Τι Είναι Η Διατροφή Στην Παιδική Ηλικία : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Η Διατροφή Στην Παιδική Ηλικία
Η διατροφή στην παιδική ηλικία είναι ιδιαίτερη κρίσιμη και σημαντική για τη φυσιολογική ανάπτυξη και τη διατήρηση της καλής υγείας του παιδιού. Πάγιος στόχος είναι μια σωστή και υγιεινή διατροφή, η οποία καλύπτει τις ιδιαίτερες διατροφικές τους ανάγκες και χαρακτηρίζεται από μέτρο, ισορροπία και ποικιλία. Ακριβώς αυτό εξασφαλίζει η υιοθέτηση και η εφαρμογή των αρχών της μεσογειακής διατροφής οι οποίες είναι: – Καθημερινά, μεγάλες ποσότητες σε φυτικές ίνες από φρούτα, λαχανικά, ψωμί/δημητριακά, πατάτες, όσπρια. – Καθημερινά, ελάχιστη κατανάλωση σε επεξεργασμένα προϊόντα. – Καθημερινά, μικρές έως μέτριες ποσότητες σε γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί και γιαούρτι). – Κατανάλωση ψαριών και πουλερικών, σε μικρές έως μέτριες ποσότητες, εβδομαδιαίως. – Κατανάλωση κόκκινου κρέατος, 2-3 φορές το μήνα – Καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου ως κύρια πηγή λιπαρών. Στη ...
Πηγή iator.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Συστηματικές Φυτείες Καστανιάς
Οι συστηματικές φυτείες καστανιάς είναι ελάχιστες, περίπου 1.000 στρ. Σε όλη τη χώρα η συνολική ετήσια παραγωγή καρπών κυμαίνεται γύρω στους 13.000 τόνους Η παραγωγή αυτή προέρχεται τόσο από συστηματικούς καστανεώνες όσο και από εξημερωμένα διάσπαρτα αυτοφυή δένδρα που σπάνια δέχονται καλλιεργητικές φροντίδες. Στην Ελλάδα η καστανιά, αν και παρουσιάζει μια καλή παραγωγή (στην πλειονότητα στηρίζεται σε συστάδες δένδρων και όχι σε οργανωμένους καστανεώνες) δεν έχει γίνει καμία αξιοπρόσεχτη προσπάθεια αξιολόγησης του γενετικού της υλικού αφού δεν έχει καταγραφεί ως σήμερα. Όμως γίνονται αξιόλογες προσπάθειες όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασθενειών (κυρίως για το έλκος) με την χρήση υπομολυσματικών στελεχών δημιουργώντας μια ανάσχεση στην εξέλιξη και εξάπλωση των προσβολών. Το ότι το προϊόν δεν έχει κερδίσει το τι του αναλογεί έχει αναφορά στα προβλήματα που έχουν όλοι οι ξηροί καρποί ανοργάνωτοι παραγωγοί, ανοργάνωτη αγορά και μια παραγωγή σε μειονεκτικές ορεινές περιοχές.. Εστιάζοντας στις ομάδες παραγωγών τι έχει συμβεί και δεν έχουν βρει τον δρόμο τους στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα; Οργανωτικά προβλήματα δεν μπορούν να κανονικοποιούν την παραγωγή σε σχέση με την προσφορά και την ζήτηση. Ενδογενείς αδυναμίας που ως ένα μέρος ακουμπούν το διαθρωτικό πρόβλημα της γεωργίας μας. Στερούνται επιστημονικής στήριξης και μηχανισμούς που θα πρέπει να ακολουθούν σε περιόδους κρίσης ενός προϊόντος. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δούμε και την περίπτωση της ομάδας παραγωγών που μεταποιούν και εμπορεύονται την μεταποιημένη παραγωγή και εν μέρει «αποσυρμένη» κανονικοποιώντας την αγορά του προϊόντος Who is who O Γιώργος Ζακυνθινός είναι πατέρας τριών θυγατέρων ζω και αυτό το διάστημα ζει στην Αθήνα. Είναι μάχιμος γεωπόνος από το 1987 και Διδάκτορας του Γ.Π.Α. Κατέχει τη θέση του αν. καθηγητή στο Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του ΤΕΙ Καλαμάτας. Έχει εργαστεί στον ΕΛΓΑ, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στο ΕΘΙΑΓΕ κ.α. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος στο υουργείο Γεωργίας και σήμερα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Βελτίωσης και Γ. Πειραματισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολήθηκε και με το περιβάλλον με τις προστατευόμενες περιοχές συντονίζοντας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης. Συνέντευξη στον Χρήστο Διαμαντόπουλο Από το 208ο φύλλο της εφημερίδας Agrenda Κύριε Ζακυνθινέ Εχω διαβάσει τα άρθρα σας για το Ζεόλιθο και τα βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, Καταγομαι απο τη Κύπρο και θεωρώ ότι ο Ζεόλιθος είναι κάτι που λείπει απο το νησί και η εισαγωγή του εδώ θα είναι ενεργητική. Η απορία μου έχει να κάνει με τη δυνατότητα του ζεολιθου να διασπά,τα,αλατα απο,το νερό.Αν μπορεί δηλαδή με το ανάλογο φίλτραρισμα να περιορίζει την αγωγημωτητα εφαλμυρων νερών ,καθιστώντας τα έτσι πιο χρήσιμα για άρδευση και ύδρευση . ...
