-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Ο Γνωστός Πτωχός Πασατέμπος
Ο γνωστός «πτωχός» πασατέμπος είναι μια υπερτροφή πλούσια σε βιταμίνες E, C, Κ, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α. Εκτός του ότι βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων ζακχάρου στο αίμα, είναι και ένα απολαυστικό σνακ με ηρεμιστικές ιδιότητες. Αυγά Είναι πηγή βιταμίνης Β12 που αποτρέπει τις «ψυχολογικές» μεταπτώσεις, επίσης περιέχουν χολίνη, που ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως είναι το σελήνιο. Φράουλες Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C που εκτός από τα γνωστά ...
Πηγή athensvoice.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η ξυλιτόλη είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε οδοντόκρεμες, γλυκά και μερικά φαγητά διαίτης. Αν την καταναλώσουν σκυλιά, θα τους ρίξει κατακόρυφα το σάκχαρο και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Τα πρώτα συμπτώματα είναι ο εμετός, η κόπωση και οι αποσυντονισμένες κινήσεις. Αβοκάντο Το αβοκάντο περιέχει μια ουσία, την περσίνη, η οποία μπορεί να είναι τοξική για τους σκύλους. Αλκοόλ Το αλκοόλ έχει ακριβώς την ίδια επίδραση στον εγκέφαλο και το συκώτι των σκυλιών με τους ανθρώπουςμε τη διαφορά ότι ο σκύλος σας θα αντιμετωπίσει προβλήματα με πολύ μικρότερες ποσότητες, από εμετό και διάρροια, μέχρι και θάνατο. Κρεμμύδι και σκόρδο Σε οποιαδήποτε μορφή (φρέσκο, σε σκόνη, μαγειρεμένο), αυτά τα δύο φαγητά σκοτώνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια των σκύλων, προκαλώντας αναιμία. Καφεΐνη Η καφεΐνη είναι θανατηφόρα για τους σκύλους. Αυτό σημαίνει πως καφές, τσάι και σοκολάτα είναι απαγορευτικά. Γάλα και γαλακτοκομικά Μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως και να πυροδοτήσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Λίπος και κόκαλα Όταν μαγειρεύετε κρέας, μην δίνετε το περιττό λίπος στον σκύλο σας, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα στο πάγκρεας. Επίσης, αποφεύγετε να τους δίνετε να μασουλάνε τα κόκαλα, καθώς μπορεί ...
Πηγή iatronet.gr >>>
Ο χυμός καρότων είναι καλός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό. Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος. Ακτινίδια: Αυτό το “θαυματουργό” φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται. Μέντα: Η μέντα περιέχει βιταμίνες Α και C καθώς και σε μικρότερες ποσότητες βιταμίνη Β2. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο μειώνει τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου. Ακόμη, και εάν η μέντα καταναλώνεται σε μικρότερες ποσότητες, τα θρεπτικά συστατικά της είναι εξίσου σημαντικά για τον οργανισμό. Πέρα όμως από βιταμίνες η μέντα περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο, κάλλιο και ασβέστιο. Νερό: Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Συνταγή Α’ Συστατικά: 400 g κρεμμύδι 1 λίτρο νερό 400 g ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη Ένα κομμάτι τζίντζερ, περίπου όσο ο αντίχειρά σας Προετοιμασία: Βράστε το νερό και τη ζάχαρη μαζί. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και το τεμαχισμένο τζίντζερ. Προσθέστε και την κουρκούμη. Μόλις βράσει όλο το μείγμα, χαμηλώστε τη θερμότητα και αφήστε το να σιγοβράζει. Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια στραγγίξτε το και βάλτε το σε ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Μόλις κρυώσει εντελώς, αποθηκεύσετε το στο ψυγείο σας, όπου και συντηρείτε με ασφάλεια. Τρώτε δύο κουταλιές της σούπας κάθε πρωί, πριν να φάτε ή να πιείτε τίποτα άλλο και το βράδυ, δύο ώρες μετά το γεύμα σας. Συνταγή Β’ Συστατικά: 100 g πευκοβελόνες (πράσινες) 1 λίτρο νερό Ένα κομμάτι τζίντζερ, περίπου 1 cm καθαρισμένο 2 φρέσκα λεμόνια 200 g από βιολογικό τοπικό μέλι Προετοιμασία: Σε ένα λίτρο νερό, ρίξτε 100 g πράσινες πευκοβελόνες (όχι ξερές), 1 cm καθαρισμένης φρέσκιας ρίζας τζίντζερ που προηγουμένως έχετε τρίψει σε μικρό τρίφτη και αφήνετε να ψηθούν για περίπου δύο ώρες σε μέτρια φωτιά. Όταν κρυώσει, προσθέστε το χυμό από δύο φρέσκα λεμόνια και 200 g από βιολογικό τοπικό μέλι. Καταναλώνετε μια κουταλιά του σιροπιού τρεις φορές την ημέρα πριν από κάθε γεύμα. Συνταγή Γ’ Συστατικά: ½ kg καρότο 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι Νερό Προετοιμασία: Κόβετε τα καρότα και τα περιχύνετε με νερό. Έπειτα, βράζετε, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα αφαιρείτε από τη φωτιά. Σουρώνετε τα καρότα και δεν πετάτε το νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Πολτοποιήστε τα καρότα με το μπλέντερ ή με ένα πιρούνι. Στο νερό, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά. Έπειτα, προσθέστε τον πολτό από καρότα. Διατηρήστε το σιρόπι σε κρύο μέρος. Πάρτε 3-4 κουτάλια του σιροπιού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά από 1-2 μέρες θα αισθανθείτε τα αποτελέσματα. ...
