Η μαγιονέζα είναι μία συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας. Τη σαλάτα αυτήν πρέπει να την συνοδεύσετε με λίγο ψωμί, ώστε να γίνει ένα πλήρες γεύμα προσφέροντας στον οργανισμό σας εύχρηστη ενέργεια με την μορφή υδατανθράκων.Χωριάτικη σαλάτα : αν και είναι η παραδοσιακή ελληνική σαλάτα, οι τουρίστες ξέρουν να την χρησιμοποιούν καλύτερα από τους Έλληνες. Μας κάνει εντύπωση όταν τη βλέπουμε με τη μορφή κυρίως πιάτου σε ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα διακοπών. Είναι όμως πράγματι ένα πλήρες γεύμα. Όταν συνοδεύεται από ψωμί και τυρί φέτα, προσφέρει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός (πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, λίπος και φυτικές ίνες). Η βιβλιογραφία που εκθειάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της παράλληλης κατανάλωσης ντομάτας, κρεμμυδιού, αγγουριού και ελαιολάδου είναι μακρά. Φυσικά, εάν θέλουμε να έχουμε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων είναι σκόπιμο να την συνοδεύσουμε με ένα λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών και να περιορίσουμε την χρήση λαδιού.Τονοσαλάτα : Και αυτή η περίπτωση σαλάτας έχει ανάλογα χαρακτηριστικά. Δηλαδή είτε αν περιέχει καλαμπόκι είτε αν συνοδεύεται από ψωμί προσφέρει υδατάνθρακες, η παρουσία του τόνου προσφέρει την πρωτεΐνη και η σάλτσα μία σχετική ποσότητα λίπους. Φυσικά η κατανάλωση ψαριού, με τη μορφή του τόνου, συμβάλλει στη συνολική και εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού, η οποία ορίζεται τουλάχιστον στις 2 φορές εβδομαδιαίως. Μοναδικά σημεία άξια προσοχής είναι η αποφυγή κατανάλωσης ψωμιού, εάν η σαλάτα περιέχει καλαμπόκι και η ποσότητα της σάλτσας, η οποία πρέπει πάντα να μετριάζεται.Ρόκα, λιαστή ντομάτα, μπαλσάμικο και παρμεζάνα : Η επιλογή αυτή είναι ίσως η ιδανικότερη για γυναίκες που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά. Παράλληλα, η ρόκα είναι ένα λαχανικό που προσφέρει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Η σύσταση αυτή την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.. Επίσης η παρμεζάνα είναι ένα σκληρό κίτρινο τυρί που συγκριτικά με άλλα τυριά της κατηγορίας του περιέχει λιγότερα λιπαρά. Η ρόκα είναι ένα πράσινο λαχανικό πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά και η λιαστή τομάτα μία καλή πηγή λυκοπενίου. Επειδή η λιαστή τομάτα, συνήθως είναι εμβαπτισμένη σε λάδι και περιέχει ήδη αρκετό, είναι σκόπιμο να ζητήσουμε την αποφυγή χρήσης επιπλέον ποσοτήτων λαδιού και να χρησιμοποιήσετε μόνο το μπαλσάμικο ως ντρέσινγκ. Τέλος, αποφύγετε την κρέμα από μπαλσάμικο, αφού περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες απλών σακχάρων, χωρίς να κάνει τη σημαντική διαφορά στην τελική γεύση και απόλαυση που θα έχετε επιλέγοντας την εν λόγο σαλάτα.Με ανάλογο τρόπο, θα πρέπει να αξιολογείτε και κάθε άλλη επιλογή σαλάτας. Προσπαθήστε να ελέγχετε την ποσότητα του λίπους και του λαδιού που θα χρησιμοποιείτε. Επιπλέον αποφύγετε την χρήση λιπαρών τροφίμων, όπως λιπαρά τυριά ή άλλα ζωικά προϊόντα. ...