Ποιά Είναι Η Συνιστώμενη Ποσότητα Πρόληψης Αλατιού Ημερησίως

Η συνιστώμενη ποσότητα πρόληψης αλατιού ημερησίως είναι τα 6 γραμμάρια (ένα κουταλάκι γλυκού). Θα πρέπει λοιπόν να επιλέγονται προϊόντα με λιγότερο αλάτι και νάτριο και για την βελτίωση της γεύσης του φαγητού μπορεί να αντικατασταθεί με τη χρήση των κατάλληλων μπαχαρικών. Το τηγάνισμα καλό είναι να αποφεύγεται και ιδανικότερη μέθοδος προετοιμασίας των γευμάτων είναι η μέθοδος του ατμού. Το μαγειρεμένο στην κατσαρόλα φαγητό είναι υγιεινό, αρκεί να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση λαδιού. Το ψήσιμο στα κάρβουνα επίσης πρέπει να αποφεύγεται, ενώ τα ξεροψημένα φαγητά καλό είναι να μην καταναλώνονται. Η τακτική κατανάλωση γάλακτος και γιαουρτιού (δύο μερίδες καθημερινά), καταλήγει ο κ. Χρύσου, με μέτρια περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι απαραίτητη, αφού συμβάλλει στην επαρκή πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D που με την σειρά τους καθυστερούν την οστική αποδόμηση και εμφάνιση οστεοπόρωσης....

Πηγή iator.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: