Τι Είναι Η Στρατιωτική Δίαιτα : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Η Στρατιωτική Δίαιτα
Η Στρατιωτική Δίαιτα είναι πολύ αυστηρή και επιβάλλει κανόνες για τις ποσότητες και το είδος του φαγητού. Προϋποθέτει καλό προγραμματισμό των γευμάτων χωρίς παρεκκλίσεις. 2. Δεν επιτρέπονται σάλτσες –ως πρόσθετα επιτρέπονται μόνο το αλάτι, το πιπέρι, ο χυμός λεμονιού, τα βότανα και τα γλυκαντικά χωρίς θερμίδες– και δεν υπάρχει ιδιαίτερη ελευθερία ως προς τον τρόπο μαγειρέματος. 3. Απαγορεύεται το αλκοόλ και οποιοδήποτε ποτό με ζάχαρη. Τα μόνα υγρά που περιλαμβάνει η δίαιτα είναι το νερό, ο σκέτος καφές και το σκέτο τσάι. Αυτό είναι ένα από τα καλά της δίαιτας, αφού αποκλείει τις «άδειες» θερμίδες. 4. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Internal Medicine, η μείωση στην πρόσληψη θερμίδων κατά 25%, όπως συμβαίνει με τη Στρατιωτική Δίαιτα και άλλες παρόμοιες δίαιτες που ακολουθούν το πρότυπο της περιοδικής νηστείας (π.χ. δίαιτα 5:2), μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της διάθεσης, καλύτερη ποιότητα ύπνου και βελτίωση της σεξουαλικής ζωής. 5. Η Στρατιωτική Δίαιτα δεν περιλαμβάνει υπερτροφές με σημαντική περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, όπως ο σολομός, τα αμύγδαλα, η κινόα και το αβοκάντο. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα επιτρέπεται να καταναλωθούν τις «ελεύθερες» μέρες της εβδομάδας. Το πρόγραμμα Ημέρα 1η Πρωινό: ½ γκρέιπφρουτ, 1 φέτα ψωμί με 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο, 1 φλιτζάνι καφές ή τσάι Μεσημεριανό: ½ φλιτζάνι τόνος, 1 φέτα ψωμί, 1 φλιτζάνι καφές ή τσάι Βραδινό: 85 γραμμάρια κρέας της επιλογής σας, 1 φλιτζάνι φασολάκια, ½ μπανάνα, 1 μικρό μήλο, 1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια Ημέρα 2η Πρωινό: 1 βραστό αυγό, 1 φέτα ψωμί, ½ μπανάνα, 1 φλιτζάνι καφές ή τσάι Μεσημεριανό: 1 φλιτζάνι τυρί τύπου cottage, 1 βραστό αυγό, 5 κρακεράκια, 1 φλιτζάνι καφές ή τσάι Βραδινό: 2 λουκάνικα, 1/2 φλιτζάνι μπρόκολο, ½ φλιτζάνι ...
Πηγή entertv.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η κολοκύθα είναι αμυλούχο τρόφιμο και η συντήρησή της είναι αδύνατη, υπό μορφή πουρέ, σε βάζο. Εμείς ακολουθούμε δύο πρακτικές που την κάνουν εφικτή: κόβουμε σε κύβους, ώστε το υγρό να περάσει ανάμεσα και να αποστειρώσει σωστά, και επιπλέον κάνουμε όξινο το υγρό. Να θυμάστε πως οι κονσέρβες θέλουν απόλυτη καθαριότητα σε όλα τα στάδια, ξεκινώντας πάντα από τα χέρια μας, και καλά καπάκια στα βάζα. Θα χρησιμοποιήσουμε την αλμυρή κονσέρβα: σε ριζότο, λιώνοντας τα κυβάκια ώστε να γίνουν πουρές, σε πίτες, τάρτες, σούπες, τερίν, σουφλέ, ομελέτες, σάντουιτς και πουρέ πατάτας. Θα χρησιμοποιήσουμε τη γλυκιά κονσέρβα: σε γλυκές πίτες – όπως μια ρυζόπιτα με μαύρες σταφίδες –, σε γλυκά ριζότο φούρνου, ρυζόγαλα, κρέμες, ως συνοδευτικό σε κέικ, αλλά και ως βασικό υλικό για να φτιάξουμε γλυκό ψωμί κολοκύθας (όπως το banana bread). Ψητή κολοκύθα σε δύο εκδοχές Για την ψητή κολοκύθα (για 4 βάζα των 250 ml) 2 κιλά κόκκινη κολοκύθα με σφιχτή σάρκα 2 ελαιόλαδο 1 αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη Για την αλμυρή κονσέρβα (για 2 βάζα) 250 ml νερό 1 κ.γ. χονδρό αλάτι 1 χυμό λεμονιού 2 φέτες λεμόνι 2 φύλλα φασκόμηλου 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο Για τη γλυκιά κονσέρβα (για 2 βάζα) 250 ml νερό 3 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.γ. χυμό λεμoνιού 2 φέτες πορτοκάλι 2 αστεροειδείς γλυκάνισους 2 ξυλάκια κανέλας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αποστείρωση βάζων: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C, με τη σχάρα στην τελευταία θέση. Πλένουμε καλά τα βάζα και, όπως είναι υγρά, τα τοποθετούμε αναποδογυρισμένα στη σχάρα, μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Τα καπάκια τα βάζουμε τα ...
