-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Η μελιτζάνα είναι ένα τρόφιμο που προάγει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου μας. Εμποδίζει την υπεροξείδωση των λιπών (από τις ελεύθερες ρίζες) των εγκεφαλικών κυττάρων προασπίζοντας την ακεραιότητα και τη λειτουργική δομή τους. Παράλληλα αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου, ενός ιχνοστοιχείου που φαίνεται να προάγει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου .(Στο μαγνήσιο αποδίδονται εν μέρει και οι αυξημένες ανάγκες ατόμων με στρες π.χ. μαθητών σε περίοδο εξετάσεων για σοκολάτα). Έτσι μία μερίδα μελιτζανοσαλάτα περιέχει 25 mg περίπου μαγνησίου, δηλαδή το 10% των ημερήσιων αναγκών μας. Τέλος η μελιτζάνα είναι καλή πηγή βιταμινών συμπλέγματος Β και κυρίως θειαμίνης, νιασίνης, φυλλικού και πυριδοξίνης, βιταμινών που έλλειψή τους σχετίζεται με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και συνεπώς και του εγκεφάλου. ...
Πηγή polispress.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιά Είναι Η Ελληνική Παραγωγή Ντομάτας
Η ελληνική παραγωγή ντομάτας είναι εποχική και ως εκ τούτου ελλειμματική. Μια πολιτική κινήτρων για την ανάπτυξη θερμοκηπίων θα μπορούσε σε πρώτη φάση να υποκαταστήσει τις εισαγωγές και σε δεύτερη να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο παραγωγής κηπευτικών υψηλής ποιότητας για ολόκληρη την Ευρώπη,προσφέροντας δυνατότητες εισοδήματος και απασχόλησης σε πλήθος ανέργων που σήμερα ξεροσταλιάζουν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ ή περιμένουν μια ευκαιριακή απασχόληση τους θερινούς μήνες. Αλλά δεν είναι μόνο οι ντομάτες.Το ίδιο συμβαίνει και με πλήθος άλλων κηπευτικών που επίσης εισάγονται μαζικά, όπως βεβαίως και με το μέλι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα ...
Πηγή tovima.gr >>>
Τι Είναι Οι Αποξηραμένες Φλούδες Λεμονιού
Οι αποξηραμένες φλούδες λεμονιού είναι ο νούμερο ένα εχθρός του σκόρου. Κρεμάστε τες στην ντουλάπα ή βάλτε τες στην άκρη των συρταριών σας. Όροι ΧρήσηςΠροσπαθούμε να σας παρέχουμε όσο το δυνατόν πιο σαφείς, αξιόπιστες και χρηστικές πληροφορίες, θεωρώντας όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση και αδιαπραγμάτευτο δεδομένο ότι θα τις αξιολογήσετε, θα τις προσαρμόσετε στα ατομικά σας χαρακτηριστικά και θα τις χρησιμοποιήσετε με ορθολογικό τρόπο. Σε καμία περίπτωση οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν αντικαθιστούν/υποκαθιστούν τις συμβουλές γιατρών και διαιτολόγων, τους οποίους πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε ΠΡΙΝ κάνετε οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στη θεραπευτική αγωγή, στη διατροφή σας ή ακολουθήσετε οποιαδήποτε δίαιτα ή άλλο πρόγραμμα αδυνατίσματος. Οι τυποποιημένες δίαιτες αποτελούν τυπικές παραδειγματικές αναφορές αποκλειστικά και μόνο προς ενημέρωση των ενηλίκων αναγνωστών, δεν είναι εξατομικευμένες, δεν επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα σε όλους και μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι οι ισχυρισμοί αποτελεσματικότητας και ασφαλείας δεν είναι εγκεκριμένοι από κανέναν διεθνή οργανισμό υγείας και δεν ενέχουν θέση εγγύησης. Επισημαίνεται μετά επιτάσεως ότι η εφαρμογή οποιουδήποτε διατροφικού προγράμματος/δίαιτας πρέπει να γίνεται πάντα κάτω από την επίβλεψη πιστοποιημένου επαγγελματία υγείας και αφού προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος της σωματικής κατάστασης και υγείας εκάστοτε ατόμου. Επισημαίνεται επίσης ότι ο περιορισμός των προσλαμβανόμενων θρεπτικών συστατικών, η σημαντική απώλεια βάρους, ιδίως δε όταν αυτή είναι ταχεία, αλλά και εν γένει η λανθασμένη ή κακή εφαρμογή οποιασδήποτε συμβουλής, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, για τις οποίες δεν μπορεί να ζητηθεί, καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, αστική, νομική ή άλλη ευθύνη. Τέλος, θεωρείται αυτονόητο ότι παιδιά, έφηβοι, έγκυες, θηλάζουσες, γυναίκες με αμηνόρροια, υπερήλικες, καθώς και άτομα σε φαρμακευτική ή άλλη θεραπευτική αγωγή ή/και με προβλήματα υγείας όπως, ενδεικτικά και όχι μόνο, παχύσαρκοι, καρκινοπαθείς, διαβητικοί, ...
