-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Οι Κουκουναρόσποροι Pignoli
Οι κουκουναρόσποροι (pignoli) είναι οι σπόροι που συλλέγονται από το μεσογειακό πεύκο (κουκουναριά) (Pinus pinea, οικ. Pinaceae/Pinales). Στην εύκρατη Ασία χρησιμοποιούνται επίσης συγγενή του πεύκου είδη. Έχουν μια υπέροχη αιθέρια-αρωματική γεύση και ιδιαίτερα σημαντικά στην ισπανική και την ιταλική κουζίνα, για παράδειγμα στα pesto. Η αντράκλα ή γλυστρίδα (Portulaca oleracea, οικ. Portulacaceae/Caryophyllales) είναι ένα εποχιακό βότανο με πιθανή καταγωγή από τα Ιμαλάϊα, αλλά σήμερα έχει εγκλιματιστεί στην δυτική Ασία και στη νότια Ευρώπη. Αν και συχνά τρώγεται μαγειρεμένο σαν λαχανικό, τα ωμά φύλλα και κοτσάνια έχουν τραγανή υφή και μια αλατώδη φρέσκια γεύση που τα κάνει καλή γαρνιτούρα σε μεσογειακά κρύα πιάτα, όπως West Asian appetizers. Τα ανθισμένα μπουμπούκια είναι πιο γευστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αντικαταστάτες της κάπαρης. Το κρίταμο ή κρίτανο (Crithmum maritimum, οικ. Apiaceae) συναντάται κατά μήκος όλων των ακτών της Ευρώπης, από τον Ατλαντικό ωκεανό μέχρι τη Μαύρη θάλασσα Τα φύλλα είναι χυμώδη με αλμυρή αρωματική γεύση και έγινε στο παρελθόν δημοφιλές μυρωδικό για σαλάτες και τουρσιά, ήταν πιο διαδεδομένο στην Βρετανία και σήμερα είναι ακόμη διάσημο στη Μεσόγειο....
Πηγή iator.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Στυμμένο Πορτοκάλι
Το στυμμένο πορτοκάλι είναι ωφέλιμο καθώς αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό, τα οποία είναι μειωμένα εξαιτίας των χημικών ουσιών που περιέχονται στο τσιγάρο. Η βιταμίνη C συμβάλλει και αυτή κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης από τη νικοτίνη. Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσετε το κάπνισμα εάν, συστηματικά, για ένα μήνα, πίνετε ένα μέτριο ποτήρι με φυσικό χυμό πορτοκαλιού αναμεμειγμένου με ένα κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ Σε 100 γραμμάρια κρεμορίου περιλαμβάνονται 2 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου, ενός μεταλλικού στοιχείου, το οποίο, όπως αναφέρει ο Δρ. Σέρκους, “βελτιώνει την κατάσταση των κυττάρων». Με άλλα λόγια, στο τέλος της ημέρας, το κρεμόριο θα έχει μειώσει τους πόνους στις αρθρώσεις. Σύμφωνα με το NaturalRemediesCenter.com, θα πρέπει να χύνετε δύο κουτάλια της σούπας με κρεμόριο και 3 κουτάλια της σούπας με άλατα Epson (θειικό ασβέστιο) στη μπανιέρα σας και μετά να τη γεμίζετε με ζεστό νερό. Μείνετε μέσα στη μπανιέρα για 40 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Συνιστάται να το επαναλαμβάνετε αυτό για περισσότερες από μία φορές την ημέρα. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΩΝ Σύμφωνα με το EverydayRoots.com, το κρεμόριο θεραπεύει τις ουρολοιμώξεις, ρυθμίζοντας το pH των ούρων . Μ’ αυτόν τον τρόπο, αποβάλλονται οι μικροσκοπικοί οργανισμοί που ευθύνονται για τις μολύνσεις. Αναμείξτε 1,5 κουτάλι της σούπας με κρεμόριο σε λίγο ζεστό νερό και στη συνέχεια ρίξτε λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού. Πρέπει να πίνετε αυτό το μείγμα 1-2 φορές την ημέρα. ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΚΜΗ Η Θεοδώρα Πενιπάκερ, στο άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο Leaf.tv, αναφέρει πως το κρεμόριο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος καθαρισμού του ερεθισμένου δέρματος , χάρη στις έντονες, όξινες ιδιότητές του. Παρόλα αυτά, αντί ...