Πηγή vlahasnews.gr >>>
Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε ίνες, β-καροτένιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, πολλές βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Είναι ευεργετική για την καλή λειτουργία του οργανισμού, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πολλών παθήσεων και είναι ιδανική για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή για να χάσουν βάρος καθώς και για όσους υποφέρουν από διαβήτη, γιατί έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Καλλιεργούνται στον κήπο ή σε δοχείο, σε ηλιόλουστο μέρος και τα λουλούδια τους ομορφαίνουν τον κήπο μας. 8. Ρίγανη Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνη K, η οποία προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα και ενισχύει τα οστά. Οι αντιβακτηριαδιακές της ιδιότητες είναι εντυπωσιακές και αντιμετωπίζει τη λοιμώδη διαρροϊκή ασθένεια γιαρδίαση αποτελεσματικότερα από το επίσημο φάρμακο. Είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγγάνιο, ίνες και λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Η άριστη θερμοκρασία ανάπτυξης της ρίγανης κυμαίνεται από 18-22 °C με όρια ανάπτυξης από 4 έως 33 °C, ενώ το ριζικό της σύστημα σε καλά αναπτυγμένα φυτά αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες. Επιβιώνει και σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού, αλλά για να επιτευχθεί υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια, το φως είναι απαραίτητο. Η ρίγανη συναντάται ως αυτοφυές φυτό σε μεγάλη ποικιλία εδαφών και κλιμάτων από παραθαλάσσιες έως ορεινές περιοχές, στη νησιώτικη και την ηπειρωτική Ελλάδα, σε πλούσια και φτωχά εδάφη. Αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών, με καλή στράγγιση. Η ρίγανη αντέχει στην ξηρασία και μπορεί να καλλιεργηθεί ως ξηρικό είδος. Σε περίπτωση παρατεταμένης ξηρασίας, ιδίως την περίοδο της άνοιξης, ένα ή και δύο ποτίσματα είναι ωφέλιμα, αυξάνοντας την απόδοση, χωρίς να μειώνεται ιδιαίτερα η ποιότητα. 9. Ηλιόσπορος Οι ηλίανθοι είναι από τα ομορφότερα λουλούδια που μπορεί κανείς να έχει στον κήπο του. Αυτά τα ανθεκτικά φυτά που ανθούν δυο φορές το χρόνο, είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν, γι” αυτό και αποτελούν μια καλή επιλογή για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια φυτών για πρώτη φορά. Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι έχετε ήδη προετοιμάσει το έδαφος για την καλλιέργεια, αυτό που χρειάζεται είναι να βρείτε ένα μέρος στον κήπο σας που να συγκεντρώνει πολύ φως και ήλιο και η καλλιέργεια των ηλίανθων θα γίνει παιχνιδάκι. Ποτίστε με αρκετό νερό τους σπόρους, αλλά αποφύγετε τις υπερβολές, γιατί τελικά το φυτό θα μαραθεί. Οι πρώτοι ήλιοι θα βγουν σε περίπου 1-2 εβδομάδες μετά την καλλιέργεια. Η συγκομιδή των καρπών είναι εύκολη υπόθεση, αρκεί να ψαλιδίσετε το ανθισμένο κομμάτι του φυτού όταν το κόψετε και να το τρίψετε προσεκτικά πάνω σε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα. Όταν το πίσω μέρος του λουλουδιού κιτρινίσει και τα βράκτια ξεραθούν και γίνουν καφετιά, περίπου 30-45 μέρες μετά την ανθοφορία τότε οι σπόροι είναι έτοιμοι για συγκομιδή. econews Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>