-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το ιπποφαές είναι ένας θάμνος, φυτό, που ο καρπός του είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για την υγεία του ανθρώπου. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες υπερ-τροφές. Παράλληλα υπάρχει το πλεονέκτημα των ποικιλιών που φέρνουν οι καλλιεργητές από τη Ρωσία και ο καρπός είναι πολύ γλυκός. Μάλιστα είδαμε από έρευνες που κάναμε με τον καθηγητή κ. Γιώργο Νάνο, ότι τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το εξωτερικό....
Πηγή agronews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τα βραστά βλήτα καλό είναι να μην αναθερμαίνονται μετά το μαγείρεμα, διότι τα νιτρικά άλατα που περιέχουν μετατρέπονται σε νιτρώδη, τα οποία είναι βλαβερά για την υγεία και ειδικά για τα παιδιά. Προσοχή! Στην ίδια οικογένεια των σολανιδών (Solanaceae) ανήκουν τα δυο χόρτα ο τάτουλας και η αγριοντοματιά, τα οποία θέλουν πολλή προσοχή μια και είναι δηλητηριώδη και θα τα βρείτε στις ίδιες ακριβώς περιοχές που αναπτύσσεται και το βλήτο. Οι γιαγιάδες συμβουλεύουν: Τα χόρτα που τρώγονται έχουν γάλα στη ρίζα τους. Ότι είναι καθιστό τρώγεται. Να προτιμάτε τα καθιστά χόρτα και όχι τα όρθια. Κάποια είδη χόρτων είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Αν μαζι με τα βλήτα υπάρχει και το λεγόμενο λαϊκά « διαβολόχορτο », και καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ατροπικό φαινόμενο δρώντας πάνω στο νευρικό σύστημα. Το διαβολόχορτο είναι όρθιο χόρτο με άσπρο λουλούδι και φύλλο που μοιάζει με πλατανόφυλλο σε αντίθεση με το βλήτο που έχει φύλλωμα λείο στα άκρα του και όχι δαντελωτό. Συνήθως μαζί με τα βλίτα μαζεύουν ένα χόρτο που λέγεται στίφνος και τα μαγειρεύουν μαζί. Διαβολόχορτο Κουτόχορτο έφαγες; Συνηθισμένη και η βρισιά. Α ρε Βλίτο! Για ποιο λόγο όμως το βλήτο έχει ταυτιστεί με την αποχαύνωση και τη βλακεία; Οφείλεται στο γεγονός ότι αν το αφέψημα που προέρχεται από το σπόρο του πιεις και δεύτερη κούπα, τότε έχει παρενέργειες στην αντίληψη. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές τα χόρτα αυτά και ιδιαίτερα το ζουμί τους περιέχουν απροσδιόριστες προς το παρόν ουσίες που προκαλούν παροδική μείωση της αντίληψης, εξ ου και ο χαρακτηρισμός « βλήτο» για κάποιους ανθρώπους. Ο χαρακτηρισμός «δεν τρώω κουτόχορτο», στο βλήτο αναφέρεται. Επίσης είναι τοξικό για πολλά ζώα όπως πρόβατα, γουρούνια κ.α. Καλό είναι να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες και ειδικά το ζουμί. medlabgr.blogspot....
Πηγή forwoman.gr >>>
Η σταφίδα είναι μεγαλύτερη υπερτροφή από άλλες όπως το γκότζι μπέρι και η Αχαΐα πρέπει να την αναδείξει είπε ο κ. Πήττας. Η Σοφία Χριστοπούλου από την πλευρά της, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και συγγραφέας του βιβλίου «Αχαιών Γεύσεις», αφού θύμισε αγνά και γευστικά τοπικά εδέσματα, ξεχασμένα κάπως σήμερα, επεσήμανε ότι «η κουζίνα της περιοχής μας , αστική και λαϊκή, δεν έπαψε ποτέ να δανείζεται, να μιμείται, να εμπλουτίζεται, να αφομοιώνει και συνεπώς να μεταμορφώνεται. Αυτή την κουζίνα καλούμαστε να ενισχύσουμε και να ακολουθήσουμε. Γιατί αυτή η κουζίνα είναι η άυλη κληρονομιά μας». O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών Ηλίας Μεντζελόπουλος προέτρεψε «να εντάξουμε το αχαϊκό πρωινό στα ξενοδοχεία. «Οι ξένοι θέλουν ένα τοπικό έδεσμα». Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προωθημένο στάδιο και πιθανότατα να έρθει προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε ένα περίπου μήνα, η αγροδιατροφική σύμπραξη, η οποία αποτελεί έναν φορέα που δημιουργεί συνενώσεις μεταξύ παραγωγών, ξενοδόχων, μεταποιητών, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων....
Πηγή filodimos.gr >>>
Τι Είναι Οι Αστικοί Αμπελώνες
Οι αστικοί αμπελώνες είναι μια ιδέα εναλλακτικής χρήσης δημόσιου χώρου και υπάρχουν ήδη σε αρκετές πόλεις. Αλλού με τον ιστορικό χαρακτήρα, όπως στο Παρίσι, όπου ο αμπελώνας της Μονμάρτης μετρά ήδη 80 χρόνια ζωής ή στη Βιέννη, όπου οι οινοποιοί μετατρέπουν εποχικά τα οινοποιεία τους σε ιδιότυπες οινο-ταβέρνες και αλλού με σκοπό την παραγωγή ενός γεωργικού προϊόντος με μοναδικό χαρακτήρα στην καρδιά μιας μητρόπολης, όπως στο Λονδίνο ή στο Σαν Φρανσίσκο....
Πηγή thessnews.gr >>>