-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Κατανάλωση Πρωινού Γεύματος
Η κατανάλωση πρωινού γεύματος είναι πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και για την ενέργεια που πρέπει να έχουμε απέναντι στις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να καλύπτει περίπου το 25% των ημερησίων αναγκών σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και να περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων που να προσφέρουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και φυτικές ίνες. Μια από τις ιδανικές επιλογές πρωινού και ταυτόχρονα αγαπημένες σε πολλούς ανθρώπους είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών των δημητριακών εντοπίζεται στο φλοιό και το πίτουρο, στις ...
Πηγή news.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Λάχανο Τύπου Σαβόι Savoy
Το λάχανο τύπου σαβόι (savoy) είναι αυτό που έχει τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προκειμένου να αποκομίσετε όσο το δυνατό περισσότερα αντιγηραντικά οφέλη από το λάχανο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά, προτιμάτε να τα καταναλώνετε ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα. ΤΑ ΜΟΥΡΑ Τα φραγκοστάφυλα, τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σμέουρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από την πρόωρη γήρανση. Για παράδειγμα, τα φραγκοστάφυλα έχουν περισσότερες ανθοκυανίνες -μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών- από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και τριπλάσιες ανθοκυανίνες σε σχέση με τις αμέσως επόμενες πλουσιότερες πηγές αυτών των αντιοξειδωτικών ουσιών που είναι το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Τα φραγκοστάφυλα και τα βατόμουρα συμβάλλουν στην αποτροπή των ουρολοιμώξεων. Επίσης, μια μελέτη έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα φραουλών είχαν το μικρότερο ποσοστό καρκίνου όλων των ειδών. Τα μούρα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, που αποτελεί ελιξίριο νεότητας. Στo βατόμουρο οι σπόροι περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ελλαγιταννίνες και ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην υποστήριξη πολλών λειτουργιών του σώματος και τη συνολική καλή υγεία. Στην πραγματικότητα, τα σμέουρα κατατάσσονται στα 10 πρώτα υψηλής αντιοξείδωσης φρούτα και λαχανικά. Τα Αντιοξειδωτικά αναζητούν και εξολοθρεύουν κύτταρο- καταστροφικές ουσίες, που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να έρθουν σε ύπαρξη φυσιολογικά από τον οργανισμό ή από την έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ελλαγιταννίνες στα περισσότερα μούρα, τα μαύρα σμέουρα περιέχουν τα πιο ισχυρά επίπεδα. Ο σπόρος του μαύρου βατόμουρου είναι μια πλούσια πηγή των πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η έρευνα έχει δείξει ότι το έλαιο σπόρου του μαύρου βατόμουρου υποστηρίζει πολλές σωματικές λειτουργίες.
Πηγή crete-news.gr >>>
Το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Το παλμιτικό, το παλμιτελαϊκό, το στεατικό, το ελαϊκό, το λινελαϊκό, το λινολενικό και το εικοσανοϊκό είναι μερικά από τα λιπαρά οξέα που περιέχονται σε αφθονία στο σησαμέλαιο, ενώ η διατροφική του σύσταση ανά 100gr περιλαμβάνει ενέργεια 884 kcal, υδατάνθρακες 0gr, λιπαρά 100gr εκ των οποίων κορεσμένα 14,2gr, μονοακόρεστα 39,7gr και πολυακόρεστα 41,70gr, πρωτεΐνες 0gr, βιταμίνη C 0gr, βιταμίνη Ε 1,4mg και βιταμίνη Κ 13,6μgr. Περιέχει τις φυσικές λιγνάνες σεσαμίνη και σεσαμινόλη που σε συνδυασμό με την βιταμίνη Ε (υπό την μορφή γ-τοκοφερόλης) παρέχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και εξουδετερώνουν τις αζωτούχες ελεύθερες ρίζες. Επίσης οι λιγνάνες αυτές συμβάλλουν στην αναστολή της σύνθεσης και στην μείωση της LDL χοληστερόλης, διατηρώντας σε καλή υγεία το καρδιαγγειακό σύστημα. Παράλληλα προκαλούν διαστολή και ελαστικότητα στις αρτηρίες διευκολύνοντας την κυκλοφορία του αίματος και βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης, σε συνδυασμό με την ύπαρξη των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι η κατανάλωση σησαμελαίου σχετίζεται με την διατήρηση χαμηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και επηρεάζει ευεργετικά την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη στους διαβητικούς. Οι λιγνάνες σεσαμίνη και σεσαμινόλη το προστατεύουν από το να οξειδώνεται γρήγορα. Έτσι το σησαμέλαιο είναι ιδανικό για την μαγειρική....
Πηγή itrofi.gr >>>
Τα φιστίκια είναι ένα από τα κυριότερα αλλεργιογόνα που συνδέονται με την αναφυλαξία, δηλαδή την πολύ σοβαρή και ενδεχομένως θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η έκθεση στα φιστίκια από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση αλλεργίας. Νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Κολεγίου για την Αλλεργία, το Άσθμα και την Ανοσολογία στο Σαν Φρανσίσκο υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση φιστικιού σε ηλικία 4-6 μηνών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας. Όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί, η ακριβής χρονική στιγμή και η μέθοδος της πρώτης έκθεσης θα πρέπει να βασίζεται στον εκτιμώμενο κίνδυνο που ...
Πηγή babyradio.gr >>>