-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το Sassy Water είναι ένα βασικό στοιχείο για το πρόγραμμα διατροφής <<Επίπεδη κοιλιά>> . Και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Βλέπετε, ενώ πίνοντας οκτώ ποτήρια νερό μπορεί να ικανοποιείται την απαίτηση του σώματός σας για ενυδάτωση, υπάρχουν μερικά πράγματα ομως που θα πρέπει να σας ανησυχούν, όπως: η ισορροπία των υγρών του σώματός σας (ηλεκτρολύτες) και η κατακράτηση των υγρών. Πίνοντας Sassy Water διευκολύνετε την καλή πέψη και τα συστατικά του βρίσκονται παντού. Τζίντζερ, αγγούρι, λεμόνι και δυόσμος μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας με περισσότερους τρόπους από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Συστατικά 2 λίτρα νερό (περίπου 8½ π.) 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες 12 φύλλα δυόσμου Οδηγίες Μην ξεφλουδίσετε τα λεμόνια Αναμίξτε όλα τα συστατικά Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για όλη τη νύχτα Πιείτε Sassy Water κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας, ξεκινώντας από το πρωί. Το Λεμόνι και το λεμονόνερο είναι ιδανικό για τη διαδικασία απώλειας βάρους. Το λεμόνι είναι ένα φυσικό διουρητικό και ...
Πηγή press-news.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Σουτζούκ Λουκούμ
Το σουτζούκ λουκούμ είναι ένα εύγευστο σφιχτοδεμένο μακρόστενο μεγάλο λουκούμι που περιέχει ζάχαρη, γλυκόζη, νισεστέ, νερό και καρύδια (δεμένα σε σπάγκο). Βγαίνει δε σε διάφορα αρώματα (π.χ. τριαντάφυλλο, μούστο, γαρίφαλο, κανέλα, περγαμόντο, κλπ). Το σουτζούκ λουκούμ σχηματικά μοιάζει με λουκάνικο. Το κολλώδες μείγμα του παραπέμπει σε λάβα. Τα καρύδια που περιέχει είναι αφροδισιακή τροφή. Ως γλυκαντική ουσία μπορεί να υποβοηθήσει την έλλειψη ζαχάρου που μπορεί να αισθανθεί κάποιος. Τούρτες, βουτήματα, γλυκά, τσουρέκια, σουτζουκ λουκουμ. Ανατολή Βιοτεχνία Σιροπιαστών Γλυκών Θεσσαλονίκη Η βιοτεχνία σιροπιαστών “Ανατολή” η οποία εδρεύει στη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης 32 - Περαία στην Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 2005 από τον Ευστράτιο Μανίκα, ζαχαροπλάστη, με τεράστια εμπειρία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής . Από το 1974 ασχολείται ανελειπώς με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και με ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια στα γλυκά ταψιού - παραδοσιακά σιροπιαστά. Η βιοτεχνία σιροπιαστών “Ανατολή” μεταφέρθηκε το 2014 σε νέες,σύνχρονες εγκαταστάσεις όπου τηρούνται απόλυτα όλες οι νέες υγειονομικές διατάξεις πιστοποίησης τροφίμων HACCP. EN ISO 2200:2005 Δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη, στον ευρύτερο νομό, στους όμορους νομούς και τα δύο τελευταία χρόνια με εξαγωγές. Με σεβασμό στην παράδοση και μεράκι, αλλά και με νέες τεχνοτροπίες που αποκτήθηκαν από διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια σε χώρες της Ανατολής, στην βιοτεχνία “Ανατολή” παρασκευάζονται σιροπιαστά γλυκά με αγνά υλικά, ώστε να σας προσφέρει μοναδικές και ποιοτικές γεύσεις. Οι αυθεντικές γεύσεις, η άριστη ποιότητα σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων πολύ σύντομα καθιέρωσαν την βιοτεχνία “Ανατολή” στην Θεσσαλονίκη. Προϊόντα Πιστοποίηση Η βιοτεχνία σιροπιαστών “Ανατολή” απευθύνεται σε ζαχαροπλαστεία - αρτοζαχ/στεια και πρατήρια, σε εστιατόρια, ταβέρνες, μονάδες εστίασης, catering, ξενοδοχεία και σε αντιπροσώπους άλλων νομών. Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε χονδρική και λιανική πώληση. Στόχος της βιοτεχνίας σιροπιαστών είναι να σας προσφέρει μοναδικά προϊόντα και να ανταποκρίνεται πάντα στις σύγχρονες απαιτήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες επικοινωνήστε μαζί μας. Βιοτεχνία Σιροπιαστών Γλυκών Θεσσαλονίκη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης 32 - Περαία, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2392027555 E-mail: glika.anatolis@yahoo....
Πηγή 4ty.gr >>>
Τι Είναι Η Τομάτα Τεχνικά
Η τομάτα τεχνικά είναι ένα φρούτο αφού περιέχει τους σπόρους του φυτού, αλλά ανήκει στην κατηγορία των λαχανικών. Γιατί; Σύμφωνα με νόμο του 1883, τα λαχανικά είχαν πιο βαριά φορολογία από τα φρούτα και δεν ήθελαν να αφήσουν τους καλλιεργητές τομάτας χωρίς να τους φορολογήσουν. 7. Γιατί στο μπάνιο έχουμε τις πιο δημιουργικές ιδέες; Επειδή η διαδικασία με την οποία κάνουμε μπάνιο δεν θέλει και πολύ σκέψη, το μυαλό είναι ελεύθερο να σκεφτεί ότι θέλει. 8. Γιατί είναι ο ουρανός μπλε; Όπως οι φλέβες μας είναι μπλε, έτσι και το χρώμα του ουρανού έχει να κάνει με τα μήκη κύματος και το μπλε φως. Το μπλε φως σκορπίζεται περισσότερο από τα άλλα χρώματα στο φάσμα γιατί ταξιδεύει πιο εύκολα. 9. Γιατί διαφορετικές γλώσσες έχουν διαφορετικά ονόματα για τις ίδιες χώρες; Οι Έλληνες ονομάζουμε τη χώρα μας Ελλάδα, αλλά οι ξένοι την ονομάζουν Greece. Η πιο απλή εξήγηση είναι πως οι γλώσσες χρονολογούνται πριν από τις χώρες, κάποιες φορές και για αιώνες. Οπότε όταν μικρότερα κομμάτια ενώθηκαν για να γίνουν μια χώρα, υπήρχαν πολλά ονόματα για την ίδια περιοχή. 10. Γιατί τα χέρια μας μουλιάζουν στο μπάνιο; Οι επιστήμονες βρήκαν πως αυτό συμβαίνει για να βελτιώσει το κράτημά μας κάτω από το νερό. Σαν να αλλάζει το λάστιχο την ώρα της βροχής για καλύτερη πρόσφυση. Το σώμα μας είναι απίστευτο! 11. Πώς δουλεύουν οι μαγνήτες; Μαγνήτης είναι κάθε αντικείμενο που παράγει το δικό του μαγνητικό πεδίο και αλληλεπιδρά με άλλα μαγνητικά πεδία. Οι μαγνήτες έχουν δύο πόλους και το μαγνητικό πεδίο ξεκινάει στον βόρειο και τελειώνει στο νότιο. Οπότε όταν έχετε δύο μαγνήτες τον έναν δίπλα από τον άλλο και οι βόρειοι πόλοι τους είναι κοντά, ο ένας θα απωθήσει τον άλλο. Όταν τους βάλετε με αντίθετη πολικότητα θα υπάρξει έλξη. 12. Γιατί έχουμε φρύδια; Εκτός από το να είναι έντονο χαρακτηριστικό του προσώπου που βοηθάει στην επικοινωνία, υπάρχει μία πολύ καλή εξήγηση στο γιατί έχουμε φρύδια. Όταν ιδρώνουμε πολύ, ο ιδρώτας μπορεί να μπει στα μάτια και να μας τυφλώσει προσωρινά. Γι’αυτό ακριβώς υπάρχουν και τα φρύδια! Πείτε μας τη γνώμη σας: ...
