-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Ζέα Triticum Dicoccum
Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Αναφέρεται και ως Ζειά και ορισμένες φορές συγχέεται με το γερμανικό Dinkel ή τη σίκαλη. Κάποιοι τη μπερδεύουν ακόμα και με το καλαμπόκι, αφού η λέξη ΖΕΑ (Zea mais) είναι η επιστημονική ονομασία του αραβόσιτου. Ιστορική αναδρομή Τον τελευταίο καιρό έχουν γραφεί διάφορες εκδοχές για το αν οι αρχαίοι έτρωγαν ζέα ή αν το είχαν μόνο για τα ζώα. Για χιλιάδες χρόνια παρέμενε το κυριότερο δημητριακό της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Μετέπειτα αντικαταστάθηκε από το Triticum turgidum (Durum) το οποίο πιθανά να δημιουργήθηκε από το Triticum dicoccum με μετάλλαξη. Οι αγρότες προτίμησαν το νέο αυτό δημητριακό λόγο του ότι ο σπόρος αποχωριζόταν από το φλοιό με μεγαλύτερη ευκολία. Το δημητριακό Triticum dicoccum ή αλλιώς Emmer ή aja όπως ονομάζεται στην Αφρική, έφτασε στην Αιθιοπία πριν από 5.000 ή και περισσότερα χρόνια και ...
Πηγή diakonima.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα αυγά δεν είναι μόνο λευκά ή καφέ. Κάποια είναι μπλε, κοκκινωπά και κάποια έχουν και στίγματα. Μια κότα γεννά κατά μέσο όρο περίπου 250 με 279 αυγά το χρόνο. Δεν τρώγονται μόνο τα αυγά της κότας. Μπορούμε να καταναλώσουμε επίσης και τα αυγά της πάπιας, της χήνας, της στρουθοκαμήλου, του ορτυκιού και πολλών άλλων πουλερικών. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτή η λεπτή διάφανη μεμβράνη που καλύπτει τον κρόκο; Λέγεται χάλαζα και βοηθά τον κρόκο να αιωρείται μέσα στο κέλυφος. Μπορείτε να υπολογίσετε το πόσο παλιό είναι ένα αυγό από το ασπράδι του. Το φρέσκο αυγό έχει ένα διαφανές ασπράδι ενώ στα πιο μπαγιάτικα αυγά το ασπράδι είναι έντονα λευκό. Όσο πιο φρέσκο είναι ένα αυγό τόσο πιο δύσκολα καθαρίζεται γιατί το κέλυφος απομακρύνεται από το εσωτερικό του όσο περνά ο καιρός. Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε αν το αυγό είναι φρέσκο είναι να το βάλετε μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Το φρέσκο αυγό θα επιπλεύσει, ένδειξη ότι ο κρόκος του είναι υγιής. Το μπαγιάτικο αυγό, από την άλλη, θα βουλιάξει, απόδειξη ότι ο κρόκος έχει συρρικνωθεί και το αυγό έχει γεμίσει αέρα. Το χρώμα του κρόκου δεν αποτελεί ένδειξη της διατροφικής του αξίας. Το χρώμα του εξαρτάται από τις χρωστικές ουσίες που περιέχει η τροφή. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να καταναλώνετε ολόκληρο το αυγό. Στην επιφάνεια κάθε αυγού υπάρχουν περίπου 7.000 με 17.000 μικροσκοπικοί πόροι που απορροφούν τις μυρωδιές. Γι’ αυτό το λόγο, όταν βάζετε τα αυγά σας στο ψυγείο βεβαιωθείτε ότι τα έχετε βάλει μέσα στην χαρτονένια τους συσκευασία αν υπάρχει κάτι άλλο με έντονη μυρωδιά σύγχρονος. Τέλος αν θέλετε να ελέγξετε εάν ένα αυγό είναι βρασμένο χωρίς να το σπάσετε; Γυρίστε το πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια. Το ωμό αυτό θα περιστραφεί ακανόνιστα ενώ το βρασμένο θα γυρίσει πιο γρήγορα και αρμονικά. Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού Κράτα ...
