Τι Είναι Το Να Πίνετε Αρκετό Νερό Μόλις Ξυπνάτε Το Πρωί : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Να Πίνετε Αρκετό Νερό Μόλις Ξυπνάτε Το Πρωί
Το να πίνετε αρκετό νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσει το παχύ έντερο, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Συνολικά, αν κάνετε συνήθειά σας την κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού με νερό με άδειο στομάχι κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε, θα έχετε τα ακόλουθα οφέλη: Πιο λαμπερό δέρμα Αυξημένη παραγωγή νέων κυττάρων Καλύτερη υγεία του λεμφικού συστήματος Μεγαλύτερη απώλεια βάρους Καλύτερος καθαρισμός του παχέος εντέρου Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ...
Πηγή fnews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το γάλα κεφίρ είναι πλούσιο σε πολύτιμα ένζυμα, πρωτεϊνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τροφοδοτεί το σώμα μας με δισεκατομμύρια υγιή βακτήρια και στελέχη ζύμης. Μερικά τρόφιμα όπως το γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό και περιέχει μόνο βακτήρια και όχι τις ευεργετικές ζύμες. Μέσα στο σώμα μας υπάρχουν ήδη δισεκατομμύρια βακτήρια και ζυμομύκητες. Η εσωτερική μικροχλωρίδα υποστηρίζει τη σωστή πέψη, τη σύνθεση των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών και το ανοσοποιητικό σύστημα απομακρύνει ξένα και επιβλαβή βακτήρια, ζύμες και ιούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι το γάλα κεφίρ είναι αντιμεταλλαξιγόνο και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των ελεύθερων ριζών στο σώμα λόγω του φολικού οξέους και της βιταμίνης Β τα οποία αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του κεφίρ. Το γάλα κεφίρ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ιδιαίτερα ωφέλιμο το χειμώνα καθώς είναι μια δυνατή ασπίδα προστασίας κατά του κρυολογήματος και της γρίπης και μας δίνει ενέργεια. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών που συσχετίζονται με τους πνεύμονες όπως της βρογχίτιδας, της φυματίωσης και του άσθματος. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών που συσχετίζονται με το στομάχι και το έντερο. Βοηθάει σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων του πεπτικού και του εντερικού συστήματος όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, φούσκωμα κ.ο.κ. Αποκαθιστά την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, του οξύ του στομάχου, του δωδεκαδάκτυλου και βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών του παχέως εντέρου και του έλκους. Στην περίπτωση του έλκους συνιστάται να επουλωθεί το έλκος και μετά να καταναλωθεί το γάλα κεφίρ λόγω της όξινης φύσης του. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών φλεγμονών. – Παράγει αντικαρκινικές ενώσεις και αποτρέπει την μετάσταση. – Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση αλλεργιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ημικρανιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων και όλων των μορφών εκζεμάτων. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύει τον προστάτη. – Έχει θετική επίδραση στη χοληστερόλη, οστεοπόρωση και ρευματισμούς – Ρυθμίζει τον μεταβολισμό, την πέψη και αυξάνει την ενέργεια. – Βοηθάει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη Τα βακτήρια και οι μύκητες που περιέχονται στους κόκκους κεφίρ παράγουν το έζυμο λακτάση. Εξαιτίας της λακτάσης μεγάλο μέρος της λακτόζης στο γάλα μετατρέπεται σε εύπεπτες μορφές ζάχαρης σε γλυκόζη και γαλακτόζη. Μαζί με τα επιπλέον ένζυμα λακτάσης που δρουν ως καταλύτης για την πέψη κανούν το γάλα κεφίρ μια εύπεπτη τροφή. Μπορούμε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο την περιεκτικότητα σε λακτόζη αν αφήσουμε το στραγγιστό γάλα κεφίρ για 24 ώρες επιπλέον πριν το καταναλώσουμε. Αφού στραγγίσουμε τους κόκκους κεφίρ αποθηκεύουμε το γάλα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν το καταναλώσουμε. Προβιοτικά και Κεφίρ Τα γαλακτομικά προϊόντα ζύμωσης όπως το κεφίρ θεωρούνται λειτουργικά τρόφιμα επειδή προσφέρουν ένζυμα. θρεπτικά συστατικά που βοηθάνε στη πέψη, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, και δισεκατομμύρια προβιοτικά. Τα προβιοτικά που βρίσκονται στο εμπόριο με τη μορφή χαπιού περιέχουν μόνο μια ή μια επιλεγμένη ποικιλία βακτηρίων. Είναι προτιμότερο να καταναλώσουμε μια τροφή που περιέχει δισεκατομμύρια προβιοτικά παρά τη λήψη ενός χαπιού. Αλκοόλ Το κεφίρ περιέχει 0,08% αλκοόλ σε μια 24ωρη ζύμωση. Εγκυμοσύνη Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας των γυναικών συνιστούν οι έγκυες γυναίκες να πίνουν συχνά κεφίρ. Η γιατρός Alyson Lippman, ειδική στην υγεία του κόλπου εργάζεται στο Νοσοκομείο Prentice Γυναικών στο Northwestern Memorial Hospital του Σικάγου. Σύμφωνα με την γιατρό οι έγκυες γυναίκες μπορούν να πίνουν κεφίρ για να αποφευχθεί η υπερβολική αύξηση ενός βακτηρίου που ονομάζεται Ομάδα Β Beta Strep. Το βακτήρίδιο Ομάδα Β Beta Strep ζει στον κόλπο και το ορθό έντερο και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού. «Υπάρχουν δυνατότητες για τη διέλευση (Strep) στο μωρό σας, όπου μπορεί να είναι επιβλαβή και να προκαλέσουν λοίμωξη. Το κεφίρ είναι καλύτερο επειδή περιέχει περισσότερα προβιοτικά.”», δήλωσε η Lippman. Εκτός από το βακτήριο Strep, η μόλυνση ζύμης είναι επίσης μια ανησυχία των έγκυων γυναικών. Αυτή η μόλυνση μπορεί να αρχίσει στο στήθος και μπορεί να περάσει εύκολα στο παιδί όταν η μητέρα θηλάζει το νεογέννητο της. “Αν λαμβάνεται συχνά προβιοτικά, ο κίνδυνος μόλυνσης θα μειωθεί” δήλωσε η Lippman. Πριν από την κατανάλωση οποιοδήποτε ροφήματος ρωτήστε τον γυναικολόγο σας. Παιδιά Το γάλα κεφίρ συνιστάται σε παιδιά ηλικίας από ενός έτους. Για την επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση ενημερωθείτε από τον παιδίατρο σας. Δεν συνιστάται Στα άτομα με νόσο Niemann-Pick (τύποι Α και Β), η οποία είναι μια σπάνια γενετικά κληρονομική ασθένεια που προκαλείται από μια ανεπάρκεια στο ένζυμο σφιγγομυελινάσης. Άλλες χρήσεις Κήπος Το γάλα κεφίρ λόγω των βακτηρίων και της όξινης φύσης τούς είναι ένα ευεργετικό ποτό για τα φυτά μας. Επίσης, μπορούμε να εμπλουτίσουμε την κομποστοποίηση μας με γάλα κεφίρ και να το χρησιμοποιήσουμε σε εδάφη με υψηλό ph καθώς μειώνει το ph του. Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική Το γάλα κεφίρ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική μας στη θέση του γάλατος. Έχουμε φτιάξει κέικ με γάλα κεφίρ και το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ γευστικό και πολύ αφράτο κέικ. Γίνεται υπέροχο τυρί το οποίο δεν διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ροφήματα με φρούτα (Smoothie) είναι ο ιδανικότερος τρόπος να το καταναλώνουμε καθημερινά ειδικά αν δεν μας αρέσει η όξινη γεύση του αλλά θέλουμε να παίρνουμε όλα τα προβιοτικά και τις βιταμίνες του που είναι οφέλιμα για την υγεία μας. Μαλλιά – Δέρμα Το γάλα κεφίρ δυναμώνει τα μαλλιά και βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων. Λόγω των ωφέλιμων μικροοργανισμών (προβιοτικά) βοηθάει στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών στο δέρμων, μειώνει τις ρυτίδες, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και απαλύνει τους χρωματισμούς στο δέρμα που οφείλονται στην ηλικία και τις φακίδες. Από που θα προμηθευτούμε κόκκους κεφίρ Mπορείτε να βρείτε δωρεάν κόκκους κεφίρ στις εξής ιστοσελίδες: Milk-Kefir.blogspot Xariseto.gr Οι κόκκοι κεφίρ είναι πολύ ανθεκτικοί και με καλή φροντίδα και γάλα το κεφίρ μας θα ζήσει για πάντα!
