-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Το Όξινο Ανθρακικό Νάτριο Μαγειρική Σόδα
Το όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό (και γι' αυτό άλλωστε συμπεριλαμβάνεται στις οδοντόκρεμες) και ένα καλό μέσο απολέπισης. Επίσης, έχει την ιδιότητα να αφαιρεί την συσσώρευση προϊόντος (σαμπουάν, έλαια κλπ) στα μαλλιά. Απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε μια κουταλιά του κανονικού σας σαμπουάν, αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγο στα μαλλιά, δίνοντας έμφαση στις ρίζες, προτού ξεπλύνετε καλά. Περιέχει λιπαρά οξέα που καλύπτουν το εξωτερικό των τριχών, τις ενυδατώνει και τις προστατεύει από τη φθορά. Ζεστάνετε λίγο μια μικρή ...
Πηγή pelop.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το χοτ-ντογκ είναι ένα νόστιμο (και ανθυγιεινό) έδεσμα που λατρεύουν οι κρεατοφάγοι. Δεν είναι αδικία για τους χορτοφάγους να χάσουν αυτή την απόλαυση; Κυκλοφορούν κάποια «ψεύτικα» λουκάνικα αλλά καλό είναι να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Πιο κάτω ακολουθούν πέντε επιλογές που δεν διεκδικούν το «θρόνο» του λουκάνικου, αλλά μπορούν να γεμίσουν ένα γευστικό μακρόστενο ψωμάκι και μαζί με τα παρελκόμενα να δώσουν ένα γευστικό αποτέλεσμα εφάμιλλο του πραγματικού hot-dog. —Μαριναρισμένα καρότα Καρότα αντί για λουκάνικο; Μαρινάρετε καρότα με υλικά όπως σάλτσα σόγιας, καπνιστή πάπρικα και σησαμέλαιο προσθέστε καραμελωμένα κρεμμύδια και άλλα κλασσικά υλικά του χοτ-ντογκ. Το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει. —Ψητό αβοκάντο Κόψτε ένα αβοκάντο ...
Πηγή econews.gr >>>
Τι Είναι Η Quot Ημέρα Επανάστασης Της Τροφής Quot
Η "ημέρα επανάστασης της τροφής"- είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για να τεθεί υποχρεωτική η πρακτική εκπαίδευση για την τροφή, μέσα στο σχολικό πρόγραμμα. Ο Τζέιμι Όλιβερ (Jamie Oliver) πιστεύει με πάθος ότι, εκπαιδεύοντας τα παιδιά για την σωστή διατροφή με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, μπορούμε να τα εξοπλίσουμε με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται, για να έχουν πιο υγεινή και ευτυχισμένη ζωή, για αυτά και τη μελλοντική τους οικογένεια. Με όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με την διατροφή να φτάνουν στα επίπεδα συναγερμού, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά για την τροφή, από που έρχεται και πως επηρεάζει το σώμα τους. Αναρτήθηκε από στις Τα καλά βακτήρια μπορούν να μας σώσουν από τον καρκίνο - και μάλιστα από καρκίνους που μας κληροδοτούν μέσω της διατροφής τους οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας! Μωρά «θωρακισμένα» από σοβαρές μορφές καρκίνου υπόσχεται μια νέα μελέτη που δείχνει τον σημαντικό ρόλο των προβιοτικών στην υγεία Μπορεί ένα προβιοτικό, ένα «καλό» βακτήριο να σώσει από πολύ κακούς καρκίνους που φαίνεται να κληροδοτούνται στους απογόνους από τη μητέρα ή και τη γιαγιά τους εξαιτίας των κακών διατροφικών επιλογών στην εγκυμοσύνη; Και όμως μπορεί, όπως έδειξαν πρωτοποριακά πειράματα σε ποντίκια ειδικών από το ΜΙΤ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αναρτήθηκε από στις Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε; Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική... Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος. Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό. Αναρτήθηκε από στις Τα φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά βλάπτουν το σπέρμα Η πρώτη μελέτη που συσχετίζει τα φυτοφάρμακα με την ανδρική γονιμότητα Οι άνδρες που συχνά τρώνε φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα ζιζανιοκτόνων, παρασιτοκτόνων και άλλων φυτοφαρμάκων, εμφανίζουν μικρότερη ποσότητα και χειρότερη ποιότητα σπέρματος και άρα πιθανώς (αλλά όχι σίγουρα) μειωμένη ικανότητα αναπαραγωγής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αναρτήθηκε από στις Το υδροκυάνιο, τα αντίδοτα και η απόπειρα δολοφονίας του Ρασπούτιν Από της απόψεως της τοξικολογικής, οι αρχαίοι γνώριζαν την δηλητηριώδη δύναμη των πικρών αμυγδάλων, χρησιμοποιώντας αυτά κατά Διοσκουρίδη, για να δηλητηριάζουν θανατηφόρα τις αλεπούδες. Νεώτερες παρατηρήσεις του Husemann αποδεικνύουν ότι 4-6 πικρά αμύγδαλα είναι ικανά να επιφέρουν τον θάνατο στα παιδιά, ενώ η θανατηφόρος δόση αυτών στον ενήλικα ανέρχεται στην ποσότητα των 50-60 πικρών αμυγδάλων. ...
Πηγή ftiaxno.gr >>>
Τα καβούρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι ωφέλιμα για τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ βοηθούν και τη μείωση της πίεσης. Ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 6.500 είδη καβουριών; Ο κάβουρας είναι καρκινοειδές μαλακόστρακο, ανήκει στην οικογένεια Καρκινίδες και ζει κυρίως στη θάλασσα. Το σώμα του καλύπτεται γενικά από έναν σκληρό εξωσκελετό (με σχήμα πολυγωνικό ή στρογγυλό) και είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι δαγκάνες, Είναι γνωστά 6.793 είδη καβουριών, ωστόσο μερικά από τα πιο γνωστά είναι: η καβουρομάνα -που θεωρείται το πιο νόστιμο μαλακόστρακο του είδους του-, ο πάγουρας, ο πράσινος κάβουρας, ο σιδηροκάβουρας, ο κάβουρας της Αρκτικής, ο κοινός ευρωπαϊκός κάβουρας, ο γαλάζιος κάβουρας και τα βασιλικά καβούρια. Τα καβούρια στην κουζίνα Τα καβουράκια, λόγω της εξαιρετικά εύγευστης σάρκας τους, είναι μεζές ιδιαίτερα αγαπητός στους καλοφαγάδες. Γίνονται ωραιότατη σούπα με σπάνια νοστιμιά, ενώ μπορείτε να τα κάνετε και ψητά ή τηγανιτά, να βράσετε ή να τα μαγειρέψετε στον ατμό. Βέβαια, μιας και το καθάρισμα του ολόκληρου καβουριού είναι χρονοβόρα και όχι τόσο εύκολη διαδικασία, υπάρχει πάντα η καλή λύση της κονσέρβας, που δίνει πολλές νόστιμες επιλογές σερβιρίσματος. Με ψίχα καβουριού μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς, μακαρονάδες, σαλάτες και κροκέτες. Επιπλέον, μπορείτε να τους προσθέσετε σε ομελέτες και αλμυρά muffins για να τους δώσετε ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση....
Πηγή entertv.gr >>>