Πηγή taz.gr >>>
Τι Είναι Το Υγιεινό Φαγητό
Το υγιεινό φαγητό είναι άνοστο και δεν προκαλεί απόλαυση. > Πραγματικότητα: Η γεύση είναι μία, σε μεγάλο βαθμό, σχετική έννοια. Βιολογικά, τρώμε για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Αν κάποιος μας πιέσει να φάμε πέντε σουβλάκια, η ιδέα και μόνο του έκτου θα μας φανεί αποκρουστική. Αν πάλι έχουμε να φάμε δύο μέρες, η ‘άνοστη’ σαλάτα θα μας φανεί μία πανδαισία. Συγχρόνως, όμως, είναι λογικό το φαγητό με το οποίο ο άνθρωπος επιβίωσε μέσα στον χρόνο να μας φαίνεται γενικά γευστικό. Αυτό, πάλι εξελικτικά μιλώντας, ήταν απαραίτητο ώστε ο άνθρωπος να το «κυνηγάει» για να ικανοποιήσει την πείνα του, να προκαλέσει τον κορεσμό, και εν τέλει να καταφέρει να επιβιώσει. Βέβαια, πάλι για λόγους επιβίωσης, έχουμε εξελιχθεί να μας ελκύουν τα θερμιδικά πυκνότερα τρόφιμα περισσότερο από τα λιγότερο πυκνά (π.χ. ξηροί καρποί έναντι μαρουλιού). Η ανεύρεση αρκετών θερμίδων ήταν μέχρι σήμερα (δηλ. για το 99,9% του χρόνου της ανθρώπινης εξέλιξης) πολύ πιο σημαντική για την επιβίωσή μας, από ό,τι η προστασία μας από την περίσσεια θερμίδων (που είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μέσος άνθρωπος στον ανεπτυγμένο κόσμο σήμερα). Το σώμα μας όμως, δεν είχε φανταστεί ποτέ, ότι κάποια στιγμή, θα βρεθούμε μπροστά σε τόσο τεχνητά τρόφιμα, τα οποία θα έχουν φτιαχτεί μετά από τόση έρευνα και ανάπτυξη ώστε να παρακάμπτουν τους βιολογικούς μηχανισμούς ελέγχου των θερμίδων που καταναλώνουμε. Αν δει κανείς το Fast Food Nation ή διαβάσει το Salt, Sugar, and Fat, θα πάρει μία πρώτη γεύση του πώς έχουμε γίνει όμηροι των food engineers οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν για να επινοήσουν «τρόφιμα» αφύσικα γευστικά, με αποτέλεσμα να παραλύουν οι όποιοι αμυντικοί μηχανισμοί υπάρχουν για την προστασία από την υπερκατανάλωση (θερμίδων). Στο ίδιο πνεύμα δραματικής αλλαγής του πώς έχει αλλάξει η κουλτούρα του φαγητού μας (το λεγόμενο food culture), ενώ στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν διαθέσιμες κυριολεκτικά χιλιάδες επιλογές, μόνο κάποιες δεκάδες εξ αυτών θα ήταν γνώριμες σε μορφή και γεύση στους κοντινούς μας προγόνους. Έτσι έχουν δημιουργηθεί επεξεργασμένα τρόφιμα, τόσο ‘υπερβολικά γευστικά’ (hyperpalatable),τα οποία έχουν αλλοιώσει την αίσθηση της γεύσης μας, με αποτέλεσμα να είμαστε ανίκανοι να γευτούμε την γλυκύτητα των φρούτων ή την αλμύρα των αλμυρικίων. Οι γευστικοί μας κάλυκες έχουν με λίγα λόγια υποστεί κορεσμό και συνεπώς παράλυση και έχουν πάψει να μπορούν να διαχωρίζουν μικρές διαφοροποιήσεις γεύσεων, παρά μόνο αδρά και μόνο μετά από πολύ μεγάλα ερεθίσματα (π.