-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Ποιά Είναι Τα Κυριότερα Τρόφιμα Πλούσια Σε Σίδηρο
Τα κυριότερα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο είναι τα εξής: Συκώτι & άλλα κόκκινα κρέατα Θαλασσινά κυρίως στρείδια & μύδια Ξηροί καρποί Αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα & σύκα Φασόλια & φακές Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο Σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών & παντζάρια Ασπράδι αυγού (χωρίς την ταυτόχρονη κατανάλωση κρόκου) Ψωμιά & δημητριακά που είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο Το σώμα απορροφά πολύ καλύτερα το σίδηρο από ζωικές πηγές όπως το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά. Αντιθέτως, ο σίδηρος που προέρχεται από φυτικές πηγές όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά και τα φρούτα δεν απορροφάται εξίσου καλά. Επίσης η απορρόφηση του σιδήρου βελτιώνεται σημαντικά, μέχρι και 85%, με την ταυτόχρονη κατανάλωση Βιταμίνης C, η οποία υπάρχει στα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τα ακτινίδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το λεμόνι ενώ εμποδίζεται με την ταυτόχρονη κατανάλωση ασβεστίου και πηγών αυτού όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, της σόγιας, του κρόκου του αυγού, των φυτικών ινών και της καφείνης με κύριους εκπρόσωπους το τσάι, το ...
Πηγή news4.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Μη Παστεριωμένο Μέλι
Το μη παστεριωμένο μέλι περιέχει ‘καλά’ βακτήρια, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ενέργεια, και δίνει σάκχαρα που μεταβολίζονται αργά ώστε να μην πάθετε υπογλυκαιμία την λάθος στιγμή. Σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά Περιέχουν νιτρικά συστατικά που βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις και την αντοχή. Δεν χρειάζεται να είστε αθλητής για να εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες του νιτρικού οξέος. Το νιτρικό οξύ βελτιώνει δραματικά την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που πραγματικά το χρειάζεστε. Λειτουργεί όπως το φάρμακο Sildenafil citrate (Viagra) και είναι προτιμότερο να το παίρνετε με φυσικό τρόπο και όχι από χάπι. Παντζάρια Είναι ακόμη μια πολύ καλή πηγή νιτρικών συστατικών. Μια παντζαροσαλάτα είναι ιδανική για ορεκτικό. Goji Berries Η βιταμίνη C που περιέχουν είναι σημαντική για την χαλάρωση των μυών. Επίσης βοηθάει στην απελευθέρωση των νιτρικών οξέων που βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος στα σημεία ενδιαφέροντος. Μπορούν να καταναλωθούν σαν πρόσθετο στο επιδόρπιο ή σαν ένα snack. Στήθος γαλοπούλας Το αμινοξύ αργινίνη είναι εξαιρετικά σημαντικό στην παραγωγή νιτρικού οξέος, και η γαλοπούλα είναι πλούσια σε αυτό. Είναι ένα συνηθισμένο συμπλήρωμα που χρησιμοποιούν οι αρσιβαρίστες για να ‘φουσκώσουν’, αλλά ο καλύτερος τρόπος πρόσληψης από εσάς είναι η διατροφή σας. Μπακαλιάρος Τα ω-3 λιπαρά του προάγουν την σεξουαλική διέγερση αυξάνοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης. Είναι η ορμόνη νευροδιαβιβαστής της ευφορίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναικείοι οργασμοί είναι πιο έντονοι μετά την κατανάλωση αυτού του ψαριού. Αν και ο σολομός είναι το πιο φημισμένο ψάρι για τα ω-3 λιπαρά του, ο μπακαλιάρος είναι ακόμη πλούσιος σε ηλεκτρολύτες και σελήνιο. Αβοκάντο Μαλακά, μεταξένια και γευστικά, τα αβοκάντος, πλούσια σε μαγνήσιο, θα βοηθήσουν το αίμα να κυκλοφορήσει στα σωστά σημεία του σώματος, στηρίζοντας έτσι βέλτιστες αποδόσεις. Brazil Nuts Έρευνες έχουν δείξει ότι το σελήνιο έχει ισχυρή επίδραση στην κινητικότητα και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η καλύτερη φυσική πηγή σεληνίου είναι τα Brazil Nuts. Δύο έως τρία την ημέρα εξασφαλίζουν την συνιστώμενη ημερήσια δόση σεληνίου. Διαβάστε και το:...
