-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Ροδιόλα Rhodiola
Η ροδιόλα (Rhodiola) είναι ένα προσαρμογόνο βότανο το οποίο μας βοηθά να αποκτήσουμε έναν οργανισμό- χαμαιλέοντα. Ο οργανισμός μας, δηλαδή, προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη διαβίωσης, ιδίως σε ό,τι αφορά στις αντίξοες συνθήκες. Σπανίως θα το βρούμε στη μορφή του βοτάνου. Στην Ελλάδα δεν το έχουμε καλλιεργήσει γιατί δεν το έχουν βοηθήσει οι συνθήκες, φυτρώνει σε αντίξοες καταστάσεις, όπως στη Ρωσία. Αγαπάει τα βόρεια δάση, εκεί ευδοκιμεί περισσότερο. Πώς λαμβάνουμε την ροδιόλα; Η ροδιόλα είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και όπως όλα τα βότανα και όλες οι βιταμίνες συμπληρώνουν την διατροφή μας. Δεν αντικαθιστά το γεύμα, αλλά παράλληλα με μία ισορροπημένη διατροφή έχουμε και αυτό. Την βρίσκουμε και την λαμβάνουμε σε μορφή κάψουλας. Συνίσταται μία κάψουλα την ημέρα ή δύο σε περιπτώσεις πολύ πεσμένων οργανισμών. Η ροντιόλα λαμβάνεται σε μορφή χαπιού και όχι σε αναβράζουσα μορφή γιατί τα αναβράζοντα σκευάσματα καταστρέφουν τα νεφρά. Η ιδιαιτερότητα του να βρίσκουμε την ροδιόλα ...
Πηγή Boro.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Κατεχίνες Που Περιέχει Το Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη μακροζωία και συμβάλουν σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Αν προσθέσετε ένα λεμόνι, η βιταμίνη C θα αυξήσει την επίδραση του τσαγιού αρκετές φορές. Ντομάτες και ελαιόλαδο Όπως γνωρίζουν πολλοί, αυτός είναι ένας πολύ γευστικός συνδυασμός. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας σπάνια υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λυκοπένιο, που περιέχεται στις ντομάτες, βελτιώνει τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά. Επιπλέον, αποτρέπει την αθηροσκλήρωση και το σχηματισμό κακοήθων όγκων. Όταν καταναλώνεται μαζί με λάδι, το λυκοπένιο έχει μια καλύτερη πιθανότητα να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Κρέας και δεντρολίβανο Το κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι θα πρέπει να παρασκευάζεται σωστά. Οι διατροφολόγοι είναι κατηγορηματικοί: θα πρέπει να επιμείνουμε σε ελαφρύ ψήσιμο ή βράσιμο. Το ψήσιμο ή το τηγάνισμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινογόνων ενώσεων. Ωστόσο, αυτή η ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να αποφευχθεί με αποξείδωση του κρέατος με προσθήκη δενδρολίβανου πριν το μαγείρεμα. Το δενδρολίβανο είναι καλό από μόνο του και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού των επιβλαβών ουσιών που αναπτύσσει το κρέας καθώς μαγειρεύεται....
Πηγή https: >>>
Τι Είναι Το Αξιολάτρευτο Κοντόχοντρο Καλαμάρι
Το αξιολάτρευτο κοντόχοντρο καλαμάρι δεν είναι καλαμάρι ακριβώς αλλά μάλλον αυτό είναι πιο κοντά με σουπιά. ‘Αυτό το είδος περνά τη ζωή του στον θαλάσσιο πυθμένα, ενεργοποιώντας μια κολλώδη βλέννα γύρω του για καμουφλάζ, αφήνοντας τα μάτια του ορθάνοιχτα για να εντοπίσει τη λεία, όπως γαρίδες και μικρά ψάρια,’ εξήγησαν στον EVNautilus. Αυτό το κοντόχοντρο καλαμάρι εντοπίστηκε από τους επιστήμονες την περασμένη Παρασκευή και ήταν τόσο χαριτωμένο που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι πραγματικό Είναι σαν κάποιο μικρό παιδί να έριξε το παιχνίδι του’, είπε γελώντας ένας επιστήμονας.
Πηγή fanpage.gr >>>
Τι Είναι Τα Ζεστά Τρόφιμα
Τα ζεστά τρόφιμα είναι το πράσινο φως για το πεπτικό σύστημα και επιτρέπουν στα υγρά να ρέουν πιο εύκολα. Αυτός είναι και ο λόγος που το τσάι και ο καφές βοηθούν στην πέψη, όπως επίσης και το ζεστό νερό με το λεμόνι το πρωί. Υπάρχουν τρόφιμα και ποτά που θα πρέπει να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διατροφολόγιο ζεστά για να διευκολύνουν την πέψη και να ζεστάνουν το σώμα. Μην ανησυχείτε, οι σαλάτες και τα smoothies θα εξακολουθήσουν να είναι εκεί, αλλά μην ξεχνάτε και αυτές τις επιλογές : Ζεστό τσάι τζίντζερ Κλασσικό ρόφημα που ενισχύει την πέψη. Καταπολεμά τις φλεγμονές, ενισχύει την πέψη, και ανακουφίζει από τις κράμπες. Προτιμήστε το με λίγες σταγόνες λεμονιού. Πατατόσουπα Είναι πλήρης φυτικών ινών (πολύ περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες από τα φασόλια και το καλαμπόκι) που διευκολύνουν την πέψη. Είναι ένα ζεστό φαγητό που ικανοποιεί το σώμα και επηρεάζει την πέψη με πολλούς τρόπους. Αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, και παρέχει ικανές ποσότητες καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Β6. Μαγειρεμένα ριζωματώδη λαχανικά Τα καρότα, οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες, τα παντζάρια, τα κρεμμύδια, τα γογγύλια, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια, οι κολοκύθες, μπορούν να φτιάξουν υπέροχα εύπεπτα πιάτα που το σώμα μας θα εκτιμήσει. Δοκιμάστε τα στην κατσαρόλα ή στον φούρνο. Είναι όλα πλούσια σε φυτικές ίνες. Σοταρισμένα λαχανικά Δοκιμάστε σοταρισμένα φυλλώδη ...
Πηγή trikalain.gr >>>