Τι Είναι Το Μύρτιλο Ή Blueberry : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Μύρτιλο Ή Blueberry
Το μύρτιλο ή blueberry είναι ένας οπωροφόρος θάμνος της οικογενείας των Ερεικοειδών. Η ιστορία του φυτού ξεκινά πριν από πολλά χρόνια. Από την αρχαιότητα θεωρήθηκε ιερό φυτό και συνδέθηκε με πολλές θεότητες, κυρίως με την Αφροδίτη. Στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν ένα αρωματικό κρασί «μυρτινίτης οίνος» καθώς και αρωματικό λάδι «μύρτινον έλαιον». Κατά τη διάρκεια εκατοντάδων χρόνων οι άνθρωποι απολάμβαναν τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα των μπλε καρπών χωρίς να γνωρίζουν ωστόσο τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Τα φρούτα blueberries πέραν του ότι είναι εύγευστα έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Τα Μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β-καροτίνη, σε σάκχαρα, σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Αντίθετα είναι φτωχά σε νάτριο, λιπαρά και θερμίδες και γι’ αυτό εντάσσονται στις φυσικές τροφές μεγάλης ενέργειας που κρατούν το σώμα υγιές και νεανικό. Τα Μύρτιλα διαφημίζονται ως πηγή αιώνιας νιότης και οι τρέχουσες μελέτες για τα οφέλη τους στρέφονται σε: •αντιοξειδωτική δραστηριότητα, •αντιγήρανση, •πρόληψη καρκίνου, •καρδιακή και εγκεφαλική λειτουργία, •υγεία όρασης •βελτίωση ουροποιητικού συστήματος. Μάλιστα, μεταξύ ...
Πηγή kontranews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιά Είναι Η Γιαπωνέζικη Κουζίνα
Η γιαπωνέζικη κουζίνα, λοιπόν, είναι πολύ απλή και ελαφριά. Για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιεί ποτέ βούτυρο ή κρέμα γάλακτος. Σήμερα οι νέοι αναζητούν όλο και πιο πολύ υγιεινά και ελαφριά φαγητά, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αρέσει η μαγειρική μου. Τα πρώτα χρόνια, λοιπόν, το ύφος μου ήταν πολύ παραδοσιακό. Πήγα όμως στο Περού, στην Αργεντινή, στην Αλάσκα και στην Αμερική και είδα πολλά διαφορετικά είδη μαγειρικής. Ετσι προστέθηκαν σε αυτήν επιρροές από τις γαστρονομικές παραδόσεις άλλων χωρών και δημιουργήθηκε το στυλ Νόμπου». Μου αρέσει πολύ το ελληνικό λάδι και το χρησιμοποιώ ήδη στις συνταγές μου. Αυτό όμως που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η κάππαρη. Οταν φεύγω από την Ελλάδα, παίρνω πάντα μαζί μου φύλλα και καρπούς κάππαρης, τα οποία χρησιμοποιώ μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, επειδή δεν είναι δυνατόν να προμηθεύω συνεχώς τα εστιατόριά μου με αυτά Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα; «Τα σασίμι, ας πούμε. Οταν άρχισα να ασχολούμαι με τη μαγειρική, το ωμό ψάρι δεν ήταν πολύ δημοφιλές στη Δύση. Εφτιαχνα, λοιπόν, τα σασίμι και τα περιέχυνα με καυτό λάδι ελιάς, έτσι ώστε να ψηθούν λίγο στην επιφάνεια και να μην προκαλούν απέχθεια σε αυτούς που δεν έτρωγαν ωμό ψάρι. Διότι παίζει ρόλο το πώς παρουσιάζεται ένα πιάτο. Αν έβλεπαν ωμό το σασίμι, θα έλεγαν: «Αποκλείεται να το φάω!». Με ψημένη όμως την επιφάνειά του, το έτρωγαν. Και μετά την πρώτη μπουκιά, όλα προχωρούσαν