Πηγή womenonly.gr >>>
Τι Είναι Η Ποικιλία Αδαμοπούλου
Η ποικιλία Αδαμοπούλου είναι πολύ παραγωγική, ανθεκτική στη κορυφοξήρα και προωθείται για τη παραγωγή καλοκαιρινού λεμονιού. Ο καρπός της είναι μετρίου έως μεγάλου μεγέθους, ο φλοιός είναι παχύς με επιφάνεια τραχεία. Στη Κρήτη, γνωστή είναι η ποικιλία Κιτρολεμονιά, με μεγάλο καρπό, παχύ φλοιό και λίγα οξέα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική. Επίσης, στην Κρήτη συναντάμε και τη ποικιλία Ζαμπετάκη, γνωστή και στη Πελοπόννησο. Πολύ καλή ποικιλία είναι η Εύρηκα ή Eureka, όπου το δένδρο δεν έχει καθόλου αγκάθια και οι καρποί της ωριμάζουν καθ” όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μια άλλη ποικιλία που ο καρπός της μοιάζει με τον καρπό της Εύρηκα είναι η Libson, αλλά αυτή έχει αγκάθια. Ο καρπός της είναι πλούσιος σε κιτρικό οξύ και παρουσιάζει μεγάλη περίοδο ωρίμανσης των καρπών. Στην Κύπρο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ποικιλία Λάπηθος, η οποία έχει ομοιότητες με τη Libson και είναι ανθεκτική στη κορυφοξήρα. Τέλος, στις ελληνικές ποικιλίες συγκαταλέγεται κα η Μικρόκαρπη Χίου ή αλλιώς γνωστή και σαν “Λεμονάκι της Χίου”. Υπάρχουν Ιταλικές ποικιλίες όπως: Femminelo, Monachello, Lunario και Interdonato. Υπάρχουν Ισπανικές ποικιλίες όπως: Verna και Fino. Την άνοιξη, μόλις αρχίσει να εμφανίζεται η νέα βλάστηση, λιπαίνουμε τακτικά και ποτίζουμε. Για προληπτικούς λόγους μπορούμε να ψεκάσουμε τα δέντρα μας με κάποιο χαλκούχο σκεύασμα ή βορδιγάλιο πολτό. —Φύτευση της λεμονιάς Η κατάλληλη απόσταση για φύτευση λεμονιάς σε κήπο είναι 6-8 μέτρα και η καλύτερη εποχή η άνοιξη, όταν έχει περάσει εντελώς ο κίνδυνος παγετού. Αρχικά σκάβετε έναν λάκκο με πλάτος αρκετά μεγάλο και βάθος μέχρι μία φορά μεγαλύτερο από το ύψος της. Αν θέλετε προσθέτετε και οργανικό λίπασμα και στη συνέχεια γεμίζετε τον λάκκο με το χώμα μέχρι να φτάσει το ύψος του εδάφους. Το δενδρύλλιο αφού φυτευτεί χρειάζεται υποστήριξη και ο κορμός προστασία από τον ήλιο και τα τρωκτικά. Συνήθως περιβάλλεται από λευκό ειδικό χαρτί με τη μορφή του κυλίνδρου. —Κλάδεμα της λεμονιάς Το κατεξοχήν σχήμα στη λεμονιά είναι το κύπελλο με 3-5 βραχίονες. Αφού επιλέξουμε τους βασικούς βραχίονες κλαδεύουμε ελαφρώς για να μπει το δένδρο γρήγορα σε καρποφορία. Η λεμονιά κλαδεύεται κάθε 2 χρόνια. Σε κάποιες ποικιλίες όπως η Αδαμοπούλου και η Libson το κλάδεμα γίνεται μετά τη συγκομιδή, Ιανουάριο-Φεβρουάριο, ενώ όψιμες ποικιλίες μπορούν να κλαδευτούν και με τους καρπούς σε όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι προτιμότερο όμως να γίνεται άνοιξη-καλοκαίρι όταν η παραγωγή όψιμων λεμονιών έχει μειωθεί. Μη ξεχνάτε ότι στις τομές του κλαδέματος κάνουμε επάλειψη με μαστίχα ή αλοιφή κλαδέματος. Επίσης, μπορούμε κα φτιάξουμε μόνοι μας αλοιφή με μίγμα θειικού χαλκού, θειϊκού σιδήρου και ασβεστίου ή μίγμα υγρής ασφάλτου σε ανάμιξη με λινέλαιο. —Άρδευση της λεμονιάς Η λεμονιά είναι επιπολαιόριζο δένδρο που σημαίνει ότι οι ρίζες του δεν φτάνουν σε πολύ μεγάλο βάθος και ως εκ τούτου η άρδευση θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και με ποσότητα νερού τόση όση να καλύπτουμε το 1 μέτρο βάθος. Τα νεαρά δένδρα καλό είναι να ποτίζονται 2-3 φορές την εβδομάδα ενώ τα δένδρα μεγαλύτερης ηλικίας χρειάζονται λιγότερο τακτικά πότισμα, κάθε 8-0 ημέρες το καλοκαίρι και τον χειμώνα ακόμα πιο αραιά. —Καλλιέργεια της λεμονιάς σε γλάστρα Η λεμονιά μπορεί να ευδοκιμήσει σε γλάστρα εφόσον υπάρχουν νάνες ποικιλίες που φτάνουν μέχρι τα 2 μέτρα. Αγοράζετε γλάστρα, με όσο γίνεται μεγαλύτερη διάμετρο, βάζετε φυτόχωμα (σχεδόν μέχρι το μισό του ύψους) και κάποιο λίπασμα, τοποθετείτε το δενδρύλλιο και συμπληρώνετε με χώμα μέχρι πάνω, στο χείλος της γλάστρας. Για καλύτερα αποτελέσματα, στο κάτω μέρος της γλάστρας ανοίγουμε μια τρύπα για καλύτερη στράγγιση αλλά για να μην μας “φεύγει” χώμα, τοποθετούμε μόνιμα ένα κομμάτι ύφασμα ανάμεσα από τη γλάστρα και από το πιατάκι (όπως στη πορτοκαλιά). Τη λεμονιά στη γλάστρα τη ποτίζουμε συχνά αλλά θα ήταν σοφό το πότισμα να γίνεται με βάση την αποστράγγιση του χώματος και τη θερμοκρασία. Σχετικά με τη λίπανση θέλει κάθε 15-20 ...
Πηγή econews.gr >>>