-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το λούπινο είναι ένα φυτό γνωστό από την αρχαιότητα, που επανέρχεται και πάλι δυναμικά στο διατροφικό προσκήνιο, και η καλλιέργειά του κερδίζει έδαφος πανευρωπαϊκά. Από τον καρπό του μπορεί να παραχθεί αλεύρι αλλά και λάδι, ενώ πολλές είναι και οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Το φυτό είναι γνωστό εδώ και 3.000 χρόνια στην περιοχή της Μεσογείου. Στην Ελλάδα θεωρείται κυρίως κτηνοτροφικό φυτό και πολύ ευτελές και φτωχικό φαγητό, το οποίο εγκαταλείφθηκε με την πάροδο των χρόνων και αντικαταστάθηκε από την εισαγόμενη σόγια, η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι μεταλλαγμένη. Η ζήτηση για λούπινο αυξάνεται, κυρίως στην Ευρώπη, και η καλλιέργειά του μπορεί να αποφέρει ένα σημαντικό εισόδημα και συγκεκριμένα ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα ύψους 300-500 ευρώ/στρέμμα, με το καθαρό εισόδημα να υπολογίζεται σε 200-400 ευρώ/στρέμμα. Η παραγωγή του λούπινου εξαρτάται από την ποικιλία, τις εδαφοκλιματικές συνθήκες, την εποχή σποράς, την πυκνότητα φύτευσης κ.λπ. Η όψιμη φθινοπωρινή σπορά, όπως επίσης και η έλλειψη εδαφικής υγρασίας από την άνθιση και μετά, επηρεάζουν αρνητικά τις αποδόσεις. Οι ποικιλίες του λευκού λούπινου αποδίδουν από 240 έως και 450 κιλά/στρέμμα, με τις αποδόσεις της ποικιλίςας Multitalia για τα ελληνικά δεδομένα να κυμαίνονται από 130 μέχρι και 300 κιλά.στρέμμα, ανάλογα τις εδαφοκλιματικές συνθήκες. Το λούπινο είναι ένα ποώδες φυτό, ετήσιο, ορθόκλαδο. Έχει ριζικό σύστημα που αναπτύσσει διακλαδώσεις και μία κεντρική κατακόρυφη ρίζα. Τα φύλλα των λούπινων είναι σύνθετα παλαμοειδή, τα δε φυλλάριά τους εκπτύσσονται κυκλικά γύρω από την άκρη του μίσχου. Τα άνθη του μπορεί να έχουν λευκό, κίτρινο, κυανό, μαργαριτώδες χρώμα και εκπτύσσονται επάκρια σε βότρεις. Τα άνθη του φέρουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθέων των ψυχανθών. Τα λούπινα είναι φυτά αυτογόνιμα, αλλά μπορούν να σταυρογονιμοποιηθούν, με τη βοήθεια των εντόμων. Οι «γλυκές» και «ημίγλυκες» ποικιλίες λούπινου καλλιεργούνται σε Αυστραλία, Γαλλία, Πολωνία και τη Χιλή σαν βασική πηγή πρωτεΐνης στις ζωοτροφές, καθώς ο καρπός περιέχει μέχρι και 44% πρωτεΐνη ανάλογα με το είδος, την ποικιλία ...