Πηγή agronews.gr >>>
Τι Είναι Τα Ποιοτικά Λάδια
Τα ποιοτικά λάδια πλέον είναι πολύ λίγα. Η παραγωγή έχει κατακερματιστεί. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε σταθερή ποιότητα λαδιού. Φέτος όμως, η πτώση της ποιότητας οφείλεται στην οξύτητα. Για να θεωρηθεί ένα λάδι καλό, θα πρέπει να φτάνει μέχρι τις 0,5 μονάδες. Η τιμή παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Θα υπάρξουν βέβαια και κάποιες διακυμάνσεις, ανάλογα και με τα λάδια. Σε ο,τι αφορά το πρόβλημα με τα απόβλητα δεν είναι καινούργιο για κανέναν μας. Κάθε ελαιοπαραγωγός, διαθέτει τις δικές του λύσεις, που κοστίζουν όμως αρκετά. Πλέον, ο καθένας είναι σε αναζήτηση όσο το δυνατόν καλύτερων λύσεων με τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνση». Ο Αδαμόπουλος Δημήτρης, ιδιοκτήτης του Γης Έργον-Ι. Αδαμόπουλος και ΣΙΑ Ο.Ε., ανέφερε: «Φέτος η συγκομιδή είναι απελπιστική και ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει χαθεί σχεδόν το 70% του καρπού από τα δέντρα. Με τις μετρήσεις που πραγματοποιούμε σε κάθε δείγμα που μας φέρνουν, βλέπουμε την ποιότητα να είναι κατώτερη και αυτό οφείλεται στον καιρό και στην έξαρση του δάκου. Όσον αφορά τις τιμές, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αν τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα, λογικό είναι ότι η τιμή θα ήταν αυξημένη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τα απόβλητα. Διαθέτουμε ειδική δεξαμενή, όπου καταλήγουν όλα εκεί». Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τον Υπεύθυνο Παραγωγής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Φώτη Χριστοδουλόπουλο , που ανέφερε τα εξής: «Μέχρι τώρα το ποσοστό της συγκομιδής μας είναι πολύ μικρό. Τα άτομα που φέρνουν την παραγωγή τους, είναι άτομα των οποίων οι ελιές έχουν πέσει ή προσβληθεί από δάκο. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα είναι πολύ χαμηλή η παραγωγή και θα τελειώσουμε πριν το Γενάρη πιστεύω. Αρκετά νωρίτερα δηλαδή σε σχέση με πέρυσι, που τελειώσαμε Μάρτιο. Σε αυτό, ρόλο θα παίξει και η ποσότητα που είναι αρκετά μικρότερη συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά την ποιότητα του λαδιού, μετράμε όλα τα λάδια που μας φέρνουν. Μέχρι στιγμής, μας έχουν τύχει καλές και κακές παραγωγές. Όσες μέρες δουλεύουμε, θα έλεγα ότι είναι ...
Πηγή ilia24.gr >>>
Τι Είναι Η Κοτόσουπα Για Γριπωμένα Παιδιά
Η κοτόσουπα είναι φημισμένη για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές της ιδιότητες και είναι ο άσος στο μανίκι της Ελληνίδας μάνας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Παραμένει ένα γεύμα, που εκτός από το σώμα, κάνει καλό και στην ψυχολογία, όσων ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα ιώσεων και γρίπης, ενώ η παραλλαγή που προτείνεται σε αυτό το άρθρο, προσθέτει έναν αέρα ανατολής, στο κλασσικό πατροπαράδοτο πιάτο. Η πιο παιχνιδιάρικη αυτή… οριεντάλ εκδοχή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά, που συχνά αρέσκονται να γλύφουν με μανία και να μασουλούν τα κομματάκια τζίντζερ που μαλακώνουν μέσα στο ζεστό ζωμό. Στις όχι σπάνιες, λοιπόν, για την εποχή περιπτώσεις, που οι μικροί σας ήρωες κρυολογήσουν ή αρρωστήσουν από κάποια ίωση, αντί να καταφύγετε σε σιρόπια για το βήχα, ή χάπια κατά της γρίπης, δοκιμάστε πρώτα να τους ετοιμάσετε την παρακάτω σούπα και να τη σερβίρετε αχνιστή σε ένα όμορφο μικρό μπολάκι. Οι ευεργετικές της ιδιότητες θα γιατρέψουν τα συμπτώματα, που ταλαιπωρούν τα παιδιά σας που θα λατρέψουν αυτή την σουπίτσα. Υλικά 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους 3 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 στικάκια σέλερι χοντροκομμένα 10 μανιτάρια σιτάκε κομμένα στα δυο 3 ...
Πηγή entertv.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/02/2017