-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τα ζυμαρικά, είναι πηγή ενέργειας με μηδενικά λιπαρά, πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση του σωστού βάρους ή ακόμα και σε δίαιτες υπέρβαρων σε μικρότερες ποσότητες. Όπως, έχουμε τονίσει και για το ρύζι, οι δύο αυτές τροφές, είναι η σημαντικότερη πηγή ενέργειας των αθλητών. Τα ζυμαρικά κατασκευάζονται (συνήθως) από σιμιγδάλι - που έχει προέλθει από την άλεση σκληρού σταριού – με λίγο νερό και ενίοτε λίγο αλάτι. Μπορεί να φτιαχτούν - ιδίως εάν είναι σπιτικά - και με αλεύρι ή με αλεύρι και σιμιγδάλι μαζί. Στα κάπως πιο ιδιαίτερα είδη γίνονται και προσμίξεις με σπανάκι, ντομάτα, μελάνι σουπιάς, κ.λ.π.. Το διατροφικό αυτό είδος, έχει τον κίνδυνο να καταστεί επιβαρυντικό κυρίως θερμιδικά, όταν το αναμείξουμε με διάφορες σάλτσες με υψηλά λιπαρά, κυρίως με κρέμα γάλακτος ή με βούτυρο. Αν όμως συνδυαστεί με χαμηλά λιπαρά, όπως λαχανικά, πουλερικά ή ψάρια, τότε ένα γεύμα ζυμαρικών μπορεί να μας χορτάσει, να μας ...
Πηγή agro.in.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Παστεριωμένο Γάλα
Το παστεριωμένο γάλα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα απλό γάλα, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα μικρόβια. Το πρόβλημα των εγχειρήσεων ακρωτηριασμού της εποχής εκείνης ήταν πολύ μεγάλο. Περίπου ο ένας στους δύο χειρουργικούς ασθενείς πέθαινε από γάγγραινα λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Το έτος 1865 ένας καθηγητής χειρουργικής, ο Ιωσήφ Λίστερ, θέλησε να μιμηθεί τον Παστέρ. Αποστείρωσε για πρώτη φορά τον χειρουργικό θάλαμο και έπλενε με φαινικό οξύ τα τραύματα των ασθενών και το χειρουργικό τραπέζι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά πολύ, ο ίδιος και ο Παστέρ δικαιώθηκαν, και μ αυτό τον τρόπο χάραξε για την ανθρωπότητα μια νέα εποχή. Ένα φθινόπωρο χρησιμοποίησε κοτόπουλα ως πειραματόζωα. Τα εμβολίασε με μικρόβια χολέρας από κότες τα οποία είχε καλλιεργήσει αλλά τα είχε αφήσει αχρησιμοποίητα όλο το καλοκαίρι. Τα κοτόπουλα προς μεγάλη έκπληξη όλων δεν πέθαναν. Αυτή ήταν και η αρχή του εμβολιασμού. Ότι δηλαδή οι διάφοροι οργανισμοί προστατεύονται από τις ασθένειες, αν εμβολιαστούν έγκαιρα με εξασθενημένες καλλιέργειες από τα μικρόβια που τις προκαλούν. Έτσι την 29 Απρίλη του 1877, παρουσίασε και επίσημα το πρώτο εμβόλιο για ζώα. Τα πουλερικά σώθηκαν από τη χολέρα. Τα βοοειδή από τον άνθρακα. Οι χοίροι από το ανεπύρωμα. Το εμβόλιο κατά της λύσσας μείωσε κατά πολύ τον αριθμό των λυσσασμένων σκυλιών. Λίγο μετά παρασκεύασε και το πρώτο εμβόλιο κατά της λύσσας σε άνθρωπο. Το 1886 έγινε ένας πολύ μεγάλος έρανος. Ο Παστέρ συγκέντρωσε πολλά χρήματα από τα οποία μπόρεσε να στηθεί στο Παρίσι , το οποίο αρχικά είχε σαν στόχο την πρόληψη και τη θεραπεία της λύσσας. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1888. Σύντομα όμως δραστηριοποιήθηκε και σε άλλες ασθένειες, παράγοντας εμβόλια για κάθε νόσο. Με τον καιρό ιδρύθηκαν παραρτήματα του Ινστιτούτο Παστέρ σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην χώρα μας, τέθηκε σε λειτουργία το 1920. Ο Λουδοβίκος Παστέρ πέθανε την 28 Σεπτέμβρη ...