Πηγή entertv.gr >>>
Τι Είναι Το Απλό Γιαούρτι
Το απλό γιαούρτι είναι φτωχό σε θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά. Προτιμήστε το πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά αλλά όχι το 0%, το οποίο έρευνες έχουν δείξει ότι δεν χορταίνει και μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφών. Μηλόξυδο Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή σε ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τις λιγούρες. Λεμόνια Με μηδέν θερμίδες, ο χυμός λεμόνι είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κοτόπουλο, το ψάρι ή τα βραστά λαχανικά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια φέτα λεμόνι στο νερό για να κόψετε την όρεξή σας και να μειώσετε τις λιγούρες. Παγωμένη μπανάνα Βάλτε τις μπανάνες στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν φτιάξτε ένα θρεπτικό κρεμώδες επιδόρπιο. Μπορείτε επίσης να την χτυπήσετε με λίγο γάλα και να φτιάξετε ένα smoothie με λίγες θερμίδες. Η μπανάνα είναι πολύ θρεπτική λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κάλιο και φυτικές ίνες. Αλεύρι αμυγδάλου Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αλεύρι χωρίς γλουτένη στις συνταγές σας. Έχει τετραπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προκαλεί διπλάσιο αίσθημα κορεσμού. Άγλυκο κακάο σε σκόνη Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κακάο στα smoothies και το γιαούρτι και θα νιώσετε ότι τρώτε κάτι γλυκό με μόλις 12 επιπλέον θερμίδες. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι τρώνε συχνά κακάο τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ. Σολομός σε κονσέρβα Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που είναι σημαντικά για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους....
Πηγή gimnastirio.gr >>>
Τι Είναι Τα Βιολογικά Προϊόντα
Τα βιολογικά προϊόντα είναι ένας τομέας στον οποίο η αγροτική οικονομία μπορεί και πρέπει να στηριχθεί γιατί είναι άμεσα συνυφασμένος με την προστασία του καταναλωτή, την ποιότητα των τροφίμων, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκινάμε δυναμικά την ενίσχυση των παραγωγών, αλλά θα συνεχίσουμε και με άλλες παρεμβάσεις, συνολικά, για τη στήριξη και παράλληλα την αναδιοργάνωση και εξυγίανση του τομέα. Πρώτιστη μέριμνα είναι η διαφάνεια σε όλο το σύστημα ώστε ο καταναλωτής να έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που αγοράζει». Στοιχεία για το Μέτρο Το Μέτρο 11 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ», έχει δύο (2) υπομέτρα και συνολικά τέσσερεις (4) δράσεις, ως εξής: Υπομέτρο 11.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.1.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία Δράση 11.1.2 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία Υπομέτρο 11.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους Δράση 11.2.1 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία Δράση 11.2.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία Μεταξύ άλλων, το Μέτρο καλύπτει στους δικαιούχους του Υπομέτρου 11.2 το κόστος Πιστοποίησης και ειδικά για τη δράση 11.2.1, και το κόστος των εργαστηριακών αναλύσεων. Στις νέες προβλέψεις του μέτρου περιλαμβάνεται η δυνατότητα ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα σε παραπάνω από μία δράσεις, έχουν προστεθεί νέες καλλιέργειες, σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο Μέτρο, ενώ προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στους δικαιούχους. Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων του Υπομέτρου 11.2 (για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής) είναι πενταετούς διάρκειας, ενώ για το Υπομέτρο 11.1 (για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής) οι δεσμεύσεις είναι τριετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης στο Υπομέτρο 11.2 για άλλα δύο (2) χρόνια, μετά από σχετική πρόσκληση. Η προκήρυξη του Μέτρου 11 θα γίνει σύντομα, ώστε το πρώτο έτος εφαρμογής να είναι το 2017. Οι δικαιούχοι θα κληθούν, μετά από σχετική δημόσια Πρόσκληση, να υποβάλουν αίτηση ένταξης, η οποία θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και θα βασίζεται στα στοιχεία της εκμετάλλευσης του κάθε ενδιαφερόμενου, όπως αυτά δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης. Ας σημειωθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα γίνει με διασταύρωση των στοιχείων της αίτησης με άλλες ηλεκτρονικές βάσεις (ΚΕΠΥΟ, Ηλεκτρονική Βάση Βιοκαλλιεργητών, κλπ), ενώ οι ανακοινώσεις των προσωρινών/οριστικών πινάκων δικαιούχων θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα και απ’ ευθείας αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στους αιτούντες ώστε να μην υπάρξει απώλεια χρόνου. Οι δικαιούχοι του προηγούμενου Μέτρου 2.1.4 για τη Βιολογική Γεωργία, μπορούν να είναι δικαιούχοι και του νέου Μέτρου 11, και οι υποχρεώσεις/δεσμεύσεις τους να ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα της λήξης των υποχρεώσεών τους στο προηγούμενου μέτρο 2.1.4. Αναλυτικά το κείμενο ...
Πηγή agronews.gr >>>