Πηγή econews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Βότανο Σαμπούκος
Ο σαμπούκος , επίσης, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικός στη μείωση της διάρκειας της γρίπης και στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της. Τέλος, ο γλυκάνισος , ο μάραθος και το θυμάρι που μοσχοβολούν… χαλάρωση και ηρεμία, συμβάλλουν στη βλεννόλυση και τη ρύθμιση των εκκρίσεων , που είναι ίσως τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος. Όλα τα παραπάνω υπέροχα βότανα δε θα λειτουργούσαν τόσο αποτελεσματικά αν δεν ήταν συνδυασμένα με τέσσερα ακόμα ισχυρά όπλα: πρόπολη , αυτή την θαυματουργή κολλώδη ουσία με αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παράγουν οι μέλισσες και έχει ενεργό ρόλο στην παραγωγή αντισωμάτων, βοηθά λοιπόν άμεσα έναν οργανισμό να αναρρώσει, βασιλικό πολτό για γερό οργανισμό, βιταμίνη C , γνωστή σε όλους ως το βασικό «φάρμακο» της φύσης για το χειμώνα και ψευδάργυρο , με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Ο συνδυασμός του Propol Care της Lanes είναι μοναδικός και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς για την άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος γενικότερα. Είναι επίσης κατάλληλο για ομοιοπαθητική, έχει φυσική σύνθεση που θα την εγκρίνουν και οι πιο… αυστηροί γονείς, αλλά και γεύση που θα λατρέψουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιδιά! Το PropolCare κυκλοφορεί σε πρωτοποριακή, πρακτική συσκευασία που διασφαλίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη σταθερότητα του προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, χάρη στη μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία QNP. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μέντας και γλουτένης, το PropolCare είναι κατάλληλο και για ομοιοπαθητική, ενώ περιλαμβάνει και δοσομετρικό καπάκι για ευκολία στη χρήση. Θα το βρείτε στα φαρμακεία. έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω. Στη φιλική προς… την οικογένεια τιμή ...
Πηγή boro.gr >>>
Η ενδυνάμωση είναι μια πρακτική που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πολλά χρόνια πίσω με σκοπό τη σταθεροποίηση και την παράταση της ζωής του κρασιού και γίνεται με την προσθήκη αλκοόλης. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, για διαφορετικούς όμως οινολογικούς σκοπούς. Ετσι, για την παραγωγή του Sherry Fino γίνεται προσθήκη αλκοόλης (μέγιστο 15,5%) όταν τελειώσει η αλκοολική ζύμωση. Ακολουθεί μεταφορά σε ξύλινα βαρέλια (500-600 λίτρων) αφήνοντας έναν κενό χώρο κοντά στα 100 λίτρα. Στην επιφάνεια του κρασιού αναπτύσσεται ο ανθεκτικός στην αλκοόλη μύκητας φλορ που δημιουργεί ένα πέπλο το οποίο με τη σειρά του προστατεύει το κρασί από το οξυγόνο. Η βιολογική ωρίμανση που συντελείται με αυτόν τον τρόπο διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια και εξελίσσεται με τη διαδικασία της ανάμειξης των κρασιών με την τεχνική της Σολέρα. Αν η παραγωγή του κρασιού γίνει στην περιοχή Σανλούκαρ ντε Μπαραμέδα, τότε το Sherry λέγεται Manzanilla. Oταν το κρασί υποστεί πρώτα βιολογική ωρίμανση υπό το πέπλο του μύκητα και στη συνέχεια οξειδωτική παλαίωση χωρίς αυτό, ονομάζεται Amontillado. Ωριμάζοντας στον αέρα Το Sherry που θα επιλεγεί να ωριμάσει με οξειδωτικό τρόπο, μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, ενισχύεται με αλκοόλη ως τους 17,5 αλκοολικούς βαθμούς ώστε να μην αναπτυχθεί ο μύκητας φλορ και αφήνεται σε επαφή με τον αέρα για να εξελιχτεί. Λέγεται Οloroso, είναι σκουρόχρωμο, με χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ, διαφορετικό από αυτό της φρέσκιας μαγιάς που έχει το Fino και επιδέχεται πολλές δεκαετίες παλαίωσης. Για την παρασκευή των γλυκών κρασιών Pedro Ximenez και Mοscatel (τα ονόματα από τις αντίστοιχες ποικιλίες) γίνεται αρχικά αποξήρανση των σταφυλιών στον ήλιο. Στη συνέχεια ο πλούσιος σε σάκχαρα χυμός ζυμώνεται εν μέρει, ενώ η τελική προσθήκη αλκοόλης αναστέλλει την αλκοολική ζύμωση. Η οξειδωτική ωρίμανση που ακολουθεί επιφέρει μια μοναδική συμπύκνωση στο κρασί (συμπύκνωση και των χρωστικών) που ενισχύει το πληθωρικό αρωματικό προφίλ του. Στα γλυκά Sherry ανήκει και το Cream που προκύπτει από την ανάμειξη κρασιών Oloroso με γλυκά κρασιά Perdro Ximenez. Επίσης το Pale είναι κρασί-λικέρ που φτιάχνεται στη βάση του Sherry Fino. Τέλος, υπάρχουν ακόμη τρεις επιπλέον κατηγορίες ανάλογα με την παλαίωσή τους: όσα έχουν ηλικία 20-30 χρόνια, αυτά από 12-15 και τέλος τα Sherry μιας συγκεκριμένης χρονιάς.
