-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το λευκό ρύζι είναι ιδανικό, αφού κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος χάνει περισσότερες ιδιότητες στο νερό από ότι το πλήρες ρύζι. Μεταξύ των μεγαλύτερων ωφελειών του είναι οι εξής: Φυσική ενέργεια. Αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η διάρροια, η ναυτία και οι εμετοί. Πρόληψη της γαστρεντερίτιδας. Συμβολή στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Συνιστάται για έγκυες γυναίκες, επειδή διεγείρει την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Ανακούφιση από ερεθισμούς του δέρματος. Πρόληψη και θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Για την ομορφιά Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο νερό ρυζιού κάνουν θαύματα για το δέρμα. Το νερό ρυζιού μπορεί να συμβάλει στην προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, να καταπολεμήσει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό και να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση. Ένα από τα εντυπωσιακότερα συστατικά του είναι η ινοσιτόλη, μια πολύπλοκη ουσία που προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη των σημαδιών της γήρανσης και να μειώσει την εμφάνιση διευρυμένων πόρων. Θα βρείτε ιδιαίτερα σημαντικές τις παρακάτω ωφέλειες: Απαλό και λείο δέρμα. Εξαιρετική φυσική τόνωση του δέρματος. Άνοιγμα των βουλωμένων πόρων. Εξασφάλιση ενός προστατευτικού στρώματος στο δέρμα. Για λαμπερά και απαλά ...
Πηγή treladiko.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Πώς Είναι Η Κατάψυξη Της Ντομάτας
Η κατάψυξη της ντομάτας είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να τη γευτούμε στα γεύματα του χειμώνα. Επιλέξτε μικρές ντομάτες, τεμαχίστε τις στη μέση και τοποθετήστε τις με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα λαδόχαρτο. Παγώστε τις και μεταφέρετέ τις σε ένα σακούλι αποθήκευσης τροφίμων ή άλλο δοχείο. Όταν θελήσετε να τις γευτείτε προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα σκεύος από πυρίμαχο γυαλί ραντίστε τις με ελαιόλαδο, προσθέστε αλατοπίπερο και βάλτε τις στο φούρνο για 45 λεπτά. Συνδυάζονται άψογα με ρύζι, μακαρόνια ή πληγούρι κλπ. 2. Αποξήρανση Οι λιαστές ντομάτες είναι αρωματικές, πολύ νόστιμες, αλλά η τιμή τους είναι λίγο «τσιμπιμένη». Παρακάμψτε τους ενδιάμεσους και φτιάξτε τις μόνοι σας. Αγοράστε μερικά κιλά και τεμαχίστε τις μικρότερες στη μέση και τις μεγαλύτερες στα τέσσερα ή σε φέτες. Επειδή είναι (σχεδόν) βέβαιο ότι δεν διαθέτετε αποξηραντή, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 120 βαθμούς. Τοποθετήστε τις ντομάτες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα λαδόχαρτο και ψήστε έως ότου απωλέσουν τους χυμούς τους και ζαρώσουν για δύο έως πέντε ώρες ανάλογα με το μέγεθος των λαχανικών σας. Οι αποξηραμένες ντομάτες συντηρούνται στο ελαιόλαδο για μήνες. Εάν διαπιστώσετε μετά την ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Η Μαύρη Σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα χαρίζει ενέργεια και είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο. Είναι πιο υγιεινή από την σοκολάτα γάλακτος διότι περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερο κακάο. Για αυτό επιλέγουμε μαύρες σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο άνω του 70%. Το καλύτερο είναι ότι δεν είναι τόσο εθιστική όσο η σοκολάτα γάλακτος. 7. Αβγά Οι κρόκοι των αβγών περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος B. Επίσης, τα αβγά είναι άριστες πηγές πρωτεΐνης και βιταμίνης D και βραστά, σκέτα ή ψιλοκομμένα σε μια σαλάτα, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ θρεπτικό σνακ. 8. Κολοκυθόσποροι Οι κολοκυθόσποροι αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, καλών λιπαρών, φυτικών ινών και μετάλλων όπως το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος. Τους τρώμε σκέτους ή σε σαλάτες ή δημητριακά. 1 of 8 Πεπόνι Κολοκυθόσποροι Κάσιους Μαύρη σοκολάτα Αβγά Ενταμάμε Σαρδέλες Κινόα econews Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Το Λάχανο Τύπου Σαβόι Savoy
Το λάχανο τύπου σαβόι (savoy) είναι αυτό που έχει τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προκειμένου να αποκομίσετε όσο το δυνατό περισσότερα αντιγηραντικά οφέλη από το λάχανο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά, προτιμάτε να τα καταναλώνετε ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα. ΤΑ ΜΟΥΡΑ Τα φραγκοστάφυλα, τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σμέουρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από την πρόωρη γήρανση. Για παράδειγμα, τα φραγκοστάφυλα έχουν περισσότερες ανθοκυανίνες -μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών- από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και τριπλάσιες ανθοκυανίνες σε σχέση με τις αμέσως επόμενες πλουσιότερες πηγές αυτών των αντιοξειδωτικών ουσιών που είναι το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Τα φραγκοστάφυλα και τα βατόμουρα συμβάλλουν στην αποτροπή των ουρολοιμώξεων. Επίσης, μια μελέτη έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα φραουλών είχαν το μικρότερο ποσοστό καρκίνου όλων των ειδών. Τα μούρα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, που αποτελεί ελιξίριο νεότητας. Στo βατόμουρο οι σπόροι περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ελλαγιταννίνες και ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην υποστήριξη πολλών λειτουργιών του σώματος και τη συνολική καλή υγεία. Στην πραγματικότητα, τα σμέουρα κατατάσσονται στα 10 πρώτα υψηλής αντιοξείδωσης φρούτα και λαχανικά. Τα Αντιοξειδωτικά αναζητούν και εξολοθρεύουν κύτταρο- καταστροφικές ουσίες, που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να έρθουν σε ύπαρξη φυσιολογικά από τον οργανισμό ή από την έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ελλαγιταννίνες στα περισσότερα μούρα, τα μαύρα σμέουρα περιέχουν τα πιο ισχυρά επίπεδα. Ο σπόρος του μαύρου βατόμουρου είναι μια πλούσια πηγή των πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η έρευνα έχει δείξει ότι το έλαιο σπόρου του μαύρου βατόμουρου υποστηρίζει πολλές σωματικές λειτουργίες.
Πηγή crete-news.gr >>>