Πηγή tovima.gr >>>
Η γαστρονομία είναι η τέχνη τού να τρως καλά και καμία σχέση δεν έχει ούτε με κάποια δίαιτα, ούτε με το φαγητό της επιβίωσης. Αντίθετα, είναι ένα λεπτό μείγμα συστατικών, γεύσεων, συνταγών και τρόπων παρασκευής, ταυτισμένο με την απόλαυση και απευθυνόμενο προς όλες τις αισθήσεις, και όχι μόνο προς αυτή της γεύσης. Είναι η τάση που φέρνει τους σεφ να πρωταγωνιστούν ως επιδέξια αστέρια ενός αριστοτεχνικού μαραθώνιου έμπνευσης, πρόσμειξης και κατανάλωσης νέων ή ακόμα και άγνωστων υλικών, σε ένα πεδίο όπου όλα είναι πιθανά και καθετί μπορεί να παίξει τον ρόλο του στη δημιουργία μιας νέας συνταγής. Η γαστρονομία δεν ακολουθεί κανόνες, πέρα από τους μαγειρικούς, οι οποίοι εξελίχτηκαν σε μεγάλο βαθμό από την περίοδο της Αναγέννησης (περίοδο που σηματοδοτεί την απαρχή της τάσης της περίτεχνης μαγειρικής) και διαμορφώθηκαν στην ...
Πηγή imerisia.gr >>>
Ο κορίανδρος: είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιούνται οι ξηροί σπόροι του σαν αφέψημα για λόγους φαρμακευτικούς. Το αιθέριο έλαιο που περιέχει χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, την παραγωγή σαπουνιών κ.λπ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέρια έλαια ανέρχεται από 0,03%- 2%. Η λεβάντα: είναι ένας χαμηλός πολυετής θάμνος. Συλλέγεται την περίοδο της πλήρους άνθησης. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία, φαρμακευτική. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1-3%. Η μαντζουράνα: είναι πολυετής πόα. Για παραγωγή αιθερίου ελαίου συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με αποκοπή, ενώ για παραγωγή ξηρής δρόγης κόβεται λίγο πριν από την άνθηση. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακοποιία, και η ξηρή δρόγη σαν άρτυμα σε φαγητά ή σαν αφέψημα. Το μελισσόχορτο: είναι πολυετής πόα. Δίνει 2-3 παραγωγές ετησίως. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, αλλά και στην παρασκευή του βερμούτ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,13-0,20%. Τα ξηρά του φύλλα χρησιμοποιούνται σαν αφέψημα. Το χαμομήλι: το χαμομήλι είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην παραγωγή καλλυντικών, τη φαρμακευτική, σαν αφέψημα. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,6-1%. Το τριαντάφυλλο: είναι θαμνώδες πολυετές φυτό. Συλλέγονται τα τριαντάφυλλα από τα οποία παράγεται το ροδέλαιο και το ροδόσταμο, που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία. Επίσης τα ροδοπέταλα χρησιμοποιούνται για παραγωγή γλυκού κουταλιού. Η μαστίχα: Η μαστίχα της Χίου, είναι ένα είδος σχίνου. Η απόδοση της κυμαίνεται από τα 350-1000 γραμμάρια ανά φυτό. Η μαστίχα χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, σε παραγωγή καλλυντικών, ζαχαροπλαστική. Καλλιεργείται αποκλειστικά στη Χίο. Η αρμπαρόριζα: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Εχει μία μέση περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο 0,15%. Εχει μία μέση παραγωγή 150 κιλών ανά στρέμμα ξηρά φύλλα. Το θυμάρι: είναι πολυετές ποώδες φυτό των θερμότερων αλλά και ψυχρότερων περιοχών. Είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στην παραγωγή καλλυντικών, αλλά και στην ομοιοπαθητική. Περιέχει 1,5-3,4% αιθέριο έλαιο. Ο μάραθος ή φινόκιο: Ο μάραθος είναι ένα ποώδες φυτό που έχει ύψος 0,5-1,5 μέτρο του οποίου τα φύλλα μοιάζουν πολύ με τον άνηθο. Το φινόκιο πέρα από το μαγείρεμα τρώγεται και ωμό σε σαλάτες. Από τα σπέρματά του, παράγεται με απόσταξη ένα αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην ποτοποιία, την αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Η δάφνη: Είναι ένα αειθαλές δέντρο. Τα φύλλα της συγκομίζονται στις αρχές του φθινοπώρου. Τα φύλλα της περιέχουν 2,7-3% αιθέριο έλαιο. Τα φύλλα και τα άνθη της χρησιμοποιούνται σαν άρτυμα σε φαγητά. