Τι Είναι Η Παέγια : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι (Ανάμικτη Παέγια). Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. The place to eat στην Αθήνα – Χάρητος 45, Κολωνάκι, τηλ. 210 7210155 7. Φαχίτας, Μεξικό Αν και η αρκετά πικάντικη -για τα ελληνικά δεδομένα- μεξικανική κουζίνα δεν είναι τόσο συμπαθής συνήθως στο «άμαθο» στομάχι μας, οι φαχίτας έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Tα φαχίτας είναι ζεστή τορτίγια με γέμιση με κρέας, κρεμμύδι, γουακαμόλε, ξινόκρεμα και σάλτσα. Κι όσο κι αν υπόσχεστε στον εαυτό σας «άλλο ένα και τέλος», ξέρετε ότι ο δρόμος των φαχίτας, δεν έχει γυρισμό! The place to eat στην Αθήνα -Ευδήλου 15, Γουδή, τηλ. 210 ...
Πηγή eleftherostypos.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Τα Κεράσια Πριν Τον Ύπνο
Τα κεράσια είναι ένα τέλειο σνακ, ειδικά πριν τον ύπνο. Περιέχουν μελατονίνη, η οποία βοηθά στον έλεγχο του βιολογικού μας ρολογιού, χαρίζοντας μας ύπνο καλύτερης ποιότητας! Εσείς γνωρίζετε άλλες τροφές που επηρεάζουν τον ύπνο; Credit:...
Πηγή fanpage.gr >>>
Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και άλλες θρεπτικές ουσίες, ενώ έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν τις επιδόσεις μας στην άσκηση, όπως ένα αθλητικό ποτό. Αν δεν έχετε χρόνο, ετοιμάστε το σνακ από νωρίς και φυλάξτε το στο ψυγείο, για να το καταναλώσετε όταν έρθει η ώρα. Τυρί κότατζ με ένα φρούτο της αρεσκείας σας Το τυρί κότατζ αποτελεί κορυφαία πηγή καζεΐνης, μιας πρωτεΐνης του γάλατος που χωνεύεται αργά και παρέχει σταθερή απελευθέρωση πρωτεΐνης, προκειμένου να χτίσει και να επισκευάσει τις ίνες των μυών. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, οι οποίοι μειώνουν τις κράμπες των μυών και ενισχύει την απορρόφηση υγρών, συμβάλλοντας σε καλύτερες επιδόσεις. Συνδυάστε μισό φλιτζάνι κότατζ με τους υδατάνθρακες του φρούτου και θα έχετε το «καύσιμο» που χρειάζεστε. Λίγο φιστικοβούτυρο, πολλή ενέργεια Μήλο με μια κουταλιά φιστικοβούτυρο «Καλοί» υδατάνθρακες με πρωτεΐνη είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε πριν την άσκηση για καλές επιδόσεις. Το σνακ αυτό σας χαρίζει αρκετή ενέργεια, χωρίς να σας «βαρύνει» και αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο με μπανάνα στη θέση του μήλου, για αλλαγή. Βρώμη και φρούτα Η βρώμη είναι ιδανικός υδατάνθρακας πριν την άσκηση, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την εισαγωγή της γλυκόζης στο αίμα, αλλά όχι τόσες, ώστε να μας δημιουργεί γαστρεντερική δυσφορία κατά την άσκηση. Μισό φλιτζάνι βρώμη με ή γάλα με χαμηλά λιπαρά και λίγα φρούτα και κανέλα σας δίνει ένα σνακ που χωνεύεται εύκολα. Τα σπιτικά smoothie με μπανάνα φτιάχνονται εύκολα και είναι ιδανικά σνακ πριν το γυμναστήριο Σπιτικό smoothie Φτιάξτε ένα απλό smoothie με πρωτεΐνη για να βοηθήσετε το σώμα σας να ξεκινήσει τη σύνθεσή της κατά την άσκηση, αυξάνοντας την απελευθέρωση και απορρόφηση αμινοξέων από τους μυς. Για να φτιάξετε το smoothie σας χρησιμοποιήστε αμυγδαλόγαλα και χτυπήστε το με μια μπανάνα, κανέλα, και λίγη σκόνη πρωτεΐνης....
