-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Τα Κολοκυθόσπορα
Τα κολοκυθόσπορα είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Το λάδι που περιέχουν, μεταξύ 40-50%, είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο πασατέμπος περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40%, ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο είδος σπόρων. Περιέχουν επίσης, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες E, C, Κ, ορισμένες από τις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και Βιταμίνη Α. Ο πασατέμπος μπορεί να μας κάνει ομορφότερες... · πριν από 10 ώρες 53 λεπτά ·...
Πηγή palo.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Μαγειρική Σκέψη
Η μαγειρική σκέψη είναι μοναχική. Η μαγειρική όμως είναι ομαδική. Πώς αλλιώς άλλωστε! Η μαγειρική είναι εκλεκτές σκέψεις που συνδυάζονται με εκλεκτά υλικά και εκλεκτούς ανθρώπους. Είναι μια συνεύρεση. Αφιερώνεις ώρες. Άμα αυτό γίνεται με βούληση …αυτό που προσφέρεις θα έχει άποψη. Όταν ένιωσα ότι η μαγειρική με κάνει και βρίσκω τον εαυτό μου στο χώρο και στο χρόνο αφοσιώθηκα σε αυτήν με μεγαλύτερο ζήλο και ειλικρίνεια. Μάγειροι που επηρέασαν τη μαγειρική σου: Ένα ολόφρεσκο φουντούκι στο Σαν Σεμπάστιαν, μια ταλιατέλα φρέσκιας σουπιάς με το μελάνι στην Ragusa της Σικελίας, ο Pino στην Ligata (ένα μεγάλο χωριό έξω από το Agrigento), το τελευταίο φαγητό που θυμάμαι από την γιαγιά μου, την Αντωνία, πατάτες μπλουμ… μελωμένες…με χοιρινό. Η νονά μου με το χειμωνιάτικο παγωτό της και την κασσερόπιτά της. Εικόνες ή γεγονότα που σε ενέπνευσαν: Τα φλούδια-σκουπίδια της κουζίνας! Το φως πάνω στα λαχανικά. Ένα τσαμπί τέλειο σταφύλι. Μια κολοκύθα βενετική. Οι σημειώσεις μου όταν τις ξαναδιαβάζω. Πού εργάστηκες : Στο . Πιο παλιά σε ένα φωτογραφείο, και στο καφέ του Άρη που είχε μακαρονάδες, μεζέδες, χυμούς, κρέπες, σοκολάτες βιενουά και τρία μπαλκονάκια στον παλιό δρόμο της Παναγίας. Υλικά που αγαπάς: Την φρέσκια μαντζουράνα να την τρίβω στα χέρια μου και να την μυρίζω. Την μπάμια να την μαγειρεύω γιαχνί και να την στολίζω πανυγηριώτικα.Το κρεμμύδι να το βλέπω και να το φωτογραφίζω.Το καρότο να το φυτεύω. Τα ασπράδια να τα κάνω μαρέγκες… ίσως γιατί ήταν από τα πρώτα γλυκά που κατάφερα να τιθασεύσω στο Θαλασσάκι. Το μελάνι γιατί γράφει «αλμυρά». Φιλοσοφία της κουζίνας σου: Να σκέφτεσαι όταν μαγειρεύεις ότι μοιράζεις..και μοιράζεσαι αυτό που προσφέρεις. Εμένα αυτό μου το έμαθε η μαγειρική. Δεν το είχα… δεν το ήξερα. Είμαι κερδισμένη. Να σας εκμυστηρευτώ πως παίζω πολύ με τα χρώματα. Αυτό με βοηθά για πού να σταματήσω για να μην υπερφορτώσω την γεύση. Σιγά-σιγά κι εγώ αφαιρώ. Πιάτα που δημιούργησες, αγάπησες και άφησαν ίχνη: Το λουκούμι με το παγωτό μαστίχα, η λεμονόπηττα με ήττα, το χταπόδι ψημένο στο πετιμέζι, η ταραμοσαλάτα με το μελάνι, τα ψητά κρεμμύδια με μαρμελάδα λεμόνι, ο μπακαλιάρος ο βραστός, η κορομηλάδα με άγριο τηνιακό κορόμηλο, η ξερολιθιά με νονά την Τάνια, η ρεγγοσαλάτα....
Πηγή greekgastronomyguide.gr >>>
Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης. Αν δεν σας αρέσει ο σολομός ο κατάλογος των λιπαρών ψαριών είναι μακρύς. Επιλέξτε τόνο, πέστροφα, σκουμπρί, κολιό ή σαρδέλες. Μαγειρέψτε τα στον ατμό ή ψήστε τα σε χαμηλή φωτιά, απολαύστε τα με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι. Λιναρόσπορος Μπορεί ο λιναρόσπορος να είναι μικροσκοπικός είναι όμως θαυματουργός, καθώς το α-λινολενικό οξύ (ALA) που περιέχει είναι από τα πλέον ισχυρά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης, που βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σε α-λινολενικό οξύ. Πασπαλίστε με λιναρόσπορο τις σαλάτες σας και τα δημητριακά σας. Βάλτε τον στα σάντουιτς και τα τοστ σας. Αντικαταστήστε με λιναρόσπορο τα αβγά σε κουλουράκια ή κέικ. Βάλτε λιναρόσπορο ακόμα και στα μπιφτέκια σας. Αβοκάντο Ε ναι, το λένε όλοι και το έχουμε γράψει πολλές φορές το αβοκάντο είναι o καλύτερος καρπός. Είναι πλούσιος σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και περιέχει 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Καταναλώστε άφοβα αβοκάντο στις σαλάτες, τα σάντουιτς, τις σάλτσες, ως άλειμμα για ψωμί ή στα σμούθι σας....
Πηγή news247.gr >>>
Η σταφίδα είναι μεγαλύτερη υπερτροφή από άλλες όπως το γκότζι μπέρι και η Αχαΐα πρέπει να την αναδείξει είπε ο κ. Πήττας. Η Σοφία Χριστοπούλου από την πλευρά της, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και συγγραφέας του βιβλίου «Αχαιών Γεύσεις», αφού θύμισε αγνά και γευστικά τοπικά εδέσματα, ξεχασμένα κάπως σήμερα, επεσήμανε ότι «η κουζίνα της περιοχής μας , αστική και λαϊκή, δεν έπαψε ποτέ να δανείζεται, να μιμείται, να εμπλουτίζεται, να αφομοιώνει και συνεπώς να μεταμορφώνεται. Αυτή την κουζίνα καλούμαστε να ενισχύσουμε και να ακολουθήσουμε. Γιατί αυτή η κουζίνα είναι η άυλη κληρονομιά μας». O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών Ηλίας Μεντζελόπουλος προέτρεψε «να εντάξουμε το αχαϊκό πρωινό στα ξενοδοχεία. «Οι ξένοι θέλουν ένα τοπικό έδεσμα». Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προωθημένο στάδιο και πιθανότατα να έρθει προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε ένα περίπου μήνα, η αγροδιατροφική σύμπραξη, η οποία αποτελεί έναν φορέα που δημιουργεί συνενώσεις μεταξύ παραγωγών, ξενοδόχων, μεταποιητών, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων....
Πηγή filodimos.gr >>>