Ποιό Είναι Το Ζητούμενο Στα Βετζετέριαν Μπέργκερ: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Ποιό Είναι Το Ζητούμενο Στα Βετζετέριαν Μπέργκερ

Το ζητούμενο στα βετζετέριαν μπέργκερ είναι να έχουν μεστή γεύση, υφή που να τα κρατάει σφιχτά και φυσικά να είναι θρεπτικά για τον οργανισμό. Εν προκειμένω, ο συνδυασμός φακές-ρύζι βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που οι πρώτες προσφέρουν, κι αν αντικαταστήσετε το ρύζι με κινόα, θα ενισχύσετε τα μπέργκερ σε πρωτεΐνη. Από κει και πέρα, στα τεχνικά, σημασία έχει να περιοριστούν τα υγρά και η μάζα τους να είναι σφιχτή ώστε να πλάθονται σωστά, να στέκονται και κυρίως να είναι εύκολος ο χειρισμός τους στο ψήσιμο. Θυμηθείτε ωστόσο, ότι δεν πιέζουμε ποτέ τα μπιφτέκια στο ψήσιμο, είτε είναι βετζετέριαν είτε όχι. Νηστίσιμα είναι από μόνα τους τα ίδια τα βετζετέριαν μπέργκερ –τα μπιφτέκια προφανώς- αν κάνετε ό,τι και οι vegan. Δηλαδή, δεν θα χρησιμοποιήσετε το αβγό, το οποίο θα αντικαταστήσετε με 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο ή σπόρους φασκόμηλου (τσία, chia) ανακατεμένο σε 3 κ.σ. νερό και θα βάλετε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Αν βεβαίως κρατήσετε και νηστίσιμη τη συνοδεία τους, τότε μπορείτε να έχετε ένα αξιοζήλευτο, συνολικά νηστίσιμο πιάτο. Αν κάνετε τα σπιτικά ψωμάκια μπριός, αντικαταστήστε το βούτυρο με καλαμποκέλαιο και αποκλείστε ή προσθέστε υλικά ανάλογα με το πόσο hardcore είναι η νηστεία σας. Το μπέργκερ χωρίς ψωμί ακολούθησε την ιδέα του σάντουιτς χωρίς ψωμί, που εμφανίζεται γραπτά το 1935 (“‘Breadless Sandwich’ is Latest Innovation,” Dorothea Duncan, Washington Post, January 27, 1935 (σελ. S6). Όπως και ο πρόγονός του, ήταν εξαρχής επιλογή και μια δημιουργική προσέγγιση στο ίδιο θέμα για λόγους αισθητικούς και δίαιτας. Η εναλλακτική στο ψωμί είναι τα σαρκώδη λαχανικά όπως η μελιτζάνα και τα μανιτάρια Portobello, όταν το μπιφτέκι δεν κάνει απλώς solo εμφάνιση στα μαρουλόφυλλα. Σε αυτή τη λογική, και με λίγη έμπνευση από το μοναδικό στιλ της τρομερής Ιζαμπέλα Μπλόου, το βετζετέριαν μπέργκερ φόρεσε ένα φλατ καπέλο από τηγανητές μελιτζάνες (που όμως, μπορούν να γίνουν και ψητές), με ένα οβάλ ντοματίνι κόκκινο, καρφωμένο πάνω του. Η άσπρη σάλτσα είναι μια κρέμα γιαουρτιού και φέτας, με μια πρέζα πάπρικα, αλλά στη θέση της φέτας θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και κατίκι Δομοκού. Στην νηστίσιμη βερσιόν μπορείτε να βάλετε και πολτό ελιάς ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας. Με δυο λόγια: ένα ιδιαίτερα νόστιμο βετζετέριαν μπέργκερ, σε δύο εξίσου τερψιλαρύγγιες εκδοχές και συνταγή-βάση για να την ακολουθήσετε ή να πειραματιστείτε, αν θέλετε, ακόμη περισσότερο. Προετοιμασία: 35-40 λεπτά, αν τα κάνετε όλα απ’ την αρχή. 15-20 λεπτά, αν έχετε έτοιμες (βρασμένες) τις φακές και το ρύζι. Αν κάνετε τα βετζετέριαν μπέργκερ από το μηδέν, ετοιμάστε τα υπόλοιπα, όσο βράζουν οι φακές. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4-5 άτομα) 2 φλ. (500 ml) βρασμένες φακές 2 μεσαία καρότα, στον χοντρό τρίφτη 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.γ. πάπρικα 1-1.5 κ.γ. κύμινο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 4-6 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι 1/2 μεσαίο κρεμμύδι (50-55 γραμ.) ψιλοκομμένο 4-5 κ.σ. φρυγανιά 3 γεμάτες κ.σ. βρασμένο ρύζι καστανό ή βρασμένο κινόα 1 αυγό (κανονικού μεγέθους) χτυπημένο ή 1 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου καλά ανακατεμένη με 3 κ.σ. νερό 4 κ.σ. φρυγανιά για τις μελιτζάνες 2 μεσαίες φλάσκες μελιτζάνες κομμένες οριζόντια σε φέτες 1-1.2 εκατ. 80 ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την σάλτσα γιαουρτιού-φέτας 4 κ.σ. φέτα 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγισμένο 1/2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1 πρέζα πάπρικα αλάτι, λευκό πιπέρι για το σερβίρισμα με μελιτζάνες μαρουλόφυλλα και 4 ντοματίνια/μπέργκερ, τα 3 κομμένα στη μέση σάλτσα γιαουρτιού-φέτας 2-3 κάππαρες πλυμένες για το κλασικό σερβίρισμα ροδέλες ντομάτας ή ρόκα και φέτες αβοκάντο φέτες τσένταρ και σάλτσα ΒΒQ πίκλες Ετοιμάζετε τις φακές και το μείγμα: Στραγγίζετε καλά τις φακές και τις βάζετε σε μεγάλο σχετικά μπολ ...

Πηγή econews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 05/01/2017