-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το chutney είναι έτοιμο όταν μοιάζει με κομπόστα, παχιά και όταν τα κρεμμύδια και τα μήλα έχουν αλλάξει χρώμα, αλλά δεν έχουν λιώσει . Το chutney είναι ιδανικό για να συνοδεύει κρέατα, ζαμπόν, πατέ, φουά γκρα και τυριά....
Πηγή cooking.sigmalive.com >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η ελληνική ελιά είναι πιο παραγωγική από τον Έλληνα. Έτσι κάπως αισθάνονται οι Έλληνες. Σαν να τους έχουν πάρει τα σπίτια, τους έχουν πετάξει από τα τραπέζια που τρώγανε, σαν να τους πήραν την χαρά. Σαν να σκορπίσαν δάκρυα και πόνο και θυσίες. Είναι ένα αίσθημα που το νοιώθεις καθημερινά παντού. Ανοίγεις το στόμα σου να αναπνεύσεις κι αναπνέεις μια απελπισία, μια στεναχώρια.Γυρνώντας προς το σπίτι μέσα στα σοκάκια κάποια στιγμή, από μια πόρτα ανοιχτή είδα ένα ζευγάρι, ήταν καθισμένο, η πόρτα του ψυγείου τους ήταν ανοιχτή. Χαιρετηθήκαμε , η γυναίκα μου είπε να περάσω να με κεράσουν έναν καφέ. Κοντοστάθηκα εκεί στην πόρτα, ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες και μου λέει «Του λέω του άντρα μου, θα βρεις καμιά δουλειά να βάλουμε τίποτα στο ψυγείο γιατί έχει μείνει μόνο του κι αυτό χωρίς ούτε ένα φρούτο να του κάνει παρέα. Κι αυτός τι μου λέει; Ψυγείο να υπάρχει! Όσο υπάρχει το ψυγείο υπάρχει και η ελπίδα να έρθει το φρούτο».Έτσι ακριβώς μοιάζει και η Ελλάδα ολόκληρη. Σαν ένα ψυγείο που περιμένει. Ψυγείο να υπάρχει!!Υ.Γ.: Συζητείται, έμαθα, ότι αυτοί που βρέθηκαν με πλαστά πτυχία θα δώσουν εξετάσεις για να παραμείνουν στο δημόσιο. Αν είναι ας ειδοποιήσει κάποιος και τους νέους ανθρώπους που κάθονται και σπουδάζουν ότι δεν χρειάζεται να παλεύουν για πραγματικά πτυχία. Ας πάρουν ένα πλαστό να κάνουν την δουλειά τους κι αργότερα θα βρεθεί μια κυβέρνηση να τους τα νομιμοποιήσει. SHARE loading... ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ 19-11-2016 - 13:22μμ 19-11-2016 - 9:16πμ 18-11-2016 - 21:00μμ 18-11-2016 - 19:20μμ 18-11-2016 - 18:07μμ 18-11-2016 - 17:05μμ 18-11-2016 - 16:05μμ 18-11-2016 - 15:01μμ 18-11-2016 - 14:31μμ 18-11-2016 - 14:00μμ 18-11-2016 - 13:26μμ 18-11-2016 - 11:37πμ 18-11-2016 - 11:00πμ 17-11-2016 - 21:18μμ 17-11-2016 - 20:10μμ ...
