-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Οι Ημερομηνίες Λήξης
Οι ημερομηνίες λήξης είναι απλώς “ενδεικτικές” και ένα προϊόν μπορεί να καταστεί μη ασφαλές πολύ πριν από την ημερομηνία λήξης του, αν δεν έχει διατηρηθεί σωστά. Προϊόντα που διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να παραμείνουν κατάλληλα ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης». Γιατί να επιλέξεις «φυσικά» προϊόντα περιποίησης; Αυτό που μένει να κρατήσεις είναι ότι τα καλλυντικά –φυσικά, βιολογικά ή πλήρως χημικά– είναι ασφαλή, αρκεί να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου. Αν λατρεύεις την αίσθηση που σου προσφέρει ένα χιλιοστόγραμμο σιλικόνης που υπάρχει στην ενυδατική κρέμα νύχτας, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Αν όμως προτιμάς φυσικά έλαια, τότε ένα βιολογικό καλλυντικό σου ταιριάζει καλύτερα....
Πηγή shape.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το λάδι καρύδας είναι ένας ωραίος τρόπος να βοηθήσεις στην ανάπτυξη των ματόκλαδων σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το χρησιμοποιήσεις. Ο πιο απλός είναι να βάλεις το λάδι στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει λίγο (όχι να καεί) και μετά με μια καθαρή μάσκαρα να το εφαρμόσεις στις βλεφαρίδες σου. Μπορείς, επίσης, να αναμίξεις το λάδι με αβοκάντο και καστορέλαιο για να φτιάξεις ένα είδος μάσκας, το οποίο θα αφήσεις επάνω στις βλεφαρίδες σου κατά τη διάρκεια του ύπνου. 7. Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο Και το ελαιόλαδο έχει πολλές χρήσεις και μπορεί να σε βγάλει από πολλές δύσκολες περιπτώσεις. Το ελαιόλαδο έχει ενυδατικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθάνε τις βλεφαρίδες σου να μεγαλώσουν γρήγορα και να γίνουν πιο πυκνές. Μπορείς, επίσης, να το χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις τη μάσκαρα στο τέλος της ημέρας σου. 8. Πάρε συμπλήρωμα βιοτίνης Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη που βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Εκτός, όμως, από τα μαλλιά, βοηθάει και στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων σου. 9. Μη χρησιμοποιείς ψαλίδι για βλεφαρίδες Οι βλεφαρίδες σου είναι αρκετά εύθραυστες και χρησιμοποιώντας προϊόντα, όπως το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, για μεγάλο διάστημα μπορεί μόνο να τις βλάψει. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφύγεις να το χρησιμοποιείς συνέχεια....
Πηγή ediva.gr >>>
Τι Είναι Η Τομάτα Τεχνικά
Η τομάτα τεχνικά είναι ένα φρούτο αφού περιέχει τους σπόρους του φυτού, αλλά ανήκει στην κατηγορία των λαχανικών. Γιατί; Σύμφωνα με νόμο του 1883, τα λαχανικά είχαν πιο βαριά φορολογία από τα φρούτα και δεν ήθελαν να αφήσουν τους καλλιεργητές τομάτας χωρίς να τους φορολογήσουν. 7. Γιατί στο μπάνιο έχουμε τις πιο δημιουργικές ιδέες; Επειδή η διαδικασία με την οποία κάνουμε μπάνιο δεν θέλει και πολύ σκέψη, το μυαλό είναι ελεύθερο να σκεφτεί ότι θέλει. 8. Γιατί είναι ο ουρανός μπλε; Όπως οι φλέβες μας είναι μπλε, έτσι και το χρώμα του ουρανού έχει να κάνει με τα μήκη κύματος και το μπλε φως. Το μπλε φως σκορπίζεται περισσότερο από τα άλλα χρώματα στο φάσμα γιατί ταξιδεύει πιο εύκολα. 9. Γιατί διαφορετικές γλώσσες έχουν διαφορετικά ονόματα για τις ίδιες χώρες; Οι Έλληνες ονομάζουμε τη χώρα μας Ελλάδα, αλλά οι ξένοι την ονομάζουν Greece. Η πιο απλή εξήγηση είναι πως οι γλώσσες χρονολογούνται πριν από τις χώρες, κάποιες φορές και για αιώνες. Οπότε όταν μικρότερα κομμάτια ενώθηκαν για να γίνουν μια χώρα, υπήρχαν πολλά ονόματα για την ίδια περιοχή. 10. Γιατί τα χέρια μας μουλιάζουν στο μπάνιο; Οι επιστήμονες βρήκαν πως αυτό συμβαίνει για να βελτιώσει το κράτημά μας κάτω από το νερό. Σαν να αλλάζει το λάστιχο την ώρα της βροχής για καλύτερη πρόσφυση. Το σώμα μας είναι απίστευτο! 11. Πώς δουλεύουν οι μαγνήτες; Μαγνήτης είναι κάθε αντικείμενο που παράγει το δικό του μαγνητικό πεδίο και αλληλεπιδρά με άλλα μαγνητικά πεδία. Οι μαγνήτες έχουν δύο πόλους και το μαγνητικό πεδίο ξεκινάει στον βόρειο και τελειώνει στο νότιο. Οπότε όταν έχετε δύο μαγνήτες τον έναν δίπλα από τον άλλο και οι βόρειοι πόλοι τους είναι κοντά, ο ένας θα απωθήσει τον άλλο. Όταν τους βάλετε με αντίθετη πολικότητα θα υπάρξει έλξη. 12. Γιατί έχουμε φρύδια; Εκτός από το να είναι έντονο χαρακτηριστικό του προσώπου που βοηθάει στην επικοινωνία, υπάρχει μία πολύ καλή εξήγηση στο γιατί έχουμε φρύδια. Όταν ιδρώνουμε πολύ, ο ιδρώτας μπορεί να μπει στα μάτια και να μας τυφλώσει προσωρινά. Γι’αυτό ακριβώς υπάρχουν και τα φρύδια! Πείτε μας τη γνώμη σας: ...
