-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Η βρόμη είναι υποαλλεργική και περιέχει αμινοξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση και την άμυνα του δέρματος. Τέλος, το γιαούρτι, χάρη στο γαλακτικό οξύ και το α-υδροξύ, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ξεμπλοκάρει τους πόρους, χωρίς όμως να διαταράσσει το pH του δέρματος. Τι χρειάζεστε: 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι 2 κουταλιές βρόμη 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας 2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα Προετοιμασία και εφαρμογή Αν έχετε τάσεις ευαισθησίας, αποφύγετε το τρίψιμο, για να μην προκαλέσετε κάποιον ερεθισμό. Αυτό που σας προτείνουμε είναι να φτιάξετε αυτήν την ανακουφιστική μάσκα ανανέωσης, η οποία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο χωρίς τριβή: Αρχικά, βάλτε το χαμομήλι και τη βρόμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα και έπειτα ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε τη μάσκα για 5΄ στο πρόσωπό σας και αφού στεγνώσει, αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό και ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα. Θα παρασύρει μαζί της νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα και το πρόσωπό σας θα λάμπει από υγεία χωρίς ίχνος κοκκινίλας. Κατά της κυτταρίτιδας: ...
Πηγή vita.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η σολανίνη είναι μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζαλάδα αλλά και νευρολογικά προβλήματα. Πατάτες οι οποίες υποβάλλονται σε παρατεταμένη έκθεση στο φως αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγουν μεγάλες ποσότητες σολανίνης. Οι πράσινες πατάτες είναι επικίνδυνες για την υγεία, για αυτό θα πρέπει και να τις αποφύγετε!
Πηγή press-news.gr >>>
Τι Είναι Τα Όσπρια Για Το Στομάχι
Τα όσπρια δεν είναι δύσπεπτα αν μαγειρευτούν με τα μπαχαρικά που προανέφερα. Ή αν παραλείψετε το σκόρδο και το κρεμμύδι που προκαλούν φούσκωμα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, ρίξτε τα μπαχαρικά σας (στην αρχή χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα) και μόλις το σπίτι γεμίσει αρώματα, προσθέστε πρώτα τις πατάτες και μετά τα λαχανικά σας. Θα φτιάξετε ένα σάμσι, κάτι σαν το δικό μας μπριάμ, που μαζί με ένα ρύζι μπασμάτι αποτελεί ένα θρεπτικό και εύπεπτο φαγητό. Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική συνταγή; Μου αρέσουν πολλές και τις μαγειρεύω. Αγαπώ ιδιαίτερα, όμως, τις πίτες. Τις φτιάχνω με λαχανικά ή σε στυλ σουφλέ. Πιστεύετε ότι το φαγητό μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία, τη διάθεση; Σαφώς. Η φιλοσοφία του φαγητού έχει να κάνει με το ότι αλλάζει το άτομο, αλλάζει τα συναισθήματα. Και πρέπει να τρώμε όλα όσα μας αρέσουν, αλλά με μέτρο. Αν κάποιος πιέζει τον εαυτό του να μη φάει κάτι που θέλει, θα του προκληθεί άγχος και το άγχος θα δημιουργήσει τοξίνες στον οργανισμό. Τι αποκομίσατε από την ενασχόλησή σας με την ινδική κουζίνα; Αυτό που αποκόμισα είναι η γνώση πως για να γίνει το φαγητό νόστιμο και εύπεπτο χρειάζεται κάτι περισσότερο από τα μπαχαρικά που προανέφερα ή από τα αγνά και φρέσκα υλικά. Χρειάζεται αγάπη. Το φαγητό γίνεται νόστιμο γιατί βάζουμε αγάπη. Γιατί όταν μαγειρεύουμε χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και μέσω αυτών εκλύεται ενέργεια. Δείτε πώς τρώνε τα μικρά παιδιά, με τα χέρια. Υπάρχει πιο νόστιμο πράγμα από την τηγανητή πατάτα που τρως με το χέρι; Αν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε, είναι προτιμότερο να μην το κάνουμε. Αν, πάλι, έχουμε φτιάξει κάτι από την προηγουμένη και το έχουμε φυλάξει στο ψυγείο, αξίζει να φτιάξουμε την ίδια μέρα μια βάση με μπαχαρικά και να το εμπλουτίσουμε. Το φαγητό είναι μια προσφορά. Πρέπει να είσαι ήρεμος. Είναι λάθος να φτιάχνουμε πολλά φαγητά για να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας σε κάποια γιορτή – γεμίζουμε το τραπέζι με γεύσεις που στο τέλος δεν ευχαριστιόμαστε. Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε λίγα φαγητά, αλλά με καλή διάθεση. Η απλότητα είναι πιο σημαντική και στο φαγητό. To βιβλίο της Μαίρης Δεβολή «Η γιογκική κουζίνα» κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Garuda Hellas.
Πηγή tovima.gr >>>
Τι Είναι Το Τηγάνισμα Φαγητού Με Παρθένο Ελαιόλαδο
Το τηγάνισμα φαγητού με παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα μεγάλο λάθος. Ξεκινά και βγάζει καπνό σε μεγάλες θερμοκρασίες, χαλώντας την γεύση του φαγητού και κάνοντας το λιγότερο υγιεινό. 3. Δοκίμασε να ρίξεις με προσοχή ένα αυγό σε ένα βαθύ μπολ κρύου νερού. Ένα φρέσκο αυγό θα βυθιστεί στον πάτο του μπολ και «ξαπλώσει». Αν το αυγό ισορροπήσει μέσα στο νερό, είναι 2-3 εβδομάδων και είναι ακόμα καλό. Αν το αυγό επιπλεύσει στην επιφάνεια, έχει χαλάσει και δεν πρέπει να το φας. 4. Το να σερβίρεις φρεσκοψημένο κρέας είναι λάθος. Αν αφήσεις το κρέας να «ξεκουραστεί» μετά το μαγείρεμα, θα πετύχεις πολύ καλύτερη υφή και γεύση. 6. Μια στρώση απο φέτες λεμονιού ανάμεσα στο ψάρι και το γκριλ όχι μόνο εμποδίζει το ψάρι απο το να κολλήσει στη σχάρα αλλα προσθέτει και ιδιαίτερη γεύση. 7. Πασπάλισε τα πράσινα λαχανικά με λίγο αλάτι για να αποφύγεις το να κολλάνε στο μαχαίρι σου. 8. Αν θες να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα χωρίς να λιώσει, χρησιμοποιήσε αυτό το τρικ: Βάλε ένα ποτηρι νερό στον φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε το λίγο. Έπειτα, αφαίρεσε το νερό και τοποθέτησε το ποτήρι πάνω απο το κομμάτι βούτυρο. Το βούτυρο κάτω απο το ποτήρι θα αρχίσει να μαλακώνει και θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις. 9. Το κρασί μπορεί να παραμείνει φρέσκο για μερικές μέρες αφού το ανοίξεις. 10. Το να βάζεις υπερβολικά πολύ φαγητό στο τηγάνι είναι πιθανότατα ένα απο τα συχνότερα μαγειρικά λάθη. Αν θες να έχεις μαλακό, ζουμερό κρέας αντ για σκληρό και στεγνό κρέας, άσε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια. 11. Όταν ψήνεις ...
Πηγή neolaia.gr >>>