Τι Είναι Το Βαλσαμόχορτο : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Το βαλσαμόχορτο είναι γνωστό με πολλά ονόματα: Hypericum perforatum, υπερικόν το διάτρητο, σπαθόχορτο ή βότανο του Αγίου Ιωάννη (St John’s wort). Όλο το φυτό, και σε μεγαλύτερο βαθμό τα κίτρινα άνθη του, περιέχουν μια ευεργετική δραστική ουσία, την υπερικίνη, φλαβονοειδή, καθώς και ίχνη αιθέριων ελαίων. Το βαλσαμόχορτο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις ηρεμιστικές και αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης. Θεωρείται από πολλούς ως το φυσικό Πρόζακ. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», το εκχύλισμα βαλσαμόχορτου φάνηκε εξίσου αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της μέτριας κατάθλιψης σε σύγκριση με τη φαρμακευτική αγωγή (συγκεκριμένα, την παροξετίνη, που ανήκει στους εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Το βαλσαμόχορτο είναι πολύ δραστικό, γι’ αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται παράλληλα με αντικαταθλιπτικά ή και άλλα φάρμακα (λόγω αλληλεπίδρασης στο ήπαρ). Όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ευαισθησία του δέρματος και των ματιών στο φως του ήλιου, ζάλη, ναυτία, ξηροστομία, δερματικά εξανθήματα και κόπωση. Πώς: Το βότανο διατίθεται σε αποξηραμένη μορφή, σε βάμμα και σε κάψουλες. Μπορούμε να πίνουμε 1-2 ροφήματα (εγχύματα) την ημέρα ή να ρίχνουμε 5-6 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό, 3 φορές ημερησίως, πριν από το φαγητό (για τις κάψουλες ακολουθούμε τις οδηγίες του σκευάσματος). 2 Το φυτό της χαράς Το πλούσιο σε βιταμίνες σαφράν (κρόκος Κοζάνης) αποκαλείται και «φυτό της χαράς». Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της θλίψης, επειδή θεωρείται ότι επενεργεί θετικά στο νευρικό σύστημα. Μάλιστα, δύο πρόσφατες έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης επιβεβαιώνουν και επιστημονικά την ευεργετική δράση του αποστάγματος σαφράν για την αντιμετώπιση της ήπιας κατάθλιψης. Η δράση του σαφράν συγκρίθηκε τόσο με placebo (εικονικό φάρμακο) όσο και με τη φλουοξετίνη (αντικαταθλιπτικό που ανήκει στους εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Στις έρευνες δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές παρενέργειες από τη χρήση του σαφράν. Πώς: Μπορούμε να ρίχνουμε 5-6 σταγόνες βάμμα σαφράν σε ένα ποτήρι νερό, 3 φορές ημερησίως, πριν από το φαγητό. Εναλλακτικά, προσθέτουμε τακτικά μια μικρή ποσότητα στο φαγητό μας. Ορισμένοι το κρατούν λίγο κάτω από τη γλώσσα, αλλά σε αυτή την περίπτωση η γεύση του δεν είναι και τόσο ευχάριστη. 3 Η γλυκιά ρίζα Η γλυκόρριζα ή γλυκύρριζα έχει ήπια ...
Πηγή iator.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Βότανο Σαμπούκος
Ο σαμπούκος , επίσης, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικός στη μείωση της διάρκειας της γρίπης και στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της. Τέλος, ο γλυκάνισος , ο μάραθος και το θυμάρι που μοσχοβολούν… χαλάρωση και ηρεμία, συμβάλλουν στη βλεννόλυση και τη ρύθμιση των εκκρίσεων , που είναι ίσως τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος. Όλα τα παραπάνω υπέροχα βότανα δε θα λειτουργούσαν τόσο αποτελεσματικά αν δεν ήταν συνδυασμένα με τέσσερα ακόμα ισχυρά όπλα: πρόπολη , αυτή την θαυματουργή κολλώδη ουσία με αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παράγουν οι μέλισσες και έχει ενεργό ρόλο στην παραγωγή αντισωμάτων, βοηθά λοιπόν άμεσα έναν οργανισμό να αναρρώσει, βασιλικό πολτό για γερό οργανισμό, βιταμίνη C , γνωστή σε όλους ως το βασικό «φάρμακο» της φύσης για το χειμώνα και ψευδάργυρο , με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Ο συνδυασμός του Propol Care της Lanes είναι μοναδικός και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς για την άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος γενικότερα. Είναι επίσης κατάλληλο για ομοιοπαθητική, έχει φυσική σύνθεση που θα την εγκρίνουν και οι πιο… αυστηροί γονείς, αλλά και γεύση που θα λατρέψουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιδιά! Το PropolCare κυκλοφορεί σε πρωτοποριακή, πρακτική συσκευασία που διασφαλίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη σταθερότητα του προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, χάρη στη μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία QNP. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μέντας και γλουτένης, το PropolCare είναι κατάλληλο και για ομοιοπαθητική, ενώ περιλαμβάνει και δοσομετρικό καπάκι για ευκολία στη χρήση. Θα το βρείτε στα φαρμακεία. έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω. Στη φιλική προς… την οικογένεια τιμή ...
