά Εστιατόρια, τότε οφείλεις να είσαι αληθινά ελληνικός. Δεν μαγείρεψα ποτέ παραδοσιακά ελληνικά, ωστόσο όλα μου τα πιάτα προέρχονται από την παιδική μου ηλικία. Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που η ευγένεια τους, το χαμόγελό τους και η γενικότερη ατμόσφαιρα, σε ταξιδεύει πίσω στο σπίτι. Και χαίρομαι να τα επισκέπτομαι με την οικογένεια μου. Ποια είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα που βοηθούν στην καθιέρωση ενός Chef; Chef σημαίνει Πάθος, Υπομονή, Υπερηφάνια και αρκετή Δύναμη. Θα πέσεις, αλλά χρειάζεται να ξέρεις πως θα σηκωθείς. Chef σημαίνει ότι γνωρίζεις τη φωτιά, το νερό, τη γεύση και τις τεχνικές της μαγειρικής τέχνης. Όλοι όσοι νομίζουν ότι είναι Chef επειδή δείχνουν κουλ. Πάντα έλεγα «άστους, είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα, που με τον καιρό θα ξεθωριάσουν». Για μένα η μαγειρική είναι σαν το ποδόσφαιρο. Χρειάζεται επαγγελματική οργάνωση και ...
Πηγή tastv.gr >>>
Τι Είναι Η Quot Ημέρα Επανάστασης Της Τροφής Quot
Η "ημέρα επανάστασης της τροφής"- είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για να τεθεί υποχρεωτική η πρακτική εκπαίδευση για την τροφή, μέσα στο σχολικό πρόγραμμα. Ο Τζέιμι Όλιβερ (Jamie Oliver) πιστεύει με πάθος ότι, εκπαιδεύοντας τα παιδιά για την σωστή διατροφή με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, μπορούμε να τα εξοπλίσουμε με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται, για να έχουν πιο υγεινή και ευτυχισμένη ζωή, για αυτά και τη μελλοντική τους οικογένεια. Με όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με την διατροφή να φτάνουν στα επίπεδα συναγερμού, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά για την τροφή, από που έρχεται και πως επηρεάζει το σώμα τους. Αναρτήθηκε από στις Τα καλά βακτήρια μπορούν να μας σώσουν από τον καρκίνο - και μάλιστα από καρκίνους που μας κληροδοτούν μέσω της διατροφής τους οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας! Μωρά «θωρακισμένα» από σοβαρές μορφές καρκίνου υπόσχεται μια νέα μελέτη που δείχνει τον σημαντικό ρόλο των προβιοτικών στην υγεία Μπορεί ένα προβιοτικό, ένα «καλό» βακτήριο να σώσει από πολύ κακούς καρκίνους που φαίνεται να κληροδοτούνται στους απογόνους από τη μητέρα ή και τη γιαγιά τους εξαιτίας των κακών διατροφικών επιλογών στην εγκυμοσύνη; Και όμως μπορεί, όπως έδειξαν πρωτοποριακά πειράματα σε ποντίκια ειδικών από το ΜΙΤ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αναρτήθηκε από στις Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε; Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική... Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος. Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό. Αναρτήθηκε από στις Τα φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά βλάπτουν το σπέρμα Η πρώτη μελέτη που συσχετίζει τα φυτοφάρμακα με την ανδρική γονιμότητα Οι άνδρες που συχνά τρώνε φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα ζιζανιοκτόνων, παρασιτοκτόνων και άλλων φυτοφαρμάκων, εμφανίζουν μικρότερη ποσότητα και χειρότερη ποιότητα σπέρματος και άρα πιθανώς (αλλά όχι σίγουρα) μειωμένη ικανότητα αναπαραγωγής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αναρτήθηκε από στις Το υδροκυάνιο, τα αντίδοτα και η απόπειρα δολοφονίας του Ρασπούτιν Από της απόψεως της τοξικολογικής, οι αρχαίοι γνώριζαν την δηλητηριώδη δύναμη των πικρών αμυγδάλων, χρησιμοποιώντας αυτά κατά Διοσκουρίδη, για να δηλητηριάζουν θανατηφόρα τις αλεπούδες. Νεώτερες παρατηρήσεις του Husemann αποδεικνύουν ότι 4-6 πικρά αμύγδαλα είναι ικανά να επιφέρουν τον θάνατο στα παιδιά, ενώ η θανατηφόρος δόση αυτών στον ενήλικα ανέρχεται στην ποσότητα των 50-60 πικρών αμυγδάλων. ...
Πηγή ftiaxno.gr >>>
Ποιά Είναι Η Παραγωγή Της Coca Cola
Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο. 5. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου. 6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέλη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη. 7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες. 8. Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στα τσιμπημάτων μεδουσών. 9. Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο. 10. Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό. 11. Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν. 12. Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορτηγό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κινδύνου». 0 σχόλια :...
Πηγή senaria.gr >>>