Τι Είναι Το Μποζολέ : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Το Μποζολέ είναι η μόνη περιοχή στη Γαλλία μαζί με την Καμπανία όπου η συγκομιδή με τα χέρια είναι υποχρεωτική.Επίσης παράγεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τα άλλα κόκκινα κρασιά. Ενώ στην ερυθρή οινοποίηση τα σταφύλια συνθλίβονται πριν μπουν στις δεξαμενές, στην περίπτωση του Beaujolais nouveau οι ρώγες μπαίνουν ολόκληρες, μαζί με τα κοτσάνια τους, σε περιβάλλον διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, προστατεύονται από τυχόν αλλοιώσεις και η αλκοολική ζύμωση γίνεται ενδοκυτταρικά. Το μυστικό της επιτυχίας Πώς γίνεται όμως ένα κρασί που οινοκριτικοί το έχουν περιγράψει ως «το αντίστοιχο του να τρως ωμή ζύμη μπισκότων», πουλάει κάθε χρόνο τέτοια εποχή 65 εκατομμύρια φιάλες σε όλον τον κόσμο; Η απάντηση είναι μία: το καλό μάρκετινγκ. Το οποίο ξεκίνησε από το 1954, όταν καθιερώθηκε και το σύνθημα «le Beaujolais nouveau est arrivé» («το νέο Μποζολέ έφτασε»). Η ιδέα να γίνει η μεταφορά των πρώτων μπουκαλιών στο Παρίσι με αγώνα αυτοκινήτων, τράβηξε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και φτάνοντας στη δεκαετία του ’70 το «ράλι του Μποζολέ» ...
Πηγή Insider.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Αγελαδινό Γάλα
Το αγελαδινό γάλα είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των μόσχων, αλλά αυτό δεν συνιστάται για τον άνθρωπο. Πράγματι, το αγελαδινό γάλα περιέχει αυξητικούς παράγοντες (πρωτεΐνη - ουσίες) που προωθούν την ανάπτυξη των μόσχων, αλλά αυτές οι ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνο του προστάτη στον άνθρωπο. Είναι επίσης προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση των αρωματικών ουσιών που αυξάνουν τον αριθμό των θερμίδων και το επίπεδο της ζάχαρης στο γάλα. 4. Το γάλα ρυζιού. Αυτή η εναλλακτική λύση είναι ιδανική για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Το γάλα ρυζιού βοηθάει στον έλεγχο του βάρους, επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες. Αυτό το γάλα είναι εύπεπτο, περιέχει μια καλή δόση της βιταμίνης D και κανένα ίχνος γλουτένης. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και μειώνει το επιπέδου της χοληστερόλης. Επιπλέον, αυτό το λαχανικό γάλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την απώλεια βάρους. Με αυτές τις συμβουλές για την καλύτερη ενυδάτωση του σώματος, έχουμε καλή φυσική κατάσταση και προλαμβάνουμε πολλές ασθένειες. Γράφει η Βίκυ Λιμνιάτη Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Learn ...
Πηγή likewoman.gr >>>
Τι Είναι Οι Σπιτικές Σάλτσες
Οι σπιτικές σάλτσες είναι πολύ πιο υγιεινές από τις έτοιμες και εκτός αυτού έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε τη γεύση τους στα γούστα μας. Μπορούμε επίσης να καταψύξουμε τη σάλτσα ντομάτας και να απολαύσουμε μια γνήσια καλοκαιρινή γεύση μέσα στο καταχείμωνο. Μπορούμε επίσης να την κονσερβοποιήσουμε προσέχοντας πάντα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της αλλαντίασης. 6. Μάσκα προσώπου Εκτός από νόστιμη και θρεπτική τροφή, οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως προϊόν ομορφιάς. Σε επαφή με το δέρμα, οι ντομάτες απομακρύνουν το πλεόνασμα λιπαρότητας και αντιμετωπίζουν τα εξανθήματα. Μια μάσκα προσώπου μπορεί να γίνει πάρα πολύ εύκολα, λιώνοντας μια ντομάτα και τρίβοντας το πρόσωπό μας. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο πληγούρι βρώμης στον πολτό και να τον αφήσουμε στο πρόσωπό μας για μισή ώρα. Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Το βαλσαμόχορτο είναι γνωστό με πολλά ονόματα: Hypericum perforatum, υπερικόν το διάτρητο, σπαθόχορτο ή βότανο του Αγίου Ιωάννη (St John’s wort). Όλο το φυτό, και σε μεγαλύτερο βαθμό τα κίτρινα άνθη του, περιέχουν μια ευεργετική δραστική ουσία, την υπερικίνη, φλαβονοειδή, καθώς και ίχνη αιθέριων ελαίων. Το βαλσαμόχορτο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις ηρεμιστικές και αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης. Θεωρείται από πολλούς ως το φυσικό Πρόζακ. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», το εκχύλισμα βαλσαμόχορτου φάνηκε εξίσου αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της μέτριας κατάθλιψης σε σύγκριση με τη φαρμακευτική αγωγή (συγκεκριμένα, την παροξετίνη, που ανήκει στους εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Το βαλσαμόχορτο είναι πολύ δραστικό, γι’ αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται παράλληλα με αντικαταθλιπτικά ή και άλλα φάρμακα (λόγω αλληλεπίδρασης στο ήπαρ). Όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ευαισθησία του δέρματος και των ματιών στο φως του ήλιου, ζάλη, ναυτία, ξηροστομία, δερματικά εξανθήματα και κόπωση. Πώς: Το βότανο διατίθεται σε αποξηραμένη μορφή, σε βάμμα και σε κάψουλες. Μπορούμε να πίνουμε 1-2 ροφήματα (εγχύματα) την ημέρα ή να ρίχνουμε 5-6 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό, 3 φορές ημερησίως, πριν από το φαγητό (για τις κάψουλες ακολουθούμε τις οδηγίες του σκευάσματος). 2 Το φυτό της χαράς Το πλούσιο σε βιταμίνες σαφράν (κρόκος Κοζάνης) αποκαλείται και «φυτό της χαράς». Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της θλίψης, επειδή θεωρείται ότι επενεργεί θετικά στο νευρικό σύστημα. Μάλιστα, δύο πρόσφατες έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης επιβεβαιώνουν και επιστημονικά την ευεργετική δράση του αποστάγματος σαφράν για την αντιμετώπιση της ήπιας κατάθλιψης. Η δράση του σαφράν συγκρίθηκε τόσο με placebo (εικονικό φάρμακο) όσο και με τη φλουοξετίνη (αντικαταθλιπτικό που ανήκει στους εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Στις έρευνες δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές παρενέργειες από τη χρήση του σαφράν. Πώς: Μπορούμε να ρίχνουμε 5-6 σταγόνες βάμμα σαφράν σε ένα ποτήρι νερό, 3 φορές ημερησίως, πριν από το φαγητό. Εναλλακτικά, προσθέτουμε τακτικά μια μικρή ποσότητα στο φαγητό μας. Ορισμένοι το κρατούν λίγο κάτω από τη γλώσσα, αλλά σε αυτή την περίπτωση η γεύση του δεν είναι και τόσο ευχάριστη. 3 Η γλυκιά ρίζα Η γλυκόρριζα ή γλυκύρριζα έχει ήπια ...
Πηγή iator.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017