Πηγή kontranews.gr >>>
Το δενδρολίβανο: είναι πολυετής θάμνος. Συλλέγονται τα άνθη και τα φύλλα του. Βρίσκεται σε πλήρη απόδοση κατά τον τρίτο χρόνο. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική αλλά και την παραγωγή σαπώνων και σαν συντηρητικό σε ποτά και τροφές. Εχει περιεκτικότητας αιθέριο έλαιο 1,5-3%. Η ξηρή δρόγη από τα άνθη και τα φύλλα χρησιμοποιούνται σαν άρτυμα σε διάφορα φαγητά. Ο κρόκος: αποτελεί το κυριότερο εξαγώγιμο προϊόν με ποσοστό 51% επί του συνόλου της αξίας των εξαγώγιμων προϊόντων. Από αυτόν παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά στον κόσμο. Συγκομίζεται ο ύπερος του άνθους του. Δίνει παραγωγή 0,8-1 κιλό το στρέμμα και ακαθάριστη πρόσοδο 1500-1800€ το στρέμμα. Στην Ελλάδα καλλιεργείται αποκλειστικά στην Κοζάνη. Το τσάι του βουνού: είναι πολύ αρωματική πολυετής πόα. Αποδίδει περίπου 150 κιλά αποξηραμένης δρόγης. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,05-1%. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Η μέντα: είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοκομικό. Το υπέργειο τμήμα της περιέχει αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη σαπωνοποιία, στην ποτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Η περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια είναι περίπου 3,5-4%. Το γλυκάνισο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Αποδίδει 100-150 κιλά καρπού το στρέμμα. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ούζου, τσίπουρου αλλά και σαν άρτυμα σε τρόφιμα. Παράγεται αιθέριο έλαιο, που είναι κατάλληλο στην ποτοποιία. Το δίκταμο: είναι ποώδες πολυετές φυτό. Συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με 3-5 κοπές τον χρόνο. Χρησιμοποιείται σαν αφέψημα. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική αλλά και ποτοποιία και στην παραγωγή του βερμούτ. Ο δυόσμος: είναι πολυετής πόα. Για ξηρή δρόγη συγκομίζεται λίγο πριν από την άνθηση, ενώ για αιθέριο έλαιο συλλέγεται σε πλήρη άνθηση. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο ανέρχεται σε 0,8-2% και σε ξηρή δρόγη αποδίδει 150-200 κιλά το στρέμμα. Χρησιμοποιείται σαν άρτυμα σε φαγητά, αλλά και σαν αφέψημα. Το φασκόμηλο: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Συλλέγονται οι βλαστοί με τα άνθη και τα φύλλα του. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1,0% στα άνθη και 1,9% στα φύλλα. Ο βασιλικός: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε περιοχές με ήπιο κλίμα. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακολογία και την παραγωγή σαπώνων. Περιέχει 0,5-1,2% αιθέριο έλαιο. Το κύμινο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό του οποίου οι αποξηραμένοι καρποί χρησιμοποιούνται σε σκόνη στη μαγειρική για το άρωμά τους. Επίσης οι σπόροι του περιέχουν αιθέριο έλαιο με μια περιεκτικότητα 2-3%. Ο κορίανδρος: είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιούνται οι ξηροί σπόροι του σαν αφέψημα για λόγους φαρμακευτικούς. Το αιθέριο έλαιο που περιέχει χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, την παραγωγή σαπουνιών κ.λπ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέρια έλαια ανέρχεται από 0,03%- 2%. Η λεβάντα: είναι ένας χαμηλός πολυετής θάμνος. Συλλέγεται την περίοδο της πλήρους άνθησης. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία, φαρμακευτική. Η περιεκτικότητά του ...
Πηγή econews.gr >>>
Η λαγάνα είναι ένα είδος αρτοσκευάσματος που παρασκευάζεται από αλεύρι, μαγιά και σουσάμι. Είναι μια καθαρή πηγή υδατανθράκων αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το σουσάμι που τη διακοσμεί μας προμηθεύει με πολύτιμα αντιοξειδωτικά (λιγνάνες) τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης. Να σημειωθεί όμως ότι η θερμιδική αξία μιας φέτας μπορεί να φτάσει και τις 200 θερμίδες. Το τραπέζι μας γεμίζει με θαλασσινά εδέσματα που έχουν ενοχοποιηθεί αρκετά για την περιεκτικότητά τους σε χοληστερόλη. Η αλήθεια είναι όμως ότι μόνο το χταπόδι έχει τη χαμηλότερη. Από την άλλη πλευρά σπάνια τονίζεται από τους ειδικούς η μεγάλη πυκνότητά τους σε νάτριο, που επιβαρύνει το καρδιαγγειακό και νεφρικό σύστημα. Κατά γενική ομολογία το χταπόδι, το καλαμάρι, οι σουπιές και οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πολύτιμες πρωτεΐνες, ω-3 λιπαρά οξέα, φώσφορο, χαλκό, σελήνιο, ιώδιο και βιταμίνες τους συμπλέγματος Β. Απαιτείται ελεγμένη κατανάλωση και προσεγμένο τρόπο μαγειρέματος, καθώς είναι δύσπεπτα και αντενδείκνυται σε περιπτώσεις γαστρίτιδας, έλκους και παθήσεις χολής. Καλό θα ήταν να συνοδεύονται από ωμή σαλάτα, η οποία διευκολύνει την πεπτική διαδικασία. Ο ταραμάς είναι πολτός από ωμά αβγά ψαριών, με το λευκό να υπερέχει σε ποιότητα. Και αυτός ...
Πηγή iator.gr >>>