Τι Είναι Ο Κόλιανδρος: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Ο Κόλιανδρος

Ο κόλιανδρος είναι πλούσιος σε βιταμίνη K, δυναμώνει τα οστά και συμβάλλει στην πήξη του αίματος. Τα φύλλα του φρέσκου κόλιανδρου έχουν και αντιβακτηριδιακή δράση κατά της σαλμονέλας. Το έλαιο στα φύλλα του επιβραδύνει την οξείδωση άλλων τροφίμων και λειτουργεί ως συντηρητικό. Τέλος, μελετώνται οι ιδιότητες του κόλιανδρου στον καθαρισμό του νερού και στην απομάκρυνση του μολύβδου από τον οργανισμό. Όταν χρησιμοποιείται τον κόλιανδρο στη μαγειρική χρησιμοποιήστε τόσο τα στελέχη όσο και τα φύλλα, διότι δίνουν έντονο άρωμα. Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα, ως άρτυμα στα φασόλια, τις φακές και το ρύζι, μπαίνει στις πράσινες σαλάτες, αλλά γίνεται και σάλτσα πέστο. —Θυμάρι Το θυμάρι είναι μικρό, αλλά θαυματουργό. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι καταπολεμά την αντίσταση ορισμένων βακτηρίων σε αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη. Χρησιμοποιείται στην πρακτική ιατρική στις φλεγμονές του αναπνευστικού και το τσάι του μαλακώνει τον βήχα. Το θυμάρι περιέχει πάρα πολλά αντιοξειδωτικά και χημικές ουσίες που είτε αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων είτε καθαρίζουν τα βακτήρια στα τρόφιμα. Για αυτό ακριβώς είναι καλό να προσθέτουμε θυμάρι στις πράσινες σαλάτες. Το θυμάρι είναι άριστη πηγή βιταμινών C και A, ινών, αλλά και μετάλλων όπως ο σίδηρος και το μαγγάνιο. —Δενδρολίβανο Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται ευρέως στη ...

Πηγή econews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 12/01/2017