Τι Είναι Οι Σαλάτες Κίνδυνοι : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Οι Σαλάτες Κίνδυνοι
Οι σαλάτες είναι εξαιρετικά θρεπτικές και υγιεινές και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, ωστόσο συχνά αποτελούν την αιτία για ένα επεισόδιο τροφικής δηλητηρίασης. Όταν μάλιστα η σαλάτα είναι συσκευασμένη, ο κίνδυνος αυξάνεται εκθετικά, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ. Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν οι ερευνητές, η συσκευασία στην οποία τοποθετείται η σαλάτα διευκολύνει την ανάπτυξη μικροβίων όπως η . Το υγρό περιβάλλον της σακούλας σε συνδυασμό με τα συστατικά που απελευθερώνουν τα κομμένα λαχανικά κάνουν τις ...
Πηγή onmed.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η αβοκαντέζα μου είναι γνωστή στα τραπέζια και όταν δεν τη φτιάχνω οι φίλοι μου γκρινιάζουν! Και βεβαία εννοώ κάτι σαν μαγιονέζα που τη βάζω σαν βάση στη Ρώσικη σαλάτα μου ή σαν ντιπ στο τραπέζι. Γρήγορα-γρήγορα η συνταγή: Δύο ώριμα αβοκάντο στο μούλτι με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, δεν χρειάζεται ελαιόλαδο είναι από μόνο του πολύ λιπαρό το αβοκάντο μας! Αυτή, λοιπόν, είναι η βάση, πρόσθεσε φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμύδι και σκόρδο ή στην ίδια βάση φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγούρι και άνηθο, γενικά παίξε αλμυρά με αυτό το υπέροχο λιπαρό φρούτο και θα σε ανταμείψει. Και βέβαια σας έχω και γλυκό! Αν είσαι Vegan θα το λατρέψεις, ενώ αν δεν είσαι θα λατρέψεις εμένα και τη μοναδική συνταγή που σκαρφίστηκα όταν τα αβοκάντο στη φρουτιέρα μου έλιωσαν και έγιναν βούτυρο! Μους σοκολάτα με αβοκάντο και χυμό ρόδι Υλικά 4 πολύ ώριμα αβοκάντο 200 ml γάλα καρύδας ή φουντουκιού 80 ml μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας σας 100 γρ. κακάο σε σκόνη 80 ml χυμό ρόδι (φυσικό κατά προτίμηση) 1 Ρόδι για γαρνιτούρα Διαδικασία Πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το μέλι, το χυμό ρόδι και χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Γεμίζετε περίπου 6-8 μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξει λίγο η μους ή την τρώτε αμέσως. Τέλος, στολίζετε με ρόδια την επιφάνεια....
Πηγή olivemagazine.gr >>>
Τι Είναι Ο Χυμός Πορτοκαλιού
Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το στρες, το οποίο είναι “διακόπτης” επιθυμίας για νικοτίνη από ένα εξαρτημένο άτομο. Καρότο: Εάν καπνίζετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για τρεις ημέρες. Η νικοτίνη προκαλεί, επίσης, βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων είναι καλός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό. Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος. Ακτινίδια: Αυτό το “θαυματουργό” φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται. Μέντα: Η μέντα περιέχει βιταμίνες Α και C καθώς και σε μικρότερες ποσότητες βιταμίνη Β2. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο μειώνει τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου. Ακόμη, και εάν η μέντα καταναλώνεται σε μικρότερες ποσότητες, τα θρεπτικά συστατικά της είναι εξίσου σημαντικά για τον οργανισμό. Πέρα όμως από βιταμίνες η μέντα περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο, κάλλιο και ασβέστιο. Νερό: Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Συνταγή Α’ Συστατικά: 400 g κρεμμύδι 1 λίτρο νερό 400 g ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη Ένα κομμάτι τζίντζερ, περίπου όσο ο αντίχειρά σας Προετοιμασία: Βράστε το νερό και τη ζάχαρη μαζί. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και το τεμαχισμένο τζίντζερ. Προσθέστε και την κουρκούμη. Μόλις βράσει όλο το μείγμα, χαμηλώστε τη θερμότητα και αφήστε το να σιγοβράζει. Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια στραγγίξτε το και βάλτε το σε ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Μόλις κρυώσει εντελώς, αποθηκεύσετε το στο ψυγείο σας, όπου και συντηρείτε με ασφάλεια. Τρώτε δύο κουταλιές της σούπας κάθε πρωί, πριν να φάτε ή να πιείτε τίποτα άλλο και το βράδυ, δύο ώρες μετά το γεύμα σας. Συνταγή Β’ Συστατικά: 100 g πευκοβελόνες (πράσινες) 1 λίτρο νερό Ένα κομμάτι τζίντζερ, περίπου 1 cm καθαρισμένο 2 φρέσκα λεμόνια 200 g από βιολογικό τοπικό μέλι Προετοιμασία: Σε ένα λίτρο νερό, ρίξτε 100 g πράσινες πευκοβελόνες (όχι ξερές), 1 cm καθαρισμένης φρέσκιας ρίζας τζίντζερ που προηγουμένως έχετε τρίψει σε μικρό τρίφτη ...
Πηγή vlahasnews.gr >>>
Τι Είναι Η Δημιουργική Κουζίνα
Η δημιουργική κουζίνα είναι άρρηκτο κομμάτι της εξέλιξης της μαγειρικής. Αυτό είναι σημαντικό να αντιλαμβάνονται οι νέοι κι ανερχόμενοι chefs. Να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις κλασσικές βάσεις της μαγειρικής ώστε να εξελίσσουν τις συνταγές τους. Να μαθαίνουν, στην ουσία, να έχουν ανοιχτό το μυαλό τους κι ελεύθερη τη φαντασία τους. Προσωπικά μένω μεν σταθερός στις κλασσικές συνταγές που ταιριάζουν στην προσωπικότητά μου, προσθέτοντας κάθε φορά και μία “πρέζα” μοντέρνου! Ποιός θεωρείτε ότι είναι απαιτητικός πελάτης και ποιός «κακός»; Δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί πελάτες. Υπάρχουν απαιτητικοί πελάτες που ζητούν ιδιαίτερη προσοχή. Εκείνη τη στιγμή είναι που “ξυπνά” μέσα μας η αποφασιστικότητα να τους ικανοποιήσουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί να φερθούμε φυσιολογικά και να χαμογελάμε σε όσους βρίσκονται στην αίθουσα του εστιατορίου. Τότε κι ο απαιτητικός πελάτης θα μείνει αναμφισβήτητα ικανοποιημένος. Αυτή την περίοδο είστε chef και ιδιοκτήτης εστιατορίων σε πολλές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Ποιά είναι αυτά; Και ποια είναι η φιλοσοφία σας σε κάθε εστιατόριο; Εργάζομαι ως executive chef σ’ ένα πολυτελές εστιατόριο του Λιβάνου εδώ κι έξι χρόνια. Ακόμη συνεργάζομαι με την Compagnie ως σύμβουλος μαγειρικής στο Madelaine που βρίσκεται στο Al Kobar του Μπαχρέιν. Εκεί εργαζόμαστε στα πρότυπα των γαλλικών ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων και ζυθοποιείων. Επίσης έρχομαι μία φορά το μήνα στο lounge bar restaurant-Le Grand Balcon- του ξενοδοχείου στην Αθήνα. Κάθε χώρος έχει και διαφορετικές απαιτήσεις, οι οποίες ικανοποιούνται με διαφορετικές δημιουργίες. Αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο, οπότε πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύω τις δυνατότητες κάθε χώρου με τις δημιουργίες και τα πιάτα μου. Πέρα από αυτό, όμως, πρόκειται για μία δουλειά που με επιβραβεύει με εμπειρίες. Ποια είναι η ...
Πηγή beautemagazine.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/01/2017