χ. ζάχαρης, αλατιού). Με τον ίδιο τρόπο που σε ένα νυχτερινό κέντρο με τέρμα την μουσική δεν μπορούμε να ακούσουμε κάποιον που μιλάει δίπλα μας σε φυσιολογική ένταση, παρά μόνο αν φωνάξει, έτσι και με την γεύση. Εάν, όμως, φύγουμε από το νυχτερινό κέντρο και την υπερβολική ένταση ήχου, μετά από λίγο θα μπορέσουμε πάλι να ακούσουμε καλά. Έτσι και με την διατροφή, εάν μειώσουμε την ένταση, δώσουμε στους γευστικούς μας κάλυκες μία δεύτερη ευκαιρία, και υιοθετήσουμε μία υγιεινή διατροφή με έμφαση σε πλήρη, ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα, θα βιώσουμε σταδιακά αυτήν ακριβώς την αναζωογόνηση στη γεύση μας, καθώς θα επανέρχεται στη φυσική της κατάσταση. Και τότε θα μπορέσουμε να ακούσουμε αυτό που μας λέει, ότι δηλαδή τα φρούτα είναι (πολύ) γευστικά λόγω της ζάχαρης που τώρα θα αναδύεται, ή ότι τα όσπρια είναι (πολύ) απολαυστικά λόγω του κορεσμού που προκαλούν οι αρκετές θερμίδες τους. Αυτό, όμως, μπορεί να γίνει όχι με οριακές αλλαγές σε ένα τρόφιμο την φορά, αλλά με συνολική αναθεώρηση του διατροφικού σχήματος που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε. Με τα παραπάνω ελπίζω να καταρριφθεί και άλλος ένας μύθος, αυτός που θέλει άρθρα με τίτλο σαν τον παραπάνω να μένουν μόνο στην επιφάνεια του θέματος και να μην βοηθούν στην βαθύτερη κατανόησή του. Στόχος δεν είναι να σας πω εγώ τι θα επιλέξετε να καταναλώσετε. Είναι, όμως, το να ενημερωθείτε για αρκετά διατροφικά θέσφατα, ώστε να μην επιτρέπετε και σε κανέναν άλλο να σας λέει «τα δικά του», αστήρικτα. Μόνο έτσι οι διατροφικές σας επιλογές θα είναι πραγματικά δικές σας. Προσωπικά, δεν με ενοχλεί καθόλου να κάνει κανείς ανθυγιεινές επιλογές στη διατροφή του. Είναι δικαίωμά του. Αντίθετα με ενοχλεί πολύ ο ίδιος άνθρωπος να νιώθει (ψευδώς) ότι δεν έχει επιλογές, επειδή έτσι του είπαν κάποιοι ‘ειδικοί’. Αυτό δεν είναι δικαίωμά τους. Ο μόνος μύθος που φαίνεται να αντέχει είναι το ‘είμαστε ό,τι τρώμε’. Και υπό αυτήν την οπτική, είναι σημαντικό να τρώμε ελεύθεροι από προκαταλήψεις και μύθους που περιορίζουν την ελευθερία στις (διατροφικές) επιλογές μας. (Ο Κωστής Τσαρπαλής είναι Καρδιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge, με εξειδίκευση στους υπερήχους καρδιάς (MSc, Hammersmith Hospital,Imperial Colege London, UK), την προληπτική Καρδιολογία και τις δυσλιπιδαιμίες (MSc, PhD Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αγία Παρασκευή. Οι απόψεις που εκφράζονται στο άρθρο είναι προσωπικές απόψεις του συγγραφέως και σε καμμία περίπτωση δεν έχουν στόχο να υποκαταστήσουν την γνώμη και συμβουλή του προσωπικού σας ιατρού). ΠΗΓΗ: m.oneman....
Πηγή healthynews.gr >>>