Πηγή boro.gr >>>
Η solera είναι μια συστάδα βαρελιών που αποτελείται από συγκεκριμένο αριθμό σειρών οι οποίες βρίσκονται η μία πάνω στην άλλη και λέγονται criaderas . Στην κάτω κάτω σειρά (που φέρει επίσης το όνομα solera) βρίσκεται το παλαιότερο κρασί, ενώ στην τέρμα επάνω (sobretabla) το νεότερο. Η εμφιάλωση γίνεται από την κάτω σειρά, η οποία όμως δεν αδειάζει τελείως αλλά διατηρεί στα βαρέλια της ποσότητα κρασιού, η οποία συμπληρώνεται από το κρασί της από πάνω σειράς. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε όλες τις criaderas, οι οποίες μπορούν και να φτάσουν τις 14 και να θυμίζουν ξύλινο τείχος! στο Radikal Εμείς φυσικά και γιορτάσαμε την International #SherryWeek και μάλιστα σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα wine bars στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Άνω Πόλη. Το Radikal αποτελεί σχετικά ένα new entry wine spot στην πόλη και συνιστά το φιλόδοξο project μιας ομάδας φίλων με κοινή αγάπη για το κρασί και το προσεγμένο φαγητό. Σήμα κατατεθέν του οι παραπάνω από friendly τιμές σε κρασί, πολλά από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι με το μαγικό εργαλείο που λέγεται… coravin. Ειδικά για την International Sherry Week είχε οργανωθεί ένα special sherry διήμερο που μπορούσε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό sherry lover. Η πρώτη μέρα περιελάμβανε σύγκριση ανάμεσα σε Sherry και σε Sherry en Rama . Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει τα Fino Sherry και τα Manzanilla Sherry και στην ουσία πρόκειται για εμφιαλώσεις απευθείας από το βαρέλι με στόχο να μεταφερθεί αυτούσιος ο αρωματικός και γευστικός χαρακτήρας του sherry. Επίσης αυτό που τα διαφοροποιεί με τα αδερφάκια τους που περνάν από φιλτράρισμα είναι το έντονο χρυσαφί χρώμα σε αντίθεση με το ανοιχτό κίτρινο. Τα κρασιά δοκιμάστηκαν, χωρίστηκαν σε δύο ζευγάρια και ήταν τα εξής: Delgado Zuleta Rodriquez La-Cave Barbiana Manzanilla vs Delgado Zuleta Rodriquez La-Cave Barbiana Manzanilla en Rama Με αλκοόλ στα 15% και από solera 3 ών ετών, το δεύτερο κρασί φάνηκε πιο συμπυκνωμένο, κάτι που υποδήλωνε αρχικά και το χρώμα του, που πήγαινε προς το χρυσαφί. Τα αρώματα πράσινων σιτηρών, πικραμύγδαλου και καρυδιών του πρώτου έρχονταν σε αντίθεση με τα πιο πυκνά και γλυκά αρώματα του δευτέρου που περιελάμβαναν το τσουρέκι, τα πιο ώριμα φρούτα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Και τα δύο με υψηλή οξύτητα, το δεύτερο με πιο γεμάτο σώμα. Bodegas Gutierrez Colosia Fino vs Bodegas Gutierrez Colosia Fino En Rama Με αλκοόλ στα 15%, αλλά από solera 6 ετών οι διαφορές και σε αυτό το ζευγάρι ήταν το ίδιο χαρακτηριστικές. Το πρώτο (αρκετά πιο λιπαρό από το πρώτο manzanilla) με ανοιχτό, ωχρό κίτρινο χρώμα, αρκετά savoury, με αρώματα ξηρών καρπών και νότες ψωμιού και λιβανιού. Το δεύτερο με πολύ συμπυκνωμένη μύτη, με γλυκά αρώματα εσπεριδοειδών και μηλίτη. Γεμάτο, ισορροπημένο και ελαφρώς τανικό, αφήνει μια αίσθηση από κομμένο γρασίδι στο στόμα. Τη δεύτερη μέρα είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε τα δυσεύρετα κρασιά των « Equipo Navazos » , οι οποίοι δεν είναι οι κλασικοί οινοποιοί, αλλά μια ομάδα συγγραφέων οίνου, οινόφιλων και γενικά fan του sherry. Οι πηγές για τα κρασιά των υπερδραστήριων Navazos είναι μικρά οινοποιεία, αλλά και μεγάλα ονόματα της περιοχής του Jerez και της Morilla, ενώ το τελικό προϊόν εμφιαλώνεται αφιλτράριστο ή με ελάχιστο φιλτράρισμα, κάτι που συμβάλλει στη διατήρηση του αψεγάδιαστου χαρακτήρα του κρασιού και της πολυπλοκότητάς του. Τα