-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Το πράσινο τσάι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και κάθε μέρα όλο και κάτι νέο ανακαλύπτεται για αυτό. Μπορεί να σας ενδιαφέρει το γεγονός ότι μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Metabolics εξηγεί ότι η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού ενισχύει τη λειτουργία του παγκρέατος και το προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνου.Αυτό οφείλεται σε μια χημική ένωση με την ονομασία EGCG (επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλικού εστέρα), που βρίσκεται στο πράσινο τσάι. Εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος να σχηματιστούν ή να αναδιπλασιαστούν. Σίγουρα αυτό δεν μπορεί να θεραπεύσει αυτή την ασθένεια, αλλά μπορεί να ελαττώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος. Παρακαλούμε πίνετε μια κούπα πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση. 2. Τσάι με πεντάνευρο και γλυκόριζαΓνωρίζετε ποια είναι τα οφέλη της ανάμιξης αυτών των δυο φαρμακευτικών φυτών; Σίγουρα θα σας αρέσει να πίνετε αυτό το τσάι μετά από το κύριο γεύμα σας.Προσθέστε λίγη ρίζα γλυκόριζας και μια κουταλιά της σούπας πεντάνευρο σε μια κούπα με καυτό νερό – αυτό το τσάι προωθεί την αποτοξίνωση του παγκρέατος. Η ρίζα γλυκόριζας περιέχει ένα μόριο το οποίο βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης σε κυτταρικό επίπεδο ενώ παράλληλα δρα ως αντιφλεγμονώδες και βοηθά στην ίαση του παγκρέατος.Η ρίζα γλυκόριζας σε συνδυασμό με το πεντάνευρο είναι ένας τέλειος τρόπος για να αποφύγετε την εμφάνιση προδιαβητικών παθήσεων όπως είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτό το τσάι. 3. Τσάι με δεντρολίβανο και φασκόμηλο για το πάγκρεαςΑυτό είναι ένα εξαιρετικό τσάι και σίγουρα θα λατρέψετε τη γεύση του. Μπορείτε να το πίνετε και μετά το βραδινό σας. Εκτός από το ότι σας βοηθά να φροντίζετε το πάγκρεας δρα επίσης ως μυοχαλαρωτικό το οποίο σας χαρίζει ένα αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας για να κοιμηθείτε. Το δεντρολίβανο βοηθά κυρίως στην μείωση των φλεγμονών και αποτοξινώνει το πάγκρεας και το καλύτερο είναι να το καταναλώνετε μια φορά την ημέρα. Προσθέστε ένα βλασταράκι δεντρολίβανου και πέντε φύλλα φασκόμηλου σε νερό και αφήστε τα να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Αφήστε το να στραγγιστεί για πέντε λεπτά. Τέλος, προσθέστε λίγο μέλι σε αυτό το τσάι και απολαύστε το. 4. Γάλα γαϊδουράγκαθουΤο τσάι ...
Πηγή pentapostagma.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το διαβολόχορτο είναι όρθιο χόρτο με άσπρο λουλούδι και φύλλο που μοιάζει με πλατανόφυλλο σε αντίθεση με το βλήτο που έχει φύλλωμα λείο στα άκρα του και όχι δαντελωτό. Συνήθως μαζί με τα βλίτα μαζεύουν ένα χόρτο που λέγεται στίφνος και τα μαγειρεύουν μαζί. Διαβολόχορτο Κουτόχορτο έφαγες; Συνηθισμένη και η βρισιά. Α ρε Βλίτο! Για ποιο λόγο όμως το βλήτο έχει ταυτιστεί με την αποχαύνωση και τη βλακεία; Οφείλεται στο γεγονός ότι αν το αφέψημα που προέρχεται από το σπόρο του πιεις και δεύτερη κούπα, τότε έχει παρενέργειες στην αντίληψη. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές τα χόρτα αυτά και ιδιαίτερα το ζουμί τους περιέχουν απροσδιόριστες προς το παρόν ουσίες που προκαλούν παροδική μείωση της αντίληψης, εξ ου και ο χαρακτηρισμός « βλήτο» για κάποιους ανθρώπους. Ο χαρακτηρισμός «δεν τρώω κουτόχορτο», στο βλήτο αναφέρεται. Επίσης είναι τοξικό για πολλά ζώα όπως πρόβατα, γουρούνια κ.α. Καλό είναι να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες και ειδικά το ζουμί. medlabgr.blogspot....
