Τι Είναι Η Ροδιά : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Η ροδιά είναι φυτό του γένους πουνική (Punica) της οικογένειας πουνικίδες (Punicaceae). Ανήκει στην τάξη μυρτώδη (Myrtales). Το γένος πουνική περιλαμβάνει δύο είδη, με σημαντικότερη την Πουνική τη ροιά ή Ροιά η κοινή (Punica granatum). Αυτή είναι γνωστή με τα κοινά ονόματα ροδιά, ροϊδιά, ρογδιά και ρωβιά (στην Κύπρο). (1) Η καταγωγή της προέρχεται από την Περσία. Από εκεί διαδόθηκε ανατολικά προς την Ινδία και την άπω Ανατολή και δυτικά σε όλες τις μεσογειακές χώρες και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ισπανία. Η Γρανάδα της Ισπανίας, πήρε το όνομά της από τα υψηλής ποιότητας ρόδια που παράγονταν εκεί. Είναι πολύ διαδεδομένη η καλλιέργειά της ροδιάς σε χώρες όπως η Ινδία, το Ιράκ και το Ιράν. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Σάμος), στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, στην Αργολίδα, στη Μαγνησία, και την Εύβοια. (2) Η κατανάλωση του ροδιού σε οποιαδήποτε μορφή (σπόρια ή χυμός) έχει πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Ειδικότερα, ο χυμός του ροδιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή. Κλινικές και εργαστηριακές μελέτες που έχουν κατά περιόδους δημοσιευτεί στην επιστημονική βιβλιογραφία δείχνουν πως ο χυμός του ροδιού διαθέτει αντιοξειδωτικές, ...
Πηγή press724.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα φαλάφελ είναι παραδοσιακό αραβικό φαγητό. Πρόκειται για κροκέτες με βάση τα ρεβίθια ή τη φάβα και συνήθως, πωλείται στους δρόμους και στη Θεσσαλονίκη το βρίσκεις στο ομώνυμο μαγαζί, στο Falafel House στην Αλ. Σβώλου στο κέντρο! «Πεντανόστιμα φαλάφελ! Επίσης αν δώσεις στο παιδί να καταλάβει τι σου αρέσει αξίζει να εμπιστευτείς τις προτάσεις του! Χειροποίητα και όλα δικά τους, με διαφορά στη γεύση!» περιγράφει ένας από τους πελάτες, που δοκίμασε τα μοναδικά falafel. Η ιστορία του Goloso αρχίζει πριν χρόνια στη Κομοτηνή, όταν ο Πάρης αποφάσισε να συνεχίσει την τέχνη του παππού του από τη Δράμα που πουλούσε πεϊνιρλί με βούτυρο και κασέρι σε καρότσι στον δρόμο. Από τότε μέχρι σήμερα η συνταγή του παππού για το πενιρλί παραμένει μυστική και είναι και πεντανόστιμη, εμπλουτίστηκε όμως και με άλλα υλικά δημιουργώντας έτσι το απόλυτο γευστικότατο πενιρλί, που μπορείς να το δοκιμάσεις στην Παπάφη με Κλεάνθους στη Τούμπα κα φυσικά και στη Κομοτηνή που λειτουργεί από το 2003. Αν δεν γνωρίζεις ότι το Roots είναι χορτοφαγικό δεν θα καταλάβεις τη διαφορά όταν γεύεσαι για παράδειγμα ένα λαχταριστό μπέργκερ… Και όμως είναι, μοναδικό και σπάνιο στη Θεσσαλονίκη και φυσικά γευστικό! To Roots είναι το πρώτο vegetarian spot που αποδεικνύει ότι ένα χορτοφαγικό μένου μπορεί να είναι gourmet και απολαυστικό! Στο Roots θα απολαύσεις πολύ νόστιμες, χορταστικές και πρωτότυπες γεύσεις, καθώς και διάφορες μπύρες και από μικρά ζυθοποιία. Το μαγαζάκι που …σ΄ έλεγα… και ποιο είναι αυτό; Το «Μαγαζάκι που σ΄έλεγα», βρίσκεται δίπλα στη Ροτόντα και είναι …μπακάλικο παραδοσιακό με καταπληκτική κουζίνα! Ένας χώρος που σε γυρίζει χρόνια πίσω, τότε που στα μπακάλικα έπινες και το ...