Πηγή altsantiri.gr >>>
Το γάλα κεφίρ είναι πλούσιο σε πολύτιμα ένζυμα, πρωτεϊνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τροφοδοτεί το σώμα μας με δισεκατομμύρια υγιή βακτήρια και στελέχη ζύμης. Μερικά τρόφιμα όπως το γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό και περιέχει μόνο βακτήρια και όχι τις ευεργετικές ζύμες. Μέσα στο σώμα μας υπάρχουν ήδη δισεκατομμύρια βακτήρια και ζυμομύκητες. Η εσωτερική μικροχλωρίδα υποστηρίζει τη σωστή πέψη, τη σύνθεση των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών και το ανοσοποιητικό σύστημα απομακρύνει ξένα και επιβλαβή βακτήρια, ζύμες και ιούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι το γάλα κεφίρ είναι αντιμεταλλαξιγόνο και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των ελεύθερων ριζών στο σώμα λόγω του φολικού οξέους και της βιταμίνης Β τα οποία αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του κεφίρ. Το γάλα κεφίρ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ιδιαίτερα ωφέλιμο το χειμώνα καθώς είναι μια δυνατή ασπίδα προστασίας κατά του κρυολογήματος και της γρίπης και μας δίνει ενέργεια. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών που συσχετίζονται με τους πνεύμονες όπως της βρογχίτιδας, της φυματίωσης και του άσθματος. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών που συσχετίζονται με το στομάχι και το έντερο. Βοηθάει σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων του πεπτικού και του εντερικού συστήματος όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, φούσκωμα κ.ο.κ. Αποκαθιστά την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, του οξύ του στομάχου, του δωδεκαδάκτυλου και βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών του παχέως εντέρου και του έλκους. Στην περίπτωση του έλκους συνιστάται να επουλωθεί το έλκος και μετά να καταναλωθεί το γάλα κεφίρ λόγω της όξινης φύσης του. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών φλεγμονών. – Παράγει αντικαρκινικές ενώσεις και αποτρέπει την μετάσταση. – Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση αλλεργιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση ημικρανιών. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων και όλων των μορφών εκζεμάτων. – Βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύει τον προστάτη. – Έχει θετική επίδραση στη χοληστερόλη, οστεοπόρωση και ρευματισμούς – Ρυθμίζει τον μεταβολισμό, την πέψη και αυξάνει την ενέργεια. – Βοηθάει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη Τα βακτήρια και οι μύκητες που περιέχονται στους κόκκους κεφίρ παράγουν το έζυμο λακτάση. Εξαιτίας της λακτάσης μεγάλο μέρος της λακτόζης στο γάλα μετατρέπεται σε εύπεπτες μορφές ζάχαρης σε γλυκόζη και γαλακτόζη. Μαζί με τα επιπλέον ένζυμα λακτάσης που δρουν ως καταλύτης για την πέψη κανούν το γάλα κεφίρ μια εύπεπτη τροφή. Μπορούμε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο την περιεκτικότητα σε λακτόζη αν αφήσουμε το στραγγιστό γάλα κεφίρ για 24 ώρες επιπλέον πριν το καταναλώσουμε. Αφού στραγγίσουμε τους κόκκους κεφίρ αποθηκεύουμε το γάλα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν το καταναλώσουμε. Προβιοτικά και Κεφίρ Τα γαλακτομικά προϊόντα ζύμωσης όπως το κεφίρ θεωρούνται λειτουργικά τρόφιμα επειδή προσφέρουν ένζυμα. θρεπτικά συστατικά που βοηθάνε στη πέψη, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, και δισεκατομμύρια προβιοτικά. Τα προβιοτικά που βρίσκονται στο εμπόριο με τη μορφή χαπιού περιέχουν μόνο μια ή μια επιλεγμένη ποικιλία βακτηρίων. Είναι προτιμότερο να καταναλώσουμε μια τροφή που περιέχει δισεκατομμύρια προβιοτικά παρά τη λήψη ενός χαπιού. Αλκοόλ Το κεφίρ περιέχει 0,08% αλκοόλ σε μια 24ωρη ζύμωση. Εγκυμοσύνη Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας των γυναικών συνιστούν οι έγκυες γυναίκες να πίνουν συχνά κεφίρ. Η γιατρός Alyson Lippman, ειδική στην υγεία του κόλπου εργάζεται στο Νοσοκομείο Prentice Γυναικών στο Northwestern Memorial Hospital του Σικάγου. Σύμφωνα με την γιατρό οι έγκυες γυναίκες μπορούν να πίνουν κεφίρ για να αποφευχθεί η υπερβολική αύξηση ενός βακτηρίου που ονομάζεται Ομάδα Β Beta Strep. Το βακτήρίδιο Ομάδα Β Beta Strep ζει στον κόλπο και το ορθό έντερο και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού. «Υπάρχουν δυνατότητες για τη διέλευση (Strep) στο μωρό σας, όπου μπορεί να είναι επιβλαβή και