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία Η θρούμπα: είναι πολυετής θάμνος. Χρησιμοποιούνται τα φύλλα και τα άνθη σαν ξηρή δρόγη σαν άρτυμα. Επίσης παράγεται αιθέριο έλαιο στην αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. —Οι κατηγορίες των προϊόντων Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα με βάση τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τα οποία διακρίνονται στις εξής κατηγορίες: 1. Τα διατροφικά – φαρμακευτικά. Είναι προϊόντα διατροφής που χρησιμοποιούν φαρμακευτικά εκχυλίσματα φυτικής ή ζωικής προέλευσης. 2. Τα διαιτητικά συμπληρώματα. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος συμπληρωμάτων διατροφής και συμπεριλαμ βάνονται στις υγιεινές τροφές. Στις ανεπτυγμένες χώρες αποτελούν μερικά από τα πλέον προσοδοφόρα τμήματα της μη συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγοράς. 3. Τα βοτανικά φάρμακα. Υπάρχουν πολλά σκευάσματα που παράγονται από παραδοσιακούς φυτοθεραπευτές, αλλά και φάρμακα που υπάρχουν σε φαρμακεία που έχουν άδεια πωλήσεως φαρμάκων. Υπάρχουν σε μορφή κάψουλας, σιροπιών κλπ. 4. Τα βοτανικά τσάγια και ροφήματα. Εχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση στις ανεπτυγμένες χώρες. Δεν θεωρούνται φαρμακευτικά προϊόντα και δεν απαιτούνται ειδικές εγκρίσεις για την εμπορική τους κυκλοφορία. 5. Τα φυτικά φάρμακα. Είναι φάρμακα που έχουν ως βάση τους χημικές ουσίες που προέρχονται από τα βότανα. Διατίθενται με συνταγή γιατρού. Στα περισσότερα από τα 150 είδη συνταγογραφούμενων φαρμάκων το 18% είναι φυτικής προέλευσης. 6. Τα αρωματοθεραπευτικά έλαια. Είναι αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται περισσότερο για θεραπευτικούς σκοπούς παρά στη βιομηχανία των αρωμάτων. —Κόστος της καλλιέργειας Το κόστος εγκατάστασης των αρωματικών φυτών, λαμβάνοντας υπόψη μία μέση πυκνότητα 4.000 φυτών το στρέμμα και ένα κόστος φυτού 0,15-0,25 ευρώ, ανέρχεται σε 600-1.000 ευρώ. Η ακαθάριστη πρόσοδος ανέρχεται σε 600-1.200 ευρώ το στρέμμα. Στην περίπτωση που η καλλιέργεια είναι βιολογική μπορεί να δώσει 40-60% μεγαλύτερη ακαθάριστη πρόσοδο. Πολύ μεγάλες προοπτικές ανοίγονται για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών στη χώρα μας, με την επιδότησή τους σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (εγκατάσταση καλλιέργειας, αγορά γεωργικών μηχανημάτων, αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού για τη μεταποίηση των αρωματικών φυτών όπως είναι τα ξηραντήρια, ο εξοπλισμός παραγωγής αιθερίων ελαίων κλπ.). —Τι προσέχουμε στην καλλιέργεια των φαρμακευτικών φυτών Η καλλιέργεια φυτών με φαρμακευτικές ιδιότητες δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφορές από εκείνη των γεωργικών ή των διακοσμητικών φυτών. Η καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της συλλογής δρογών από τα άγρια φυτά. Οι εδαφολογικές συνθήκες, ο φωτισμός, η υγρασία και οι ασθένειες, ελέγχονται ευκολότερα σε συνθήκες καλλιέργειας, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Η συγκομιδή διευκολύνεται, εφόσον τα φυτά βρίσκονται στο ίδιο σχεδόν στάδιο ανάπτυξης και είναι συγκεντρωμένα σε μικρότερη έκταση, ενώ η επεξεργασία του φυτικού υλικού μετά τη συγκομιδή, καθίσταται ...
Πηγή econews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/01/2017