-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τα δαμάσκηνα είναι ο καρπός/φρούτο που περιέχει το απόλυτα υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών από κάθε άλλο. Τα βακκίνια (μούρα) είναι επίσης πολύ ισχυρά, αλλά έρχονται στη δεύτερη θέση. Μπορείτε να τρώτε 5-6 δαμάσκηνα την ημέρα, ή μια μεγάλη χούφτα με βατόμουρα, για να πάρετε μια μεγάλη ώθηση στην υγεία σας. Γαλοπούλα: Περιέχει μία ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη για το δέρμα, η οποία ονομάζεται καρνοσίνη. Αυτή η ουσία επιβραδύνει μια διαδικασία στο δέρμα που ονομάζεται διασύνδεση. Όταν συμβαίνει αυτό, ίνες αναπτύσσονται μέσα στο κολλαγόνο του δέρματος καθιστώντας το άκαμπτο και ανελαστικό. Αυτό, κάνει την επιδερμίδα αδύναμη να επανέλθει πλήρως όταν ρυτιδιάζετε καθώς χαμογελάτε, ή συνοφρυώνεστε. Είναι καλό να τρώτε γαλοπούλα 2-3 φορές την εβδομάδα.
Πηγή iatropedia.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το γκρέιπφρουτ είναι γνωστό ότι περιέχει πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, περιέχει βιταμίνες A, B, D, E, και ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σίδηρο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με έναν μοναδικό τρόπο, για να κερδίσετε σεομορφιά και υγεία, αλλά και να χάσετε πιο εύκολα βάρος, όταν το πίνετε μετά από κάθε γεύμα. Συστατικά: Ένα μεγάλο, ώριμο γκρέιπφρουτ Μία κουταλιά της σούπας μέλι Κόψτε το γκρέιπφρουτ στο μισό, είναι προτιμότερο να είναι κρύο (από το ψυγείο) και αφαιρέστε την σάρκα του με ένα κουτάλι. Βάλτε το γκρέιπφρουτ και το μέλι σε ένα μπλέντερ και ...
Πηγή entertv.gr >>>
Τα βλήτα είναι μια εξαιρετική διαιτητική πηγή σε φυτοστερόλες, οι οποίες μειώνουν την πίεση του αίματος και προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. • Αποτελούν καλή τροφή για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να μειώσουν το βάρος τους αλλά και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας. • Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των βλήτων είναι η ικανότητα τους να μειώνουν την LDL-κακή χοληστερόλη στο αίμα λόγω της τοκοτριενόλης, ένα είδος βιταμίνης Ε, και των φυτικών ινών που περιέχει. • Καλύπτουν το 90% το ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C και το 73% σε βιταμίνη Α,το 57% των σε μαγγάνιο και το 19% σε φυλικό οξύ. Ακόμα είναι πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φυτικών ινών, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου. • Ιδανικά για άτομα με αναιμία, διότι είναι πλούσια σε σίδηρο. Μια μερίδα 132 γρ. βραστά βλήτα παρέχουν το 17% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σίδηρο. • Περιέχουν λυσίνη (απαραίτητο αμινοξύ) σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο και βιταμίνη C, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη γήρανση και το σχηματισμό των κακοηθών κυττάρων. • Είναι ιδανικά για δίαιτα ελεύθερης γλουτένης. Τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη ή που πάσχουν από κοιλιοκάκη μπορούν να καταναλώνουν βλήτα. Επιπλέον, μια μερίδα 132 γρ. βραστά βλήτα παρέχουν το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε πρωτεΐνες. • Με 28 θερμίδες/100 γρ. και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι ιδανικά για δίαιτα! • Κάποιες ποικιλίες καλλιεργούνται για τους σπόρους τους και το αλεύρι τους έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Αυστραλία και την Β. Αμερική σαν πιο θρεπτική εναλλακτική στο σταρένιο αλεύρι. Παρενέργειες Τα βλήτα περιέχουν υψηλές ποσότητες οξαλικού οξέος και θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα ή ασθένειες των νεφρών. Τα βραστά βλήτα καλό είναι να μην αναθερμαίνονται μετά το μαγείρεμα, διότι τα νιτρικά άλατα που περιέχουν μετατρέπονται σε νιτρώδη, τα οποία είναι βλαβερά για την υγεία και ειδικά για τα παιδιά. Προσοχή! Στην ίδια οικογένεια των σολανιδών (Solanaceae) ανήκουν τα δυο χόρτα ο τάτουλας και η αγριοντοματιά, τα οποία θέλουν πολλή προσοχή μια και είναι δηλητηριώδη και θα τα βρείτε στις ίδιες ακριβώς περιοχές που αναπτύσσεται και το βλήτο. Οι γιαγιάδες συμβουλεύουν: Τα χόρτα που τρώγονται έχουν γάλα στη ρίζα τους. Ότι είναι καθιστό τρώγεται. Να προτιμάτε τα καθιστά χόρτα και όχι τα όρθια. Κάποια είδη χόρτων είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Αν μαζι με τα βλήτα υπάρχει και το λεγόμενο λαϊκά « διαβολόχορτο », και καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ατροπικό φαινόμενο δρώντας πάνω στο νευρικό σύστημα. Το διαβολόχορτο είναι όρθιο χόρτο με άσπρο λουλούδι και φύλλο που μοιάζει με πλατανόφυλλο σε αντίθεση με το βλήτο που έχει φύλλωμα λείο στα άκρα του και όχι δαντελωτό. Συνήθως μαζί με τα βλίτα μαζεύουν ένα χόρτο που λέγεται στίφνος και τα μαγειρεύουν μαζί. Διαβολόχορτο ...
Πηγή forwoman.gr >>>
Τι Είναι Το Γαρύφαλλο Μπαχαρικό
Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαρμακευτικά μπαχαρικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη θεραπεία του πεπτικού και αναπνευστικών παθήσεων. Σήμερα το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται τόσο στη γαστρονομία όσο και στην παραδοσιακή ιατρική για τις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Το γαρύφαλλο ή μοσχοκάρφι ή καρυόφυλλο είναι τo αποξηραμένo μπουμπούκι του γαρυφαλλόδεντρου. Ευδοκιμεί στις Φιλιππίνες, τη Σουμάτρα, τη Μαδαγασκάρη, τη Τζαμάικα, τις Δυτικές Ινδίες, τη Βραζιλία και τις Αντίλλες. Ήταν γνωστό στον αρχαίο κόσμο, κυρίως στην Αίγυπτο, και ήρθε στην Ευρώπη από Άραβες εμπόρους πριν το μεσαίωνα. Περιέχει καλές ...
Πηγή itrofi.gr >>>