φυσιολογικά. Ετσι ανακάλυψαν οι Αμερικανοί, πριν από 25 χρόνια, ότι το φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει ψαρίλα. Ηταν μεγάλη έκπληξη για αυτούς. Οπότε ας πούμε ότι τους εκπαίδευσα. Ενα άλλο παράδειγμα: Μια μέρα ήρθε μια οικογένεια με ένα παιδάκι που ήθελε ζυμαρικά. Σε ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο όμως δεν σερβίρονται ζυμαρικά. Οπότε πήρα καλαμάρια που έχουν κάπως “λαστιχένια” υφή, τα έπλασα σαν να είναι πένες και δημιούργησα τα “ζυμαρικά από καλαμάρι”. Μόνο αφότου το έφαγαν τους αποκάλυψα τι ήταν. Εγώ πάντα μιλάω με τους πελάτες μου και τους ρωτάω αν κάτι δεν τους άρεσε και γιατί. Αυτό αποτελεί πρόκληση για μένα. Θέλω να έχω μαζί τους πραγματικό διάλογο, πραγματική επικοινωνία. Σχεδόν όλα τα πιάτα που δημιουργώ έχουν μια ιστορία. Οταν ήρθα στη Μύκονο και είδα φραγκοσυκιές στον κήπο του ξενοδοχείου Belvedere όπου βρίσκεται το εστιατόριό μας, πήγα με ένα μαχαίρι, έκοψα μερικά φύλλα και δημιούργησα έτσι τη σάλτσα κάκτου! Αυτό το έκανα έχοντας την εμπειρία του Μεξικού, όπου τρώνε πολύ τους κάκτους. Στο τέλος της χρονιάς οι φραγκοσυκιές είχαν εξαφανιστεί! Προσωρινά βέβαια...». Το μενού που προτείνετε στα εστιατόριά σας είναι το ίδιο σε όλες τις χώρες ή περιέχει και κάποια διαφορετικά πιάτα ανάλογα με τη χώρα; «Το βασικό μενού είναι το ίδιο, αλλά στην κάθε χώρα χρησιμοποιούμε ντόπια προϊόντα. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε φρέσκες σαρδέλες, μπαρμπούνια και, φυσικά, φέτα. Ενα από τα πιάτα μου, το σεμπίτσε, που προέρχεται από το Περού, περιέχει ψάρι μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού, με σκόρδο, τσίλι και κρεμμύδια. Στην ελληνική εκδοχή του προσθέτω φέτα και φτιάχνω το “ελληνικό σεμπίτσε”. Ή ακόμη χρησιμοποιώ τους ελληνικούς αχινούς, που είναι πιο μικροί και έχουν πιο έντονη γεύση από τους γιαπωνέζικους». Ποιο ελληνικό υλικό ή προϊόν σάς αρέσει πολύ, αλλά δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη; «Μου αρέσει πολύ το ελληνικό λάδι και το χρησιμοποιώ ήδη στις συνταγές μου. Αυτό όμως που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η κάππαρη. Οταν φεύγω από την Ελλάδα, παίρνω πάντα μαζί μου φύλλα και καρπούς κάππαρης, τα οποία χρησιμοποιώ μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, επειδή δεν είναι δυνατόν να προμηθεύω συνεχώς τα εστιατόριά μου με αυτά. Θα μου άρεσε πολύ, για παράδειγμα, να κάνω σούσι από σκουμπρί με καρπούς ή φύλλα από κάππαρη». Ποια είναι η θέση σας απέναντι στις κριτικές που γίνονται στη γιαπωνέζικη μαγειρική όσον αφορά τη χρήση του τόνου; Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν οι διατροφικές μας συνήθειες σήμερα, που πρέπει να κάνουμε κάποιες επιλογές για να προστατεύσουμε το περιβάλλον; «Κοιτάξτε. Οι Ιάπωνες δεν παίρνουν τις πρωτεΐνες τους από το κρέας όπως οι Δυτικοί, αλλά από τα ψάρια. Αυτή είναι η παράδοσή τους. Τώρα, βέβαια, που ο δυτικός τρόπος ζωής έχει έρθει και στην Ιαπωνία, τρώνε τα πάντα. Και χάμπουργκερ, και μπριζόλες, και στρουθοκαμήλους, ...