κρασιά που δοκιμάστηκαν ήταν τα εξής: La Bota de Fino 54 «Macharnudo Alto» │ 15% alc, 5.500 φιάλες, τιμή: 35€ Η εμφιάλωση σε αυτό το κομψό sherry έγινε ελάχιστα πριν πεθάνει ο flor. Ανοιχτό κεχριμπαρί, αρκετά συμπυκνωμένα αρωματικά με νότες ξηρών καρπών, βουτύρου, λιβανιού με πράσινα στοιχεία και προζύμι. Μέτριο σώμα, υψηλότατη οξύτητα και τρομερά ισορροπημένο. Καθόλου συνηθισμένο fino. La Bota 55 de Manzanilla «Navazos» │ 15% alc, τιμή: 50€ Εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο παχιά στρώματα flor και με αρώματα πικραμύγδαλου, μήλου και αχλαδιού. Το διακρίνει μια χαρακτηριστική φρεσκάδα, ενώ είναι ένα κλικ πιο φινετσάτο από το προηγούμενο. Προέρχεται από την παλαιότερη solera manzanilla της περιοχής. La Bota de Amontillado 58 Sanlucar │ 18,5% alc, φιάλες 3.000, τιμή: 55€ Στην κατηγορία των amontillado μιλάμε, τόσο για βιολογική, όσο και για οξειδωτική ωρίμαση. Μέτριο κεχριμπαρί χρώμα με πιο έντονα τα οξειδωτικά αρώματα και χαρακτηριστικές νότες σιδήρου, ιωδίου, κόκκινου μήλου, μπανάνας και γλυκών εσπεριδοειδών. Πλούσιο στόμα και αρκετά nutty χαρακτήρας. Υψηλή οξύτητα που αντισταθμίζει τους 18,5 αλκοολικούς βαθμούς. La Bota 46 de Oloroso «Montilla» │ 20,5% alc, φιάλες 2.600, τιμή: 70€ Μέτριο καφέ χρώμα με υψηλή αρωματική ένταση. Τσουρέκι, ιώδιο, καπνός, ανεπαίσθητους grassy χαρακτήρες, γλυκό πορτοκάλι και γαρύφαλλο. Στο στόμα θυμίζει… μουστοκούλουρο, με έκδηλο το χαρακτήρα του μπισκότου και των γλυκών μπαχαρικών. Το κρασί της βραδιάς για εμένα προσωπικά. Casa del Inca Pedro Ximenez 2013 │ φιάλες 3.000, τιμή 35€ Ένα νόστιμο, γλυκό sherry. Μέτριο κεραμιδί, με γλυκά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, μαρμελάδας και μπαχαρικών. Γεμάτο στόμα, μέτρια οξύτητα και δαμάσκηνο στην επίγευση. Το λεξιλόγιο του Sherry Ποικιλίες Palomino (το 95% των καλλιεργειών) Pedro Ximenez (PX) για την παρασκευή γλυκών κρασιών Μοσχάτο επίσης για γλυκά κρασιά. Εδάφη Albariza (κάτασπρα στρώματα ασβεστόλιθου, άργιλου και θαλάσσιων απολιθωμάτων) Barros (αργιλώδη) Arenas (αμμώδη) Flor Ο μύκητας που αναπτύσσεται εντός του βαρελιού και δίνει το χαρακτηριστό άρωμα των sherry Τα πιο ...
Πηγή parallaximag.gr >>>
Το αλάτι είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού αλλά η υπερβολική κατανάλωση προκαλεί κατακράτηση υγρών, κάτι που δημιουργεί πρήξιμο στην κοιλιά. Ένας απλός τρόπος για να μειώσετε την υπερβολική πρόσληψη αλατιού είναι να μην προσθέτετε αλάτι στα φαγητά σας και να περιορίσετε τα fast food.Μείνετε μακριά από αυτάΥπάρχουν εκείνες οι τροφές που βοηθούν τη μέση σας να κρατιέται λεπτή και εκείνες που σας κάνουν να αισθάνεστε σαν φουσκωμένο μπαλόνι. Αποφύγετε λοιπόν τα τρόφιμα που προκαλούν φούσκωμα, όπως το μπρόκολο και το λάχανο, όταν τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν.Προσέξτε τη στάση του σώματός σαςΑν είστε από αυτούς που καμπουριάζουν τότε μάθετε ότι φαίνεστε πιο χοντροί από ότι στην πραγματικότητα. Αν θέλετε να δείξετε άμεσα πιο αδύνατοι/-τες φροντίστε να κρατάτε ίσια την πλάτη σας, ψηλά το κεφάλι, πίσω τους ώμους και ρουφηγμένη την κοιλιά κάτι που θα ενεργοποιήσει τους κοιλιακούς σας μυς και θα σας χαρίσουν σύντομα μια πιο επίπεδη κοιλιά.Κάντε μερικά βάρηΤα βάρη θα σας βοηθήσουν σε συνδυασμό με τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους που αναφέραμε να αποκτήσετε ένα καλό six-pack! Δοκιμάστε να εντάξετε ένα 15λεπτό ασκήσεων με βάρη στο πρόγραμμά σας και θα δείτε σύντομα μείωση του λίπους. Πηγή:...
Πηγή mylady.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 23/01/2017