-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το ξίδι θεωρείται ότι είναι ένα σούπερ συστατικό λόγω της απίστευτης χρήσης γύρω από το σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει να έχει μια θέση στην κουζίνα σας. Εκτός από το να είναι ένα ουσιαστικό καρύκευμα στην κουζίνα, παρακάτω θα δείτε 10 καταπληκτικές χρήσεις του ξιδιού που θα σας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού σας. 1 Βουλωμένος νεροχύτης Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα φραγμένο νεροχύτη, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό της βρύσης. Έτοιμο! Δεν θα είναι πλέον φραγμένος. 2 Κολλώδη υπολείμματα Ψεκάστε μια μέτρια ποσότητα ξιδιού στην περιοχή με το υπόλειμμα. Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα, μετά τρίψτε και θα φύγει. 3 Αποσμητικό του κάδου απορριμμάτων Βουτήξτε ένα κομμάτι ...
Πηγή idiva.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το υψηλό αλκοόλ είναι καταλυτικό. Η αρωματικότητα κλειστή και χαμηλή. Έχει σίγουρα να παίξει το ρόλο του σε ένα χαρμάνι, μόνο του όμως θα στεκόταν πολύ δύσκολα.Ακρωτήρι (14.5%abv)Το πιο «θαλασσινό» από όλα τα κρασιά. Το φρούτο πλαισιώνεται έντονα από ιώδιο, αλάτι και πέτρα σε μύτη και στόμα, όπου και η ένταση και η οξύτητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Αν είχε λίγο χαμηλότερο αλκοόλ θα στεκόταν τέλεια και μόνο του.Η γενική ετυμηγορία ήταν εξαιρετικά θετική. Τα «7 Χωριά» είναι μια σπουδαία προσπάθεια που αναδεικνύει έμπρακτα το μεγαλείο του Ασύρτικου και του αμπελώνα της Σαντορίνης. Υπάρχει λόγος που τα κρασιά πωλούνται ως «σετ» και όχι χωριστά, και έτσι ακριβώς πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς: συγκριτικά και το ένα δίπλα στο άλλο. Επί της ουσίας, τα «7 Χωριά» έχουν πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τον έμπειρο οινόφιλο και αξίζουν συγχαρητήρια στον Πάρι Σιγάλα, τόσο για τη σύλληψη της ιδέας, όσο και για την υλοποίησή της.Τα «7 Χωριά» από το Κτήμα Σιγάλα είναι όλα κρασιά από 100% σταφύλι της ποικιλίας Ασύρτικο και φέρουν την ένδειξη ΠΟΠ Σαντορίνη. Διατίθενται από επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης στην ενδεικτική τιμή των €170 (για όλο το σετ)....
Πηγή in2life.gr >>>
Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνεςΤο μέλι είναι μία τροφή που είναι συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση. Είναι ενδεχομένως το πιο αρχαίο γλυκό. Όσο ωραίο χρώμα ή γεύση και να έχει, με οποιονδήποτε τρόπο και να παρασκευάζεται το μέλι δεν είναι «πλούσιο» σε βιταμίνες. Ενδεικτικά, 100 γραμμάρια μέλι έχουν περί 0,5 mg βιταμίνης C (κοντά στο 1% των αναγκών του μέσου ανθρώπου) ενώ 100 γραμμάρια κόκκινης πιπεριάς έχουν 190 mg (δηλαδή υπερκαλύπτει τις ανάγκες) και 100 γρ σπανάκι έχουν περίπου 28 mg.H πολλή πρωτεΐνη συσχετίζεται βλάβες στα οστά και τα νεφρά Μπορεί όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά (νεφρική ανεπάρκεια) να πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση πρωτεΐνης, όμως οι κατά τα άλλα υγιείς άνθρωποι/ασκούμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν. , ακόμα και σε αθλητές που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες, έχουν δείξει ότι η ς είναι . Για την ακρίβεια, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου ΙΙ, στην εμφάνιση Κι ας μη ξεχνάμε ότι η πρωτεΐνη βοηθά στον και . Το πρωινό είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την απώλεια λίπους Την διατύπωση αυτή δεν θα το βρείτε σε κανένα πανεπιστημιακό βιβλίο και σε καμία μελέτη. Μία μελέτη από το πανεπιστήμιο του Μονάχου διερεύνησε το αν και κατά πόσον το μεγάλο πρωινό έχει επίπτωση στην ρύθμιση του βάρους. Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν πως η υπερβολική κατανάλωση τροφής στο πρωινό μπορεί να δράσει αρνητικά στην ρύθμιση του βάρους, αφού το μεγάλο πρωινό φάνηκε να δρα σαν παρότρυνση σε μία αυξημένη κατανάλωση θερμίδων και την υπόλοιπη μέρα. Αντίθετα, όσοι συμμετέχοντες στην μελέτη έτρωγαν λίγο το πρωί, έτρωγαν λίγο και το υπόλοιπο της μέρας. Ο ανθρώπινος οργανισμός, αν κρίνουμε από τους προγόνους μας, στηρίζεται σε γονίδια που προήλθαν από μεγάλες διατροφικές στερήσεις, δεν είναι τόσο εύθραυστος, και λειτουργεί κανονικότατα χωρίς πρωινό. Επιπρόσθετα, κλασσικές μελέτες σε πιθήκους έχουν δείξει πως ακόμα σε ακραία στέρηση τροφής ο εγκέφαλος αντί να χάνει ενέργεια, αυξάνει τα αποθέματα ενέργειας του.Το αυγό (και ειδικά ο κρόκος) ανεβάζει ...