Πηγή activeman.gr >>>
Η μαντζουράνα: είναι πολυετής πόα. Για παραγωγή αιθερίου ελαίου συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με αποκοπή, ενώ για παραγωγή ξηρής δρόγης κόβεται λίγο πριν από την άνθηση. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακοποιία, και η ξηρή δρόγη σαν άρτυμα σε φαγητά ή σαν αφέψημα. Το μελισσόχορτο: είναι πολυετής πόα. Δίνει 2-3 παραγωγές ετησίως. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, αλλά και στην παρασκευή του βερμούτ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,13-0,20%. Τα ξηρά του φύλλα χρησιμοποιούνται σαν αφέψημα. Το χαμομήλι: το χαμομήλι είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην παραγωγή καλλυντικών, τη φαρμακευτική, σαν αφέψημα. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,6-1%. Το τριαντάφυλλο: είναι θαμνώδες πολυετές φυτό. Συλλέγονται τα τριαντάφυλλα από τα οποία παράγεται το ροδέλαιο και το ροδόσταμο, που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία. Επίσης τα ροδοπέταλα χρησιμοποιούνται για παραγωγή γλυκού κουταλιού. Η μαστίχα: Η μαστίχα της Χίου, είναι ένα είδος σχίνου. Η απόδοση της κυμαίνεται από τα 350-1000 γραμμάρια ανά φυτό. Η μαστίχα χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, σε παραγωγή καλλυντικών, ζαχαροπλαστική. Καλλιεργείται αποκλειστικά στη Χίο. Η αρμπαρόριζα: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Εχει μία μέση περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο 0,15%. Εχει μία μέση παραγωγή 150 κιλών ανά στρέμμα ξηρά φύλλα. Το θυμάρι: είναι πολυετές ποώδες φυτό των θερμότερων αλλά και ψυχρότερων περιοχών. Είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στην παραγωγή καλλυντικών, αλλά και στην ομοιοπαθητική. Περιέχει 1,5-3,4% αιθέριο έλαιο. Ο μάραθος ή φινόκιο: Ο μάραθος είναι ένα ποώδες φυτό που έχει ύψος 0,5-1,5 μέτρο του οποίου τα φύλλα μοιάζουν πολύ με τον άνηθο. Το φινόκιο πέρα από το μαγείρεμα τρώγεται και ωμό σε σαλάτες. Από τα σπέρματά του, παράγεται με απόσταξη ένα αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην ποτοποιία, την αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Η δάφνη: Είναι ένα αειθαλές δέντρο. Τα φύλλα της συγκομίζονται στις αρχές του φθινοπώρου. Τα φύλλα της περιέχουν 2,7-3% αιθέριο έλαιο. Τα φύλλα και τα άνθη της χρησιμοποιούνται σαν άρτυμα σε φαγητά. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία Η θρούμπα: είναι πολυετής θάμνος. Χρησιμοποιούνται τα φύλλα και τα άνθη σαν ξηρή δρόγη σαν άρτυμα. Επίσης παράγεται αιθέριο έλαιο στην αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. —Οι κατηγορίες των προϊόντων Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα με βάση τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τα οποία διακρίνονται στις εξής κατηγορίες: 1. Τα διατροφικά – φαρμακευτικά. Είναι προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούν φαρμακευτικά εκχυλίσματα φυτικής ή ζωικής προέλευσης. 2. Τα διαιτητικά συμπληρώματα. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος συμπληρωμάτων διατροφής και συμπεριλαμ βάνονται στις υγιεινές τροφές. Στις ανεπτυγμένες χώρες αποτελούν μερικά από τα πλέον προσοδοφόρα τμήματα της μη συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγοράς. 3. Τα βοτανικά φάρμακα. Υπάρχουν πολλά σκευάσματα που παράγονται από παραδοσιακούς φυτοθεραπευτές, αλλά και φάρμακα που υπάρχουν σε φαρμακεία που έχουν άδεια πωλήσεως φαρμάκων. Υπάρχουν σε μορφή κάψουλας, σιροπιών κλπ. 4. Τα βοτανικά τσάγια και ροφήματα. Εχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση στις ανεπτυγμένες χώρες. Δεν θεωρούνται φαρμακευτικά προϊόντα και δεν απαιτούνται ειδικές εγκρίσεις για την εμπορική τους κυκλοφορία. 5. Τα φυτικά φάρμακα. Είναι φάρμακα που έχουν ως βάση τους χημικές ουσίες που προέρχονται από τα βότανα. Διατίθενται με συνταγή γιατρού. Στα περισσότερα από τα 150 είδη συνταγογραφούμενων φαρμάκων το 18% είναι φυτικής προέλευσης. 