-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Τα Ζεστά Τρόφιμα
Τα ζεστά τρόφιμα είναι το πράσινο φως για το πεπτικό σύστημα και επιτρέπουν στα υγρά να ρέουν πιο εύκολα. Αυτός είναι και ο λόγος που το τσάι και ο καφές βοηθούν στην πέψη, όπως επίσης και το ζεστό νερό με το λεμόνι το πρωί. Υπάρχουν τρόφιμα και ποτά που θα πρέπει να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διατροφολόγιο ζεστά για να διευκολύνουν την πέψη και να ζεστάνουν το σώμα. Μην ανησυχείτε, οι σαλάτες και τα smoothies θα εξακολουθήσουν να είναι εκεί, αλλά μην ξεχνάτε και αυτές τις επιλογές : Ζεστό τσάι τζίντζερ Κλασσικό ρόφημα που ενισχύει την πέψη. Καταπολεμά τις φλεγμονές, ενισχύει την πέψη, και ανακουφίζει από τις κράμπες. Προτιμήστε το με λίγες σταγόνες λεμονιού. Πατατόσουπα Είναι πλήρης φυτικών ινών (πολύ περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες από τα φασόλια και το καλαμπόκι) που διευκολύνουν την πέψη. Είναι ένα ζεστό φαγητό που ικανοποιεί το σώμα και επηρεάζει την πέψη με πολλούς τρόπους. Αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, και παρέχει ικανές ποσότητες καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Β6. Μαγειρεμένα ριζωματώδη λαχανικά Τα καρότα, οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες, τα παντζάρια, τα κρεμμύδια, τα γογγύλια, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια, οι κολοκύθες, μπορούν να φτιάξουν υπέροχα εύπεπτα πιάτα που το σώμα μας θα εκτιμήσει. Δοκιμάστε τα στην κατσαρόλα ή στον φούρνο. Είναι όλα πλούσια σε φυτικές ίνες. Σοταρισμένα λαχανικά Δοκιμάστε σοταρισμένα φυλλώδη ...
Πηγή trikalain.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Καλαμπόκι Σε Κονσέρβα
Το καλαμπόκι σε κονσέρβα είναι αγαπημένο φαγητό σε πολλούς ανθρώπους.Πώς φτιάχνεται όμως μέχρι να φτάσει στα ράφια των super market; Το βίντεο μας δείχνει τη διαδικασία απο το χωράφι μέχρι το μάρκετ....
Πηγή funlab.gr >>>
Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε ίνες, β-καροτένιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, πολλές βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Είναι ευεργετική για την καλή λειτουργία του οργανισμού, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πολλών παθήσεων και είναι ιδανική για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή για να χάσουν βάρος καθώς και για όσους υποφέρουν από διαβήτη, γιατί έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Καλλιεργούνται στον κήπο ή σε δοχείο, σε ηλιόλουστο μέρος και τα λουλούδια τους ομορφαίνουν τον κήπο μας. 8. Ρίγανη Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνη K, η οποία προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα και ενισχύει τα οστά. Οι αντιβακτηριαδιακές της ιδιότητες είναι εντυπωσιακές και αντιμετωπίζει τη λοιμώδη διαρροϊκή ασθένεια γιαρδίαση αποτελεσματικότερα από το επίσημο φάρμακο. Είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγγάνιο, ίνες και λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Η άριστη θερμοκρασία ανάπτυξης της ρίγανης κυμαίνεται από 18-22 °C με όρια ανάπτυξης από 4 έως 33 °C, ενώ το ριζικό της σύστημα σε καλά αναπτυγμένα φυτά αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες. Επιβιώνει και σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού, αλλά για να επιτευχθεί υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια, το φως είναι απαραίτητο. Η ρίγανη συναντάται ως αυτοφυές φυτό σε μεγάλη ποικιλία εδαφών και κλιμάτων από παραθαλάσσιες έως ορεινές περιοχές, στη νησιώτικη και την ηπειρωτική Ελλάδα, σε πλούσια και φτωχά εδάφη. Αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών, με καλή στράγγιση. Η ρίγανη αντέχει στην ξηρασία και μπορεί να καλλιεργηθεί ως ξηρικό είδος. Σε περίπτωση παρατεταμένης ξηρασίας, ιδίως την περίοδο της άνοιξης, ένα ή και δύο ποτίσματα είναι ωφέλιμα, αυξάνοντας την απόδοση, χωρίς να μειώνεται ιδιαίτερα η ποιότητα. 9. Ηλιόσπορος Οι ηλίανθοι είναι από τα ομορφότερα λουλούδια που μπορεί κανείς να έχει στον κήπο του. Αυτά τα ανθεκτικά φυτά που ανθούν δυο φορές το χρόνο, είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν, γι” αυτό και αποτελούν μια καλή επιλογή για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια φυτών για πρώτη φορά. Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι έχετε ήδη προετοιμάσει το έδαφος για την καλλιέργεια, αυτό που χρειάζεται είναι να βρείτε ένα μέρος στον κήπο σας που να συγκεντρώνει πολύ φως και ήλιο και η καλλιέργεια των ηλίανθων θα γίνει παιχνιδάκι. Ποτίστε με αρκετό νερό τους σπόρους, αλλά αποφύγετε τις υπερβολές, γιατί τελικά το φυτό θα μαραθεί. Οι πρώτοι ήλιοι θα βγουν σε περίπου 1-2 εβδομάδες μετά την καλλιέργεια. Η συγκομιδή των καρπών είναι εύκολη υπόθεση, αρκεί να ψαλιδίσετε το ανθισμένο κομμάτι του φυτού όταν το κόψετε και να το τρίψετε προσεκτικά πάνω σε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα. Όταν το πίσω μέρος του λουλουδιού κιτρινίσει και τα βράκτια ξεραθούν και γίνουν καφετιά, περίπου 30-45 μέρες μετά την ανθοφορία τότε οι σπόροι είναι έτοιμοι για συγκομιδή. econews Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Το Γαϊδουράγκαθο Ή Σίλυβο
Το γαϊδουράγκαθο ή σίλυβο είναι αυτοφυές κυρίως στη λεκάνη της Μεσογείου, ενώ καλλιεργείται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στη Νότια Αμερική. Θεραπευτικές Ιδιότητες: Βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του συκωτιού και υποστηρίζεται η δράση του ενάντια στη χρόνια κίρρωση του ήπατος. Είναι ιδανικό στη διάρκεια αποτοξίνωσης και ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις υπερκατανάλωσης αλκοόλ καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα εξαιρετικό προαγωγό της έκκρισης γάλακτος και είναι απόλυτα ασφαλές για χρησιμοποίηση από τις μητέρες που θηλάζουν. Χρησιμοποιείται επίσης για να αυξήσει την έκκριση και τη ροή της χολής από το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη και επομένως μπορεί να χορηγηθεί σε όλα τα προβλήματα που συνδέονται με τη χοληδόχο κύστη. Χρησιμοποιείται επίσης ως μαλακτικό και εφιδρωτικό, κατά των κολικών και της δυσεντερίας, των δηλητηριάσεων(κυρίως από μανιτάρια), κατά των αιμοπτύσεων αλλά και ως αντικαταθλιπτικό. Χρήση: Η ρίζα και τα φρέσκα φύλλα του τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα αφού αφαιρεθούν οι αιχμηρές άκρες τους. Χρησιμοποιείται κυρίως το ...
Πηγή iator.gr >>>