Πηγή clickatlife.gr >>>
Η ντομάτα είναι φυτό που απαιτεί ζέστη και μεγάλη ηλιοφάνεια για να δώσει καλά αποτελέσματα. Γι’ αυτό στη χώρα μας στο ύπαιθρο όπου καλλιεργείται, η βιομηχανική τομάτα αναπτύσσεται και ολοκληρώνει τον κύκλο της από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Ευδοκιμεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 17ο και 30ο C. Κάτω ή πάνω από αυτές τις θερμοκρασίες, η ανάπτυξη των φυτών επιβραδύνεται ή αναστέλλεται, τα άνθη πέφτουν και γενικά υπάρχει πρόβλημα. Οι άριστες θερμοκρασίες ανάπτυξης είναι τη νύχτα 17ο με 19οC και την ημέρα 23ο με 28οC. Η βιομηχανική τομάτα μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία σε πλήθος εδαφών, αλλά αποδίδει καλύτερα σε εδάφη με σταθερή δομή, καλή στράγγιση αλλά να κρατάνε υγρασία και να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι τα αμμοπηλώδη. Τα ελαφρά αμμώδη εδάφη δίδουν πρώιμη παραγωγή, όμως χρειάζονται περισσότερα ποτίσματα και άφθονη λίπανση. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα βαριά πηλώδη εδάφη. Το άριστο pH του εδάφους για τη τομάτα είναι 6 έως 6,5 όμως αποδίδει ικανοποιητικά και μέχρι 7,5. Προετοιμασία του αγρού Η καλλιέργεια του εδάφους ξεκινά το φθινόπωρο αμέσως μετά το πέρας της προηγούμενης φυτείας με βαθύ άροτρο ή καλλιεργητές για καταστροφή και παράχωμα των υπολειμμάτων. Σε ορισμένα εδάφη είναι χρήσιμη η υπεδάφια κατεργασία για καλύτερη διήθηση και στράγγιση του νερού. Την άνοιξη το χωράφι καλλιεργείται με περιστρεφόμενους δίσκους επειδή εξασφαλίζεται πιο ομοιόμορφη κατεργασία και λιγότερο κίνδυνο καταστροφής της δομής του εδάφους από τη συμπίεση. Κατά την κατεργασία προστίθεται η βασική λίπανση. Αυτή υπολογίζεται πάντοτε βάσει στοιχείων από ανάλυση εδάφους. Για μια μέση κατάσταση καλλιέργειας βιομηχανικής ντομάτας χρειάζονται περίπου 35 μονάδες αζώτου, 20 μονάδες φωσφόρου, 30 μονάδες καλίου και 6 μονάδες μαγνησίου. Στη γεωργική πρακτική για τη βασική λίπανση προστίθενται στο έδαφος κατά στρέμμα 100 κιλά λιπάσματος τύπου 16-20-0 και 50 κιλά καλιομαγνήσιο. Παραγωγή φυταρίων Η βιομηχανική ντομάτα είναι συμβολαιακή γεωργία. Οι σπόροι ή τα φυτάρια δίδονται από τη βιομηχανία. Όταν δίδονται σπόροι, ο συμβαλλόμενος αγρότης ετοιμάζει τα φυτά του στις δικές του εγκαταστάσεις. Όταν προσφέρονται έτοιμα φυτάρια, αυτά δίδονται μέσω φυτωριακής επιχείρησης που αναλαμβάνει την παραγωγή τους. Στις εγκαταστάσεις του αγρότη, οι σπόροι στα μέσα του Φεβρουαρίου στρωματώνονται μέσα σε θερμοκήπιο σε τελλάρα- κιβώτια μέσα σε ένα απολυμασμένο εδαφικό ή συνθετικό μίγμα σε διάφορες αναλογίες από έδαφος, τύρφη, άμμο, βερμικουλίτη. Οι σπόροι φυτρώνουν ανάλογα τη θερμοκρασία και σε περίπου 10 με 12 ημέρες βρίσκονται στο στάδιο των δύο φύλλων-κοτυληδόνων. Στο στάδιο αυτό μεταφυτεύονται ατομικά σε μικρά γλαστράκια ή κυρίως σε κύβους εδάφους. Οι διαδικασίες και τεχνικές στρωμάτωσης και μεταφύτευσης σε κύβους χώματος απαιτούν λεπτούς χειρισμούς από έμπειρους εργαζόμενους για να υπάρχει επιτυχία. Ποικιλίες Ο συμβασιούχος καλλιεργητής βιομηχανικής ντομάτας δεν επιλέγει την ποικιλία που θα καλλιεργήσει. Αυτό το κάνει η βιομηχανία μεταποίησης ντομάτας. Όλοι οι σπόροι εισάγονται. Δεν γίνεται στη χώρα σποροπαραγωγή βιομηχανικής ντομάτας. Ορισμένες βιομηχανίες εισάγουν οι ίδιες από το εξωτερικό τους σπόρους και άλλες αγοράζουν από τις εταιρείες σπόρων που εδρεύουν στην Ελλάδα. Σε μερικές περιπτώσεις εισάγονται έτοιμα φυτά από την Ιταλία. Υπόψη ότι για τους σπόρους της βιομηχανικής ντομάτας υπάρχει κοινοτική επιδότηση 50% επί της αξίας αγοράς τους, για τις ομάδες ...
Πηγή agronews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/02/2017