6. Τα αρωματοθεραπευτικά έλαια. Είναι αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται περισσότερο για θεραπευτικούς σκοπούς παρά στη βιομηχανία των αρωμάτων. —Κόστος της καλλιέργειας Το κόστος εγκατάστασης των αρωματικών φυτών, λαμβάνοντας υπόψη μία μέση πυκνότητα 4.000 φυτών το στρέμμα και ένα κόστος φυτού 0,15-0,25 ευρώ, ανέρχεται σε 600-1.000 ευρώ. Η ακαθάριστη πρόσοδος ανέρχεται σε 600-1.200 ευρώ το στρέμμα. Στην περίπτωση που η καλλιέργεια είναι βιολογική μπορεί να δώσει 40-60% μεγαλύτερη ακαθάριστη πρόσοδο. Πολύ μεγάλες προοπτικές ανοίγονται για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών στη χώρα μας, με την επιδότησή τους σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (εγκατάσταση καλλιέργειας, αγορά γεωργικών μηχανημάτων, αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού για τη μεταποίηση των αρωματικών φυτών όπως είναι τα ξηραντήρια, ο εξοπλισμός παραγωγής αιθερίων ελαίων κλπ.). —Τι προσέχουμε στην καλλιέργεια των φαρμακευτικών φυτών Η καλλιέργεια φυτών με φαρμακευτικές ιδιότητες δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφορές από εκείνη των γεωργικών ή των διακοσμητικών φυτών. Η καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της συλλογής δρογών από τα άγρια φυτά. Οι εδαφολογικές συνθήκες, ο φωτισμός, η υγρασία και οι ασθένειες, ελέγχονται ευκολότερα σε συνθήκες καλλιέργειας, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Η συγκομιδή διευκολύνεται, εφόσον τα φυτά βρίσκονται στο ίδιο σχεδόν στάδιο ανάπτυξης και είναι συγκεντρωμένα σε μικρότερη έκταση, ενώ η επεξεργασία του φυτικού υλικού μετά τη συγκομιδή, καθίσταται ευκολότερη. Η ανάπτυξη των φυτών καθώς και η περιεκτικότητά τους σε φαρμακολογικές δραστικές ενώσεις επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες και, ως εκ τούτου, για τη βέλτιστη απόδοση μιας καλλιέργειας απαιτείται η ακριβής γνώση της επίδρασης των παραγόντων αυτών κατά περίπτωση. Οι διάφοροι παράγοντες διακρίνονται σε εξωγενείς, όπως οι κλιματολογικές συνθήκες και σε ενδογενείς, όπως τα γονίδια. Προσοχή: Γενικώς, τα φυτά δεν προσαρμόζονται εύκολα σε δραστικές αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών, ενώ ευδοκιμούν σε συνθήκες πανομοιότυπες με εκείνες στις οποίες αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εξελικτικής τους πορείας. Το έδαφος είναι ένας από τους σημαντικότερους εξωγενείς παράγοντες που πρέπει να προσέξει ένας καλλιεργητής φαρμακευτικών φυτών γιατί οι φυσικές και οι χημικές του ιδιότητες είναι δυνατόν να ποικίλουν ευρύτατα. Τα φυτά απορροφούν θρεπτικά άλατα και νερό από το έδαφος μέσω των λεπτών τριχιδίων των ριζών. Ως εκ τούτου, το έδαφος δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα συμπαγές, ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Τα Καρύδια Βραζιλίας
Τα καρύδια Βραζιλίας είναι η καλύτερη πηγή σεληνίου στα τρόφιμα, και είναι καλό να τρώνε με δημητριακά. Το κρεμμύδι είναι επίσης ένα καλό καθαριστικό για τους πνεύμονες. Το Κρεμμύδι μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια για την πρόληψη πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων του πνεύμονα. Σε περιπτώσεις ατόμων που έχουν ήδη καρκίνο, εμποδίζει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Το Τζίντζερ , ως φυσικό φάρμακο και τροφίμων, βοηθά στην άμυνα κατά των κακοήθων νόσων. Είναι ένα άλλο ισχυρό εργαλείο για την απελευθέρωση των τοξινών από τους πνεύμονες. Μπορείτε να καταναλωθεί σε τσάι της ρίζας τζίντζερ, δεδομένου ότι διευκολύνει την αναπνοή. Επίσης, μπορείτε να καταναλώνετε ένα κομμάτι του τζίντζερ με τα γεύματα. Τα Πορτοκάλια περιέχουν κρυπτοξανθίνη που έχει προληπτική δράση κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Η Τσουκνίδα επίσης είναι ένα φυτό γεμάτο σιδήρο, αλλά και πολύ χρήσιμο ως ένα μέσο για την απολύμανση των πνευμόνων και έχει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Και τέλος το Τσάι από πευκοβελόνες χρησιμοποιείται παραδοσιακά για το ξέπλυμα του στόματος και του λαιμού, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας καλός σύμμαχος στον αγώνα κατά του καρκίνου του πνεύμονα. 1.6kSHARES ⇧⇧ Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση! :) 2015-04-03 Εδώ σχολιάζεις ...
Πηγή press-news.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/02/2017