Πηγή iator.gr >>>
Τα δαμάσκηνα είναι ο καρπός/φρούτο που περιέχει το απόλυτα υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών από κάθε άλλο. Τα βακκίνια (μούρα) είναι επίσης πολύ ισχυρά, αλλά έρχονται στη δεύτερη θέση. Μπορείτε να τρώτε 5-6 δαμάσκηνα την ημέρα, ή μια μεγάλη χούφτα με βατόμουρα, για να πάρετε μια μεγάλη ώθηση στην υγεία σας. Γαλοπούλα: Περιέχει μία ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη για το δέρμα, η οποία ονομάζεται καρνοσίνη. Αυτή η ουσία επιβραδύνει μια διαδικασία στο δέρμα που ονομάζεται διασύνδεση. Όταν συμβαίνει αυτό, ίνες αναπτύσσονται μέσα στο κολλαγόνο του δέρματος καθιστώντας το άκαμπτο και ανελαστικό. Αυτό, κάνει την επιδερμίδα αδύναμη να επανέλθει πλήρως όταν ρυτιδιάζετε καθώς χαμογελάτε, ή συνοφρυώνεστε. Είναι καλό να τρώτε γαλοπούλα 2-3 φορές την εβδομάδα.
Πηγή iatropedia.gr >>>
Οι φυτικές ίνες είναι άκρως σημαντικές για την γενικότερη υγεία αλλά και τον έλεγχο του βάρους. Συγκεκριμένα είδη φυτικών ινών, οι λεγόμενες «εδώδιμες» ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού, σταθεροποιούν τις ορμόνες που ελέγχουν την πείνα και μειώνουν την απορρόφηση θερμίδων από τις τροφές. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες από ακατέργαστα τρόφιμα (σαλατικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης) μπορεί να σας βοηθήσει στο να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά.Δεν γυμνάζεσαι (σωστά)Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στην έλλειψη άσκησης και την καθιστική ζωή. Είναι από μόνοι τους δύο κύριοι «υπεύθυνοι» για αυξημένο σωματικό λίπος. Όμως αν έχετε χάσει κιλά και δυσκολεύεστε να «ρίξετε» την κοιλιά, τότε πιθανώς να δίνετε υπερβολική έμφαση στην αερόβια άσκηση και να αμελείτε τα οφέλη της άσκησης ενδυνάμωσης στην απώλεια λίπους. Συνδυάζοντας την αναερόβια άσκηση (βάρη, μηχανήματα, ασκήσεις με βάρος του σώματος) με την αερόβια άσκηση, έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξεφορτωθείτε το πεισματάρικο λίπος στην περιοχή.Ξεκινήσατε γυμναστήριο σας σέρβιραν πρόγραμμα «κονσέρβα»; Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; 2 ενδεικτικά προγράμματα για άνδρες και γυναίκες που φέρνουν αποτελέσματα. Δεν κάνεις τους κατάλληλους κοιλιακούςΝαι, σίγουρα εκατό ροκανίσματα δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν οι κοιλιακοί σας καλύπτονται από στρώματα λίπους. Όμως πώς θα σας φαινόταν αν μία άσκηση κοιλιακών - και μόνο μία - μείωνε αποτελεσματικά την περιφέρεια μέσης; Λέγεται σανίδα έχει αρκετές παραλλαγές και γυμνάζει κατά κύριο λόγο τον εγκάρσιο κοιλιακό μυ, ο οποίος αν «μαζευτεί» αυτομάτως μειώνει (σε κάποιο βαθμό) την περιφέρεια μέσης. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι πιέσεις Pallof. Δείτε στα παρακάτω βίντεο πώς θα τις κάνετε.Σανίδα:Πλάγια Σανίδα:Πιέσεις Paloff: Ν.Γ....
Πηγή in2life.gr >>>