Πηγή in2life.gr >>>
Το δίκταμο: είναι ποώδες πολυετές φυτό. Συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με 3-5 κοπές τον χρόνο. Χρησιμοποιείται σαν αφέψημα. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική αλλά και ποτοποιία και στην παραγωγή του βερμούτ. Ο δυόσμος: είναι πολυετής πόα. Για ξηρή δρόγη συγκομίζεται λίγο πριν από την άνθηση, ενώ για αιθέριο έλαιο συλλέγεται σε πλήρη άνθηση. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο ανέρχεται σε 0,8-2% και σε ξηρή δρόγη αποδίδει 150-200 κιλά το στρέμμα. Χρησιμοποιείται σαν άρτυμα σε φαγητά, αλλά και σαν αφέψημα. Το φασκόμηλο: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Συλλέγονται οι βλαστοί με τα άνθη και τα φύλλα του. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1,0% στα άνθη και 1,9% στα φύλλα. Ο βασιλικός: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε περιοχές με ήπιο κλίμα. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακολογία και την παραγωγή σαπώνων. Περιέχει 0,5-1,2% αιθέριο έλαιο. Το κύμινο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό του οποίου οι αποξηραμένοι καρποί χρησιμοποιούνται σε σκόνη στη μαγειρική για το άρωμά τους. Επίσης οι σπόροι του περιέχουν αιθέριο έλαιο με μια περιεκτικότητα 2-3%. Ο κορίανδρος: είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιούνται οι ξηροί σπόροι του σαν αφέψημα για λόγους φαρμακευτικούς. Το αιθέριο έλαιο που περιέχει χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, την παραγωγή σαπουνιών κ.λπ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέρια έλαια ανέρχεται από 0,03%- 2%. Η λεβάντα: είναι ένας χαμηλός πολυετής θάμνος. Συλλέγεται την περίοδο της πλήρους άνθησης. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία, φαρμακευτική. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1-3%. Η μαντζουράνα: είναι πολυετής πόα. Για παραγωγή αιθερίου ελαίου συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με αποκοπή, ενώ για παραγωγή ξηρής δρόγης κόβεται λίγο πριν από την άνθηση. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακοποιία, και η ξηρή δρόγη σαν άρτυμα σε φαγητά ή σαν αφέψημα. Το μελισσόχορτο: είναι πολυετής πόα. Δίνει 2-3 παραγωγές ετησίως. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, αλλά και στην παρασκευή του βερμούτ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,13-0,20%. Τα ξηρά του φύλλα χρησιμοποιούνται σαν αφέψημα. Το χαμομήλι: το χαμομήλι είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην παραγωγή καλλυντικών, τη φαρμακευτική, σαν αφέψημα. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,6-1%. Το τριαντάφυλλο: είναι θαμνώδες πολυετές φυτό. Συλλέγονται τα τριαντάφυλλα από τα οποία παράγεται το ροδέλαιο και το ροδόσταμο, που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία. Επίσης τα ροδοπέταλα χρησιμοποιούνται για παραγωγή γλυκού κουταλιού. Η μαστίχα: Η μαστίχα της Χίου, είναι ένα είδος σχίνου. Η απόδοση της κυμαίνεται από τα 350-1000 γραμμάρια ανά φυτό. Η μαστίχα χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, σε παραγωγή καλλυντικών, ζαχαροπλαστική. Καλλιεργείται αποκλειστικά στη Χίο. Η αρμπαρόριζα: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Εχει μία μέση περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο 0,15%. Εχει μία μέση παραγωγή 150 κιλών ανά στρέμμα ξηρά φύλλα. Το θυμάρι: είναι πολυετές ποώδες φυτό των θερμότερων αλλά και ψυχρότερων περιοχών. Είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στην παραγωγή καλλυντικών, αλλά και στην ομοιοπαθητική. Περιέχει 1,5-3,4% αιθέριο έλαιο. Ο μάραθος ή φινόκιο: Ο μάραθος είναι ένα ποώδες φυτό που έχει ύψος 0,5-1,5 μέτρο του οποίου τα φύλλα μοιάζουν πολύ με τον άνηθο. Το φινόκιο πέρα από το μαγείρεμα τρώγεται και ωμό σε σαλάτες. Από τα σπέρματά του, παράγεται με απόσταξη ένα αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην ποτοποιία, την αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Η δάφνη: Είναι ένα αειθαλές δέντρο. Τα φύλλα της συγκομίζονται στις αρχές του φθινοπώρου. Τα φύλλα της περιέχουν 2,7-3% αιθέριο έλαιο. Τα φύλλα και τα άνθη της χρησιμοποιούνται σαν άρτυμα σε φαγητά. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία Η θρούμπα: είναι πολυετής θάμνος. Χρησιμοποιούνται τα φύλλα και τα άνθη σαν ξηρή δρόγη σαν άρτυμα. Επίσης παράγεται αιθέριο έλαιο στην αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. —Οι κατηγορίες των προϊόντων Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα με βάση τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τα οποία διακρίνονται στις εξής κατηγορίες: 1. Τα διατροφικά – φαρμακευτικά. Είναι προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούν φαρμακευτικά εκχυλίσματα φυτικής ή ζωικής προέλευσης. 2. Τα διαιτητικά συμπληρώματα. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος συμπληρωμάτων διατροφής και συμπεριλαμ βάνονται στις υγιεινές τροφές. Στις ανεπτυγμένες χώρες αποτελούν μερικά από τα πλέον ...
Πηγή econews.gr >>>