Πηγή taz.gr >>>
Οι ντομάτες είναι ένα όξινο φρούτο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν καταναλωθεί ταυτόχρονα με αμυλούχους υδατάνθρακες όπως είναι το ρύζι και οι γλυκοπατάτες. Μεταξύ άλλων αυτός ο συνδυασμός ευθύνεται για δυσπεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και άλλα πεπτικά προβλήματα. Ορισμένοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι ντομάτες με το άμυλο μπορούν να προκαλέσουν μεταγευματική υπόταση. 5. Φρούτα με γιαούρτι Ο συνδυασμός φρούτων και γαλακτοκομικών δεν είναι και τόσο καλός για τον οργανισμό. Τα γαλακτοκομικά προκαλούν δυσκοιλιότητες, φράσσουν το ιγμόριο, εξασθενούν το ανοσοποιητικό και οξύνουν τα συμπτώματα των αλλεργιών. Όταν συνδυάζονται με φρούτα όλα τα παραπάνω συμπτώματα επιδεινώνονται. Για αυτό καταναλώστε το αγελαδινό (ή ακόμα καλύτερα κατσικίσιο ή πρόβειο) γιαούρτι σας χωρίς προσθήκες. 6. Δημητριακά και γάλα Για πολλούς τα δημητριακά με το γάλα αποτελούν συνώνυμο ενός καλού και θρεπτικού πρωινού. Όμως και τα δύο τρόφιμα περιέχουν ταχύκαυστους υδατάνθρακες που συνδυαστικά μπορούν να εκτοξεύσουν τα σάκχαρα στο αίμα και να μας προκαλέσουν οξύ αίσθημα κόπωσης και πείνας όταν παρέλθει η επίδρασή τους. 7. Κρασί με γλυκά Το οινόπνευμα του κρασιού ανεβάζει κατακόρυφα τα επίπεδα σακχάρων μαζί με την παραγωγή ινσουλίνης. Έτσι, τα σάκχαρα του επιδορπίου θα αποθηκευτούν ως λίπος και θα αυξήσουν το βάρος μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε το κρασί σας με τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως τα ινώδη λαχανικά. 8. Μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες Ο αγαπημένος συνδυασμός πολλών από εμάς δεν είναι και ο βέλτιστος για την υγεία. Ένα καλά ψημένο φαγητό με υψηλά επίπεδα λίπους, συντηρητικών και άλλων χημικών στοιχείων δημιουργεί μια ουσία παρόμοια με τον ξυλάνθρακα (σαν τα κάρβουνα της ψησταριάς). Ο συνδυασμός της με τις τηγανιτές πατάτες δημιουργεί κυτοκίνες που προκαλούν φλεγμονές και επιταχύνουν τη γήρανση. 9. Κέηκ, μάφινς κλπ με φρουτοχυμούς Ένας συνδυασμός με πολλές θερμίδες και λίγα διατροφικά οφέλη. Ξεκινώντας τη μέρα μας με αυτό τον τρόπο είναι βέβαιο ότι θα κουραστούμε γρήγορα και θα νοιώσουμε λιγούρες και εκνευρισμό γύρω στο μεσημέρι. Η έλλειψη πρωτεϊνών και φυτικών ινών μαζί με την υψηλή κατανάλωση σακχάρων και τον γλυκαιμικό δείκτη στα ύψη δεν είναι και ότι καλύτερο για την ενέργεια του οργανισμού μας. Η λίστα με τους ανθυγιεινούς συνδυασμούς τροφίμων είναι μεγάλη, αλλά οι παραπάνω εννέα συνδυασμοί συνοψίζουν τα βασικά λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας. econews Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>