Πηγή iator.gr >>>
Τι Είναι Το Μπρόκολο Όταν Είναι Βρασμένο
Το μπρόκολο, όταν είναι βρασμένο, γλυκαίνει και λιώνει με την ελάχιστη πίεση, καθώς αγκαλιάζει (και το αγκαλιάζουν) τα ζυμαρικά. Αποκτάει έτσι, μια ιδιότυπη γεύση με σχεδόν βελούδινη υφή, για την οποία άνετα θα λέγαμε πως η αίσθηση που μεταφέρει μοιάζει πολύ με αυτή του αβοκάντο. Κάποια ελαφρώς πιο τραγανά κομμάτια του πάντα υπονοούν την πραγματικότητα, ωστόσο η συνολική δομή του πιάτου μπερδεύει και εκπλήσσει ευχάριστα. 2. Με τα σπαγκέτι, το μαλακό μπρόκολο ανακατεύεται και διπλώνεται ανάμεσά τους συνέχεια, ακόμη και στο αναγκαίο γύρισμα κάθε πιρουνιάς. Εξαιρετικά όμως, του ταιριάζουν όλα τα κοντά ζυμαρικά (βίδες, πέννες, κοχύλια, αυτιά κλπ.) επειδή συγκρατούν ακόμη περισσότερο τα κρεμώδη κομμάτια του. 3. Το πεκορίνο του προσθέτει την πικάντικη διάσταση που ισορροπεί την γλύκα. Όσο πιο πικάντικο το τυρί, τόσο το καλύτερο. Αλλά και παρμεζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού, αν δεν έχετε. Αν σας αρέσουν μάλιστα, οι φλούδες τυριού στο τελικό πιάτο, να τις βάλετε. 4. Σε διάφορες εκδοχές τους, τα ζυμαρικά με μπρόκολο δέχονται επιπλέον αλλαντικά (λουκάνικο κυρίως αλλά και προσούτο και μπέικον), μαλακά τυριά (ρικότα, ανθότυρο), από τα ψαρικά τόνο και ξιφία σε μικρά κομμάτια αλλά και αντσούγιες, που επίσης ‘ξεπετούν’ την γλύκα του πιάτου. Οι Ιταλοί συχνά προσθέτουν στα μακαρόνια με μπρόκολο, πατάτες, όπως συνηθίζουν να κάνουν και στις μακαρονάδες με πέστο -πράγμα που μπορεί να φαίνεται περίεργο στον υπόλοιπο κόσμο. Μια ιδέα καυτερού (με πιπεριά τσίλι πράσινη ή κόκκινη ή μπούκοβο σε φλέικς) δίνει επίσης έξτρα χάρη και τονίζει την γευστικότητα του πιάτου. Εντούτοις, κάθε τρίτο υλικό συμπληρώνει διακριτικά με ένα ενδιαφέρον στοιχείο το σύνολο -δεν πρωταγωνιστεί. Η ιδέα του πιάτου πρέπει να παραμένει απλή και ωραία. Τα πολλά έξτρα τύπου κοτόπουλο ή κομμάτια κρέατος σε μεγάλη ποσότητα κλπ., αφήστε τα στην άκρη, καθότι περισσότερο αποσυντονίζουν την ιδιαίτερη γεύση, οδηγώντας σε μια άχρηστη πολυπλοκότητα και φλυαρία, παρά αναβαθμίζουν το φαγητό. Keep it simple. μακαρόνια με μπρόκολο —Μακαρόνια με μπρόκολο: η συνταγή Προετοιμασία: 10 λεπτά και άλλα 10’ το μαγείρεμα. Προετοιμάστε τη σάλτσα όσο βράζουν τα μακαρόνια. Τα καβουρδισμένα κουκουνάρια έχουν πιο ωραία και πολύπλοκη γεύση από τα άψητα –συστήνονται. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4 άτομα) 500 γραμ. σπαγκέτι ή πένες (βλ. παραπάνω) 1 μπρόκολο 500 γρ. περίπου 1-2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες 1 φλ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο πικάντικο ή παρμεζάνα και έξτρα (άλλο τόσο) στο τραπέζι 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ καυτερή πιπεριά τσίλι ή ½ κ.σ. μπούκοβο (πεπεροντσίνο) -προαιρετικά 100 γραμ. κουκουνάρια Βάλτε την κατσαρόλα (μεγάλη) που θα κάνετε τα μακαρόνια με το νερό στη φωτιά. Ετοιμάζετε το μπρόκολο: Το πλένετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μεγάλης μπουκιάς, διαχωρίζοντας και κρατώντας τα εξωτερικά του στρογγυλά ‘μπουκετάκια’ κατά το δυνατόν ολόκληρα. Κόψτε τα μεγαλύτερα από αυτά στη μέση. Καθαρίστε επίσης, το σκληρό περίβλημα από τα χοντρά κοτσάνια, κρατώντας μόνον το ...
Πηγή econews.gr >>>
Το φρικασέ είναι η ενδιάμεση κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει κομμάτια κρέατος να σωτάρονται για λίγο στην αρχή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και στη συνέχεια να προστίθεται κάποιο υγρό, μέσα στο οποίο θα σιγοβράσει το κρέας μέχρι να είναι έτοιμο. Σύμφωνα με την παράδοση, το φρικασέ αφορούσε λευκά κρέατα, κυρίως κοτόπουλο αλλά και λαγό, τα οποία σερβίρονταν με τη δική τους σάλτσα. Η σάλτσα ήταν εξ' ορισμού λευκή, αφού η επιλογή των υγρών γινόταν ανάμεσα σε βούτυρο, κρέμα, γάλα ή και όλα αυτά μαζί. Και αφού τελειώσαμε το μάθημα γαστρονομίας ήρθε επιτέλους η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φρικασέ! Υλικά 1 κοτόπουλο 1 κιλό ανάμεικτα μανιτάρια 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας μουστάρδα 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου 2 κρόκους αυγών 125 ml γάλα 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ από 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και μυρώνια ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρετε το κοτόπουλο σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τον πολτό σκόρδου, τα ...
Πηγή infokids.gr >>>