-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Τα Νιτρικά Άλατα
Τα νιτρικά άλατα είναι οι μεγαλύτεροι ύποπτοι για καρκινογένεση. 4. Καπνιστά, τουρσί και αλμυρά Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε N-nitroso, που σχετίζεται με υψηλό κίνδυνο καρκίνου κατά την πέψη. Τα καπνιστά κρέατα που είναι πλούσια σε λίπος ίσως οδηγήσουν σε ανάπτυξη του καρκίνου σε στομάχι και παχύ έντερο. 5. Σολωμός ιχθυοτροφείου Πάνω από το 60% του σολομού που καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από ιχθυοτροφεία. Οι σολωμοί αυτοί, τρέφονται με χημικές ουσίες, αντιβιοτικά, φυτοφάρμακα και άλλες γνωστές καρκινογόνες ουσίες, κάνοντας αυτά τα κατά τα άλλα θρεπτικά ψάριαΜι όχι και τόσο υγιεινά. Μελέτες έχουν επίσης δείξει υψηλό αριθμό PCB και υδραργύρου στον οργανισμό τους. 1.5kSHARES ⇧⇧ Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση! :) 2016-03-24 Εδώ σχολιάζεις ...
Πηγή press-news.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα φραγκόσυκα που είναι γνωστά και ως «ινδιάνικα σύκα» είναι φρούτα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες που ίσως δεν γνωρίζετε. Μπορεί η συγκομιδή τους και το καθάρισμά τους να απαιτεί αρκετό χρόνο λόγω των λεπτών αγκαθιών που περιβάλλουν τη φλούδα τους, όμως η γεύση και η θρεπτική αξία τους θα σας αποζημιώσουν. Η φραγκοσυκιά, που κατάγεται από το Μεξικό, είναι από τα πρώτα αμερικανικά φυτά που ήρθαν στην Ευρώπη από την Αμερική. Μάλιστα, το οικόσημο του Μεξικού απεικονίζει ένα μεξικάνικο χρυσό αετό, πάνω σε φραγκοσυκιά, κρατώντας ένα κροταλία. Το φραγκόσυκο πρώτα εισήχθη ...
Πηγή itrofi.gr >>>
Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι λογικό, λοιπόν, που οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας. Διαβάστε περισσότερα: Δ.Ο.Λ. © Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. Το σύνολο του περιεχομένου και ...
Πηγή agro.in.gr >>>
Τι Είναι Η Ρεβιδάδα Σίφνου
Η ρεβιδάδα Σίφνου είναι χορτοφαγική και νηστίσιμη συνταγή, ευχάριστα χορταστική και τρώγεται σχεδόν όλο το χρόνο. Είναι μάλιστα ιδανική για περιόδους που προηγούνται ή έπονται γιορταστικής «κρεπάλης». —Η συνταγή Προετοιμασία: 10 λεπτά συν το μούλιασμα των ρεβιθιών και τον χρόνο για το μπάνιο τους στη σόδα. Τουλάχιστον 6 ώρες το ψήσιμο, με το αποτέλεσμα να αξίζει και το τελευταίο της λεπτό. Απαιτείται πήλινο σκεύος με καπάκι. Εξαιρετικά εύκολη συνταγή και εξαιρετικά αργή -βάλτε την ρεβιθάδα Σίφνου στο φούρνο και πάτε βόλτα. Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής 2 σχετικά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 100 ml ελαιόλαδο 1 φύλλο δάφνης 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο (τα φύλλα) 1.3 lt νερό (βλ. οδηγίες) 1 κ.σ. αλάτι αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το κλείσιμο του πήλινου 3/4 -1 φλ. αλεύρι (ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους) 6-7 κ.σ. νερό Ετοιμάζετε τα ρεβίθια: Βάζετε τα ρεβίθια σε μεγάλο μπολ και τα υπερσκεπάζετε με νερό. Τα αφήνετε να μουλιάσουν 8 ώρες ή ολοβραδίς. Προσθέτετε τη σόδα και τα αφήνετε έτσι για 1 ώρα. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά. Τα τρίβετε ώστε, κατά το δυνατόν, να αποχωριστούν οι φλούδες (Σημείωση: αυτό δεν θα συμβεί πάντα. Ακόμη και με την σόδα, ενίοτε οι φλούδες δεν φεύγουν. Βγάλτε όσες αποκολλούνται και συνεχίστε). Ετοιμάζετε τη ρεβιθάδα Σίφνου: Αδειάζετε τα ρεβίθια σε πήλινο σκεύος (με καπάκι) και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, το αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε με νερό, που να περισσεύει κατά 3-4 εκατ. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό, ώστε να έχετε μια μαλακή ζύμη που κολλάει. Με ένα κουτάλι ή μαχαίρι απλώστε την ομοιόμορφα στο χείλος του πήλινου (ή στο καπάκι του -ό,τι σας βολεύει). Σκεπάζετε, ελέγχοντας ότι το σκεύος έχει σφραγίσει και δεν υπάρχουν κενά. Ψήσιμο: Τοποθετείτε το σκεύος στον φούρνο, στους 140 °C (δεν χρειάζεται προθέρμανση) και ψήνετε για 6 ώρες (ή και παραπάνω). Σερβίρισμα: Σε μπολ, ζεστά τις κρύες εποχές, δίπλα σε καλό ψωμί και ωραίο κρασί. Η ρεβιθάδα Σίφνου είναι το πιάτο με τα αργομαγειρεμένα ρεβίθια, που τιμάει κανείς με το παραπάνω. Αν σας αρέσουν τα κεραμεικά της σιφνέικης αγγειoπλαστικής, δείτε και το video με την κατασκευή τους στον κλασικό τροχό: Πηγή: Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>