Το σούσι δεν είναι τίποτε άλλο από ωμό ψάρι, ωστόσο η τέχνη και η ιεροτελεστία που βρίσκονται πίσω από αυτό, το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο. Υγιεινό, θρεπτικό, εύγευστο και εμποτισμένο με τους… μύθους που διέπουν την ιαπωνική μακροζωία το σούσι μέρα με τη μέρα κατακτά όλο τον κόσμο! The place to eat στην Αθήνα – Απόλλωνος 40 (Ξεν. Astir Palace), Βουλιαγμένη, τηλ. 210 960510 4.Κρέπες, Γαλλία Η κρέπα είναι μία πολύ λεπτή τηγανίτα που συνήθως γίνεται από αλεύρι σίτου. Η κατανάλωσή της είναι τόσο διαδεδομένη στη Γαλλία που θεωρείται εθνικό πιάτο, ενώ οι κρεπερί ανοίγουν η μία μετά την άλλη σε κάθε χώρα του κόσμου λόγω της μεγάλης τους ζήτησης. Οι κρέπες μπορούν να σερβιριστούν με ποικίλες γαρνιτούρες, είτε γλυκές με διάφορα ζαχαρώδη είτε αλμυρές. Ο τρόπος σερβιρίσματος εξαρτάται από την διατροφική φιλοσοφία κάθε περιοχής. The place to eat στην Αθήνα – Ανδρέα Παπανδρέου 4, Γλυφάδα, τηλ. 210 894 0445 5. Ντονέρ κεμπάπ, Τουρκία Ένα παραδοσιακό πιάτο πρόχειρου φαγητού που προέρχεται από τη γειτονική Τουρκία και σημαίνει «σούβλα που γυρίζει». Το ντονέρ κεμπάπ, είναι ένα πιάτο με κρέας, συνήθως αρνί ή μοσχάρι και σπανιότερα κοτόπουλο σε ψωμί ή πίτα, με ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί, τσίλι και αποτελεί έναν όχι και τόσο μακρινό συγγενή του δικού μας «πίτα γύρο απ’ όλα». Είναι από τα πιο αγαπημένα έτοιμα φαγητά στον κόσμο. The place to eat στην Αθήνα – Συναγματάρχη Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 982 2320 6. Παέγια θαλασσινών, Ισπανία Ένα αγαπημένο και πολύ δημοφιλές ισπανικό φαγητό, διάσημο σε όλον τον κόσμο. Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι (Ανάμικτη Παέγια). Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. The place to eat στην Αθήνα – Χάρητος 45, Κολωνάκι, τηλ. 210 7210155 7. Φαχίτας, Μεξικό Αν και η αρκετά πικάντικη -για τα ελληνικά δεδομένα- μεξικανική κουζίνα δεν είναι τόσο συμπαθής συνήθως στο «άμαθο» στομάχι μας, οι φαχίτας έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Tα φαχίτας είναι ζεστή τορτίγια με γέμιση με κρέας, κρεμμύδι, γουακαμόλε, ξινόκρεμα και σάλτσα. Κι όσο κι αν υπόσχεστε στον εαυτό σας «άλλο ένα και τέλος», ξέρετε ότι ο δρόμος των φαχίτας, δεν έχει γυρισμό! The place to eat στην Αθήνα -Ευδήλου 15, Γουδή, τηλ. 210 ...