Πηγή tovima.gr >>>
Το κάρδαμο είναι ένα πολύ γνωστό υποκατάστατο του άλατος καθότι η γεύση του είναι διαφορετική από τις παραπάνω επιλογές και μάλιστα πολύ ισχυρή. 7. Πιπέρι καγιέν : Οι κόκκινες πιπεριές τσίλι ή αλλιώς καγιέν είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο επίσης. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ισπανική, Μεξικάνικη και Ινδική κουζίνα και δίνει μία ζεστή και πικάντικη γεύση. 8. Φύλλα δάφνης : Tα φύλλα δάφνης προσθέτουν γεύση στα όσπρια αλλά και στα φαγητά με βάση το κρέας. Είναι ένα συστατικό που μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη γεύση των τροφίμων. Αρκεί μόνο να σκεφθείτε τι γεύση θα είχαν παραδοσιακά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας όπως οι φακές και το κοκκινιστό χωρίς την προσθήκη δαφνόφυλλων. 9. Θυμάρι : To θυμάρι ή αλλιώς θρούμπι είναι το φυτό των μεσογειακών χωρών που μπαίνει σε διάφορα φαγητά και ως αρωματικό αλλά και λόγω των αντιτοξικών ιδιοτήτων που έχει. Προσοχή Όλες οι παραπάνω επιλογές μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν σερ καλύτερη υγεία . Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά φυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή καθώς η συνεχής και αλόγιστη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένους ανθρώπους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε αλλαγή στη φαρμακευτική σας αγωγή. ΠΗΓΗ: invitromagazine....
Πηγή healthynews.gr >>>
Ποιά Είναι Τα Οφέλη Της Κατανάλωσης Λιναρόσπορου
Τα οφέλη της κατανάλωσης λιναρόσπορου είναι πολλά καθώς πέρα από την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, συμβάλει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα, καθώς και στον έλεγχο και τη διατήρηση του σωματικού βάρους. Τα παντζάρια Το πεντανόστιμο παντζάρι αποτελεί μια ακόμα καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Συγκεκριμένα, το παντζάρι είναι ιδανική τροφή για την ενίσχυση του οργανισμού καθώς περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ και βιταμινών του συμπλέγματος Β, με αποτέλεσμα να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, τη λειτουργία της καρδίας και τη προστασία των κυττάρων από την ανάπτυξη καρκίνου. Σπόροι κολοκύθας Άλλη μια πλούσια πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό δρώντας ως αντιοξειδωτικό και αποκαθιστώντας τις βλάβες στα κύτταρα του οργανισμού, είναι οι σπόροι κολοκύθας. Επιπλέον, οι σπόροι της κολοκύθας είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνες όπως οι βιταμίνες C και Α. Προσθέστε του σπόρους κολοκύθας στο φαγητό ή στα σνακ σας και γευτεί τα οφέλη τους στην καθημερινή σας ευεξία. Το τζίντζερ Η ρίζα του τζίντζερ είναι πολύ πλούσια πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που είναι απαραίτητα για υγεία του οργανισμού. Είναι επίσης καλή πηγή μετάλλων όπως το κάλιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο. Επιπλέον, ανακουφίζει από δυσφορία στο στομάχι και χαλαρώνει το εντερικό σας σύστημα. Top 10 donna.gr posted on 10 Ιουνίου 2015 posted on 28 Μαρτίου 2015 posted on 7 Μαΐου 2015 posted on 11 Μαΐου 2015 posted on 28 Μαρτίου 2015 posted on 20 Μαΐου 2015 posted on 6 Απριλίου 2015 posted on 19 Μαρτίου 2015 posted on 2 Απριλίου 2015 posted on 17 Μαΐου ...
Πηγή donna.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 12/01/2017