Πηγή forwoman.gr >>>
Η μέντα: είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοκομικό. Το υπέργειο τμήμα της περιέχει αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και τη σαπωνοποιία, στην ποτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Η περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια είναι περίπου 3,5-4%. Το γλυκάνισο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Αποδίδει 100-150 κιλά καρπού το στρέμμα. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ούζου, τσίπουρου αλλά και σαν άρτυμα σε τρόφιμα. Παράγεται αιθέριο έλαιο, που είναι κατάλληλο στην ποτοποιία. Το δίκταμο: είναι ποώδες πολυετές φυτό. Συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με 3-5 κοπές τον χρόνο. Χρησιμοποιείται σαν αφέψημα. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική αλλά και ποτοποιία και στην παραγωγή του βερμούτ. Ο δυόσμος: είναι πολυετής πόα. Για ξηρή δρόγη συγκομίζεται λίγο πριν από την άνθηση, ενώ για αιθέριο έλαιο συλλέγεται σε πλήρη άνθηση. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο ανέρχεται σε 0,8-2% και σε ξηρή δρόγη αποδίδει 150-200 κιλά το στρέμμα. Χρησιμοποιείται σαν άρτυμα σε φαγητά, αλλά και σαν αφέψημα. Το φασκόμηλο: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Συλλέγονται οι βλαστοί με τα άνθη και τα φύλλα του. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1,0% στα άνθη και 1,9% στα φύλλα. Ο βασιλικός: είναι ετήσιο ποώδες φυτό. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε περιοχές με ήπιο κλίμα. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακολογία και την παραγωγή σαπώνων. Περιέχει 0,5-1,2% αιθέριο έλαιο. Το κύμινο: είναι ετήσιο ποώδες φυτό του οποίου οι αποξηραμένοι καρποί χρησιμοποιούνται σε σκόνη στη μαγειρική για το άρωμά τους. Επίσης οι σπόροι του περιέχουν αιθέριο έλαιο με μια περιεκτικότητα 2-3%. Ο κορίανδρος: είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιούνται οι ξηροί σπόροι του σαν αφέψημα για λόγους φαρμακευτικούς. Το αιθέριο έλαιο που περιέχει χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, την παραγωγή σαπουνιών κ.λπ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέρια έλαια ανέρχεται από 0,03%- 2%. Η λεβάντα: είναι ένας χαμηλός πολυετής θάμνος. Συλλέγεται την περίοδο της πλήρους άνθησης. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, σαπωνοποιία, φαρμακευτική. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 1-3%. Η μαντζουράνα: είναι πολυετής πόα. Για παραγωγή αιθερίου ελαίου συλλέγεται σε πλήρη άνθηση με αποκοπή, ενώ για παραγωγή ξηρής δρόγης κόβεται λίγο πριν από την άνθηση. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακοποιία, και η ξηρή δρόγη σαν άρτυμα σε φαγητά ή σαν αφέψημα. Το μελισσόχορτο: είναι πολυετής πόα. Δίνει 2-3 παραγωγές ετησίως. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, αλλά και στην παρασκευή του βερμούτ. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,13-0,20%. Τα ξηρά του φύλλα χρησιμοποιούνται σαν αφέψημα. Το χαμομήλι: το χαμομήλι είναι ετήσιο φυτό. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην παραγωγή καλλυντικών, τη φαρμακευτική, σαν αφέψημα. Η περιεκτικότητά του σε αιθέριο έλαιο είναι 0,6-1%. Το τριαντάφυλλο: είναι θαμνώδες πολυετές φυτό. Συλλέγονται τα τριαντάφυλλα από τα οποία παράγεται το ροδέλαιο και το ροδόσταμο, που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία. Επίσης τα ροδοπέταλα χρησιμοποιούνται για παραγωγή γλυκού κουταλιού. Η μαστίχα: Η μαστίχα της Χίου, είναι ένα είδος σχίνου. Η απόδοση της κυμαίνεται από τα 350-1000 γραμμάρια ανά φυτό. Η μαστίχα χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, σε παραγωγή καλλυντικών, ζαχαροπλαστική. Καλλιεργείται αποκλειστικά στη Χίο. Η αρμπαρόριζα: είναι πολυετές ποώδες φυτό. Εχει μία μέση περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο 0,15%. Εχει μία μέση παραγωγή 150 κιλών ανά στρέμμα ξηρά φύλλα. Το θυμάρι: είναι πολυετές ποώδες φυτό των θερμότερων αλλά και ψυχρότερων περιοχών. Είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στην παραγωγή καλλυντικών, αλλά και στην ομοιοπαθητική. Περιέχει 1,5-3,4% αιθέριο έλαιο. Ο μάραθος ή φινόκιο: Ο μάραθος είναι ένα ποώδες φυτό που έχει ύψος 0,5-1,5 μέτρο του οποίου τα φύλλα μοιάζουν πολύ με τον άνηθο. Το φινόκιο πέρα από το μαγείρεμα τρώγεται και ωμό σε σαλάτες. Από τα σπέρματά του, παράγεται με απόσταξη ένα αιθέριο ...
Πηγή econews.gr >>>
Το πολύσπορο είναι σίγουρα πιο θρεπτικό αλλά έχει και περισσότερες θερμίδες, οπότε μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σε μία πιο λιττή εκδοχή σαντουιτς με μία πιο απλή και ελαφριά γέμιση. Κάποια είδη ψωμιού, όπως το χωριάτικο ή η μπαγκέτα, καλό είναι να ψηθούν ελαφρά πριν χρησιμοποιηθούν. 2 . Έπειτα έχουμε μια ελαφριά επάλειψη στο ψωμί με κάποιο άλλειμμα. Αντικατέστησε το βούτυρο και τη μαγιονέζα από κάποια από τις παρακάτω επιλογές: κρεμώδες τυρί χαμηλών λιπαρών, μουστάρδα, ντιπ με βάση το γιαούρτι, πέστο, ελαιόλαδο, αβοκάντο λιωμένο ή σε φέτες. Το άλλειμμα θα δώσει μία ευχάριστη γαστρονομική πινελιά στο σαντουιτσάκι σου, ενώ θα σε γλιτώσει από περιττές θερμίδες κακών λιπαρών. 3 . Για τη γέμιση προτίμησε επίσης χαμηλές σε λιπαρά επιλογές: άπαχα κρέατα, όπως γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο, ψάρια, όπως τόνος ή σολομός, κάποιο αυγό ή τυρί (κίτρινο τυρί light, cottage cheese, ανθότυρο, κατίκι, φέτα, μοτσαρέλα). Σε κάθε περίπτωση, πρόσεξε η γέμιση να μην είναι ζεστή για να μη μαραθούν τα σαλατικά που θα συμπληρώσεις στη συνέχεια. Σαν γέμιση μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις κάποια ποσότητα από φαγητό της προηγούμενης ημέρας, όπως ομελέτα, μπιφτέκι, ψητό ή μαγειρεμένο κρέας κ.α. Έτσι, κάνεις μια μικρή “ανακύκλωση” και τίποτα δεν πάει χαμένο. 4 . Τέλος, πρόσθεσε άφθονα λαχανικά σε κάθε μορφή. Ωμά, ψητά, ατμού, βραστά, τριμμένα, σε φέτες και όπως αλλιώς επιθυμείς, τα λαχανικά θα δώσουν όγκο στο σαντουιτσάκι σου, χρώμα αλλά και γεύση και είναι αυτά που θα το κάνουν τόσο χορταστικό όσο και ένα πλήρες κυρίως πιάτο. Χρυσός κανόνας για ένα πετυχημένο σαντουιτσάκι είναι να μην το παρακάνεις σε ποσότητα και ποικιλία υλικών. Σε αυτή την περίπτωση, οι διαφορετικές γεύσεις ανακατεύονται τόσο που χάνονται ...
Πηγή olivemagazine.gr >>>