Πηγή tovima.gr >>>
Τι Είναι Το Να Σερβίρεις Φρεσκοψημένο Κρέας
Το να σερβίρεις φρεσκοψημένο κρέας είναι λάθος. Αν αφήσεις το κρέας να «ξεκουραστεί» μετά το μαγείρεμα, θα πετύχεις πολύ καλύτερη υφή και γεύση. 6. Μια στρώση απο φέτες λεμονιού ανάμεσα στο ψάρι και το γκριλ όχι μόνο εμποδίζει το ψάρι απο το να κολλήσει στη σχάρα αλλα προσθέτει και ιδιαίτερη γεύση. 7. Πασπάλισε τα πράσινα λαχανικά με λίγο αλάτι για να αποφύγεις το να κολλάνε στο μαχαίρι σου. 8. Αν θες να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα χωρίς να λιώσει, χρησιμοποιήσε αυτό το τρικ: Βάλε ένα ποτηρι νερό στον φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε το λίγο. Έπειτα, αφαίρεσε το νερό και τοποθέτησε το ποτήρι πάνω απο το κομμάτι βούτυρο. Το βούτυρο κάτω απο το ποτήρι θα αρχίσει να μαλακώνει και θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις. 9. Το κρασί μπορεί να παραμείνει φρέσκο για μερικές μέρες αφού το ανοίξεις. 10. Το να βάζεις υπερβολικά πολύ φαγητό στο τηγάνι είναι πιθανότατα ένα απο τα συχνότερα μαγειρικά λάθη. Αν θες να έχεις μαλακό, ζουμερό κρέας αντ για σκληρό και στεγνό κρέας, άσε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια. 11. Όταν ψήνεις κάτι στον φούρνο, είναι καλύτερο να προσθέσεις τυρί 5 λεπτά πριν αφαιρέσεις το φαγητό απο τον φούρνο. Ειδάλλως, θα καεί και θα μετατραπεί σε μια σκληρή κρούστα που είναι αδύνατον να μασήσεις. 12. Τοποθέτησε μια πετσέτα κουζίνας κάτω απο ξύλο κοπής για να μην σου γλιστράει δεξιά-αριστερά. 13. Οι πατάτες θα πρέπει να «λιώνονται» μόνο με ζεστό γάλα. Το κρύο γάλα θα τις μετατρέψει σε γκρι. 14. Αν θες να βράσεις πολλά αυγά, μην βάζεις κατσαρόλα, βάλε τα στον φούρνο. 15. Αν χρειάζεσαι μαγιονέζα αλλά δεν θες να πας μέχρι το σούπερ μάρκετ να πάρεις μια, απλά ανακάτεψε 1 αυγό με 150 ml ελαιόλαδο. Δες όλα τα σχόλια url_encoded http%3A%2F%2Fwww.neolaia.gr%2F2016%2F10%2F16%2F14-eksypna-kolpa-gia-na-katakthseis-to-mageirema%2F , , # # # # #...
Πηγή neolaia.gr >>>