να προκαλέσουν λοίμωξη. Το κεφίρ είναι καλύτερο επειδή περιέχει περισσότερα προβιοτικά.”», δήλωσε η Lippman. Εκτός από το βακτήριο Strep, η μόλυνση ζύμης είναι επίσης μια ανησυχία των έγκυων γυναικών. Αυτή η μόλυνση μπορεί να αρχίσει στο στήθος και μπορεί να περάσει εύκολα στο παιδί όταν η μητέρα θηλάζει το νεογέννητο της. “Αν λαμβάνεται συχνά προβιοτικά, ο κίνδυνος μόλυνσης θα μειωθεί” δήλωσε η Lippman. Πριν από την κατανάλωση οποιοδήποτε ροφήματος ρωτήστε τον γυναικολόγο σας. Παιδιά Το γάλα κεφίρ συνιστάται σε παιδιά ηλικίας από ενός έτους. Για την επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση ενημερωθείτε από τον παιδίατρο σας. Δεν συνιστάται Στα άτομα με νόσο Niemann-Pick (τύποι Α και Β), η οποία είναι μια σπάνια γενετικά κληρονομική ασθένεια που προκαλείται από μια ανεπάρκεια στο ένζυμο σφιγγομυελινάσης. Άλλες χρήσεις Κήπος Το γάλα κεφίρ λόγω των βακτηρίων και της όξινης φύσης τούς είναι ένα ευεργετικό ποτό για τα φυτά μας. Επίσης, μπορούμε να εμπλουτίσουμε την κομποστοποίηση μας με γάλα κεφίρ και να το χρησιμοποιήσουμε σε εδάφη με υψηλό ph καθώς μειώνει το ph του. Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική Το γάλα κεφίρ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική μας στη θέση του γάλατος. Έχουμε φτιάξει κέικ με γάλα κεφίρ και το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ γευστικό και πολύ αφράτο κέικ. Γίνεται υπέροχο τυρί το οποίο δεν διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ροφήματα με φρούτα (Smoothie) είναι ο ιδανικότερος τρόπος να το καταναλώνουμε καθημερινά ειδικά αν δεν μας αρέσει η όξινη γεύση του αλλά θέλουμε να παίρνουμε όλα τα προβιοτικά και τις βιταμίνες του που είναι οφέλιμα για την υγεία μας. Μαλλιά – Δέρμα Το γάλα κεφίρ δυναμώνει τα μαλλιά και βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων. Λόγω των ωφέλιμων μικροοργανισμών (προβιοτικά) βοηθάει στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών στο δέρμων, μειώνει τις ρυτίδες, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και απαλύνει τους χρωματισμούς στο δέρμα που οφείλονται στην ηλικία και τις φακίδες. Από που θα προμηθευτούμε κόκκους κεφίρ Mπορείτε να βρείτε δωρεάν κόκκους κεφίρ στις εξής ιστοσελίδες: Milk-Kefir.blogspot Xariseto.gr Οι κόκκοι κεφίρ είναι πολύ ανθεκτικοί και με καλή φροντίδα και γάλα το κεφίρ μας θα ζήσει για πάντα!
Πηγή vlahasnews.gr >>>
Τι Είναι Το Βότανο Σαμπούκος
Ο σαμπούκος , επίσης, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικός στη μείωση της διάρκειας της γρίπης και στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της. Τέλος, ο γλυκάνισος , ο μάραθος και το θυμάρι που μοσχοβολούν… χαλάρωση και ηρεμία, συμβάλλουν στη βλεννόλυση και τη ρύθμιση των εκκρίσεων , που είναι ίσως τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος. Όλα τα παραπάνω υπέροχα βότανα δε θα λειτουργούσαν τόσο αποτελεσματικά αν δεν ήταν συνδυασμένα με τέσσερα ακόμα ισχυρά όπλα: πρόπολη , αυτή την θαυματουργή κολλώδη ουσία με αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παράγουν οι μέλισσες και έχει ενεργό ρόλο στην παραγωγή αντισωμάτων, βοηθά λοιπόν άμεσα έναν οργανισμό να αναρρώσει, βασιλικό πολτό για γερό οργανισμό, βιταμίνη C , γνωστή σε όλους ως το βασικό «φάρμακο» της φύσης για το χειμώνα και ψευδάργυρο , με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Ο συνδυασμός του Propol Care της Lanes είναι μοναδικός και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς για την άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος γενικότερα. Είναι επίσης κατάλληλο για ομοιοπαθητική, έχει φυσική σύνθεση που θα την εγκρίνουν και οι πιο… αυστηροί γονείς, αλλά και γεύση που θα λατρέψουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιδιά! Το PropolCare κυκλοφορεί σε πρωτοποριακή, πρακτική συσκευασία που διασφαλίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη σταθερότητα του προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, χάρη στη μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία QNP. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μέντας και γλουτένης, το PropolCare είναι κατάλληλο και για ομοιοπαθητική, ενώ περιλαμβάνει και δοσομετρικό καπάκι για ευκολία στη χρήση. Θα το βρείτε στα φαρμακεία. έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω. Στη φιλική προς… την οικογένεια τιμή ...
Πηγή boro.gr >>>