Πηγή vlahasnews.gr >>>
Τι Είναι Τα Ανθισμένα Μπουμπούκια
Τα ανθισμένα μπουμπούκια είναι πιο γευστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αντικαταστάτες της κάπαρης. Το κρίταμο ή κρίτανο (Crithmum maritimum, οικ. Apiaceae) συναντάται κατά μήκος όλων των ακτών της Ευρώπης, από τον Ατλαντικό ωκεανό μέχρι τη Μαύρη θάλασσα Τα φύλλα είναι χυμώδη με αλμυρή αρωματική γεύση και έγινε στο παρελθόν δημοφιλές μυρωδικό για σαλάτες και τουρσιά, ήταν πιο διαδεδομένο στην Βρετανία και σήμερα είναι ακόμη διάσημο στη Μεσόγειο....
Πηγή iator.gr >>>
Τι Είναι Οι Σκασμένες Ντομάτες
Οι σκασμένες ντομάτες είναι κατάλληλες για κατανάλωση; Μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα τέτοιες ντομάτες. Μπορεί η όψη τους να είναι αντιαισθητική άλλα η θρεπτική τους αξία δεν επηρεάζεται και τις περισσότερες φορές τα σκασίματα κλείνουν με φελλώδη ιστό που προστατεύει τον καρπό από κάποια μόλυνση . Κόψτε τις σκασμένες ντομάτες το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγετε τη μόλυνσή τους από μύκητες, βακτήρια, έντομα και άλλα παράσιτα που μπορούν να αλλοιώσουν τον καρπό. Φυσικά, αν παρατηρήσετε πως ο καρπός έχει ήδη μολυνθεί ή αφού το κόψετε στη μέση παρατηρήσετε πως έχει αλλοιωθεί εσωτερικά από κάποιο μύκητα ή ασθένεια των καρπών, επιλέξτε να μην τον καταναλώσετε Πώς θα αποτρέψετε και θα προλάβετε την δημιουργία ρωγμών στις ντομάτες; 1.Μπορείτε να επιλέξετε ποικιλίες που έχουν ελαστική εφυμενίδα και φλοιό. Ρωτήστε το κατάστημα γεωργικών εφοδίων ή φυτώριο για να σας προμηθεύσει τις κατάλληλες ποικιλίες. 2. Καλύψτε το έδαφος γύρω από τη βάση των φυτών σας με άχυρα και φύλλα για προστασία και διατήρηση της υγρασίας. Αρχίστε 3-5 εβδομάδες μετά την φύτευση και ενώ τα έχετε μεταφυτεύσει, για να μην επηρεαστεί ο ευαίσθητος βλαστός του σπορόφυτου. Η διαδικασία αυτή θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγρασία στο έδαφος των φυτών σας σε ένα σταθερό επίπεδο και να μην υπάρχουν διακυμάνσεις που οδηγούν στο πρόβλημα. 3. Φτιάξτε ένα σταθερό πρόγραμμα με βάση το οποίο θα ποτίζετε τα φυτά σας όλη τη σεζόν κατά την οποία οι καρποί αναπτύσσονται Τα φυτά της ντομάτας χρειάζονται 3-6 εκατοστά νερού την εβδομάδα, υπολογίζοντας μέσα και το νερό της βροχής. Κατά την διάρκεια της ξηρασίας ποτίζετε τα φυτά σας με βαθιά ποτίσματα και όχι συχνά με λίγο νερό, έτσι ώστε όταν ο καιρός αλλάξει να μην επηρεάσει τους καρπούς. Επίσης μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αποστράγγισης , για να μην μένει υπερβολική υγρασία στις ρίζες μετά από τα βαθιά ποτίσματα ή τις ξαφνικές βροχές. 4. Η έντονη ακτινοβολία του ήλιου προωθεί την ανάπτυξη στις ντομάτες και μπορεί να ευθύνεται για σκασίματα στους καρπούς. Έτσι, φροντίστε στις θερμές περιόδους του καλοκαιριού να προστατεύετε τα φυτά σας με ένα εξωτερικό δίχτυ πάνω από αυτά τις μεσημεριανές ώρες. 5. Εφαρμόστε ισορροπημένη λίπανση. Κατά την άνθιση και την ανάπτυξη των καρπών, οι ντομάτες χρειάζονται περισσότερο φώσφορο και κάλιο . Η υπερβολική αζώτουχα λίπανση μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογη αύξηση στα φυτά, προκαλώντας στους καρπούς ρωγμές μαζί με άλλα προβλήματα σε όλο το φυτό. Γενικά, η υπερβολική λίπανση μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στα φυτά. Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ), για επικοινωνία στείλτε email στο share24gr@gmail....
Πηγή share24.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 05/01/2017