Τι Είναι Τα Πεπόνια : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τα πεπόνια είναι χαμηλά σε θερμίδες. Για ποτά μόνο άγλυκο χυμό βατόμουρο και νερό. ΗΜΕΡΑ 2η: Μόνο λαχανικά και σούπα. Φάτε όσα φρέσκα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά μπορείτε να χορτάσετε. Προσπαθήστε και φάτε πράσινα φυλλώδη χορταρικά (αλλά όχι ξερά φασόλια, μπιζέλια ή καλαμπόκι). Μη φάτε καθόλου φρούτα. ΗΜΕΡΑ 3η: Φάτε όση σούπα, φρούτα και λαχανικά θέλετε. Μή φάτε βραστή πατάτα. Αν έχετε ακολουθήσει τρεις μέρες όπως καθορίζεται πιο πάνω και δεν έχετε ξεφύγει, θα έχετε χάσει 2,5 με 3,5 κιλά. ΗΜΕΡΑ 4η: Μπανάνες, αποβουτυρωμένο γάλα, σούπα και όσα ποτήρια νερό μπορείτε να πιείτε. Φάτε μέχρι 3 μπανάνες και πιείτε μέχρι 3 ποτήρια αποβουτυρωμένο γάλα. Το γάλα και οι μπανάνες είναι πλούσια σε θερμίδες και υδρογονάνθρακες, αλλά απ’ αυτή ιδιαίτερα τη μέρα το σώμα σας έχει ανάγκη από κάλιο, υδρογονάνθρακες, πρωτεΐνες και ασβέστιο για να μειωθεί η διακαής επιθυμία για γλυκά. ΗΜΕΡΑ 5η: Μοσχάρι και ντομάτες. Θα πρέπει να έχετε 300-600 γρμ. μοσχάρι και 1 κονσέρβα ντομάτες ή ως και 6 φρέσκες ντομάτες. Αυτή τη μέρα προσπαθήστε να πιείτε τουλάχιστον 5-6 ποτήρια νερό για να βοηθήσετε να εκπλυθεί το ουρικό οξύ από το σώμα σας. Φάτε όλη τη σούπα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα. ΗΜΕΡΑ 6η: Μοσχάρι και λαχανικά μέχρι να ευχαριστηθεί η καρδιά σας, αλλά όχι βραστή πατάτα. Φάτε 2 ή και 3 μπριζόλες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά . Να σιγουρευτείτε ότι έχετε φάει τουλάχιστον μια φορά τη σούπα. ΗΜΕΡΑ 7η: Ακατέργαστο ρύζι, γλυκά φρούτα, χυμός και λαχανικά. Χορτάστε και φάτε τουλάχιστον μια φορά τη σούπα. Στο τέλος της έβδομης ημέρας, εάν δεν έχετε αποκλίνει από αυτή τη δίαιτα, θα έχετε χάση 6-7,5 κιλά. Εάν χάσετε πάνω από 7,5 κιλά αποφύγετε τη δίαιτα για 2 ημέρες πριν την ξαναρχίσετε. Από την πρώτη ημέρα αυτό το 7ήμερο πρόγραμμα διατροφής μπορείτε να το εφαρμόζετε όσο συχνά επιθυμείτε και στην πράξη. Εάν το ακολουθήσετε σωστά θα καθαρίσει το ...
Πηγή youweekly.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Ποικιλία Αδαμοπούλου
Η ποικιλία Αδαμοπούλου είναι πολύ παραγωγική, ανθεκτική στη κορυφοξήρα και προωθείται για τη παραγωγή καλοκαιρινού λεμονιού. Ο καρπός της είναι μετρίου έως μεγάλου μεγέθους, ο φλοιός είναι παχύς με επιφάνεια τραχεία. Στη Κρήτη, γνωστή είναι η ποικιλία Κιτρολεμονιά, με μεγάλο καρπό, παχύ φλοιό και λίγα οξέα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική. Επίσης, στην Κρήτη συναντάμε και τη ποικιλία Ζαμπετάκη, γνωστή και στη Πελοπόννησο. Πολύ καλή ποικιλία είναι η Εύρηκα ή Eureka, όπου το δένδρο δεν έχει καθόλου αγκάθια και οι καρποί της ωριμάζουν καθ” όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μια άλλη ποικιλία που ο καρπός της μοιάζει με τον καρπό της Εύρηκα είναι η Libson, αλλά αυτή έχει αγκάθια. Ο καρπός της είναι πλούσιος σε κιτρικό οξύ και παρουσιάζει μεγάλη περίοδο ωρίμανσης των καρπών. Στην Κύπρο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ποικιλία Λάπηθος, η οποία έχει ομοιότητες με τη Libson και είναι ανθεκτική στη κορυφοξήρα. Τέλος, στις ελληνικές ποικιλίες συγκαταλέγεται κα η Μικρόκαρπη Χίου ή αλλιώς γνωστή και σαν “Λεμονάκι της Χίου”. Υπάρχουν Ιταλικές ποικιλίες όπως: Femminelo, Monachello, Lunario και Interdonato. Υπάρχουν Ισπανικές ποικιλίες όπως: Verna και Fino. Την άνοιξη, μόλις αρχίσει να εμφανίζεται η νέα βλάστηση, λιπαίνουμε τακτικά και ποτίζουμε. Για προληπτικούς λόγους μπορούμε να ψεκάσουμε τα δέντρα μας με κάποιο χαλκούχο σκεύασμα ή βορδιγάλιο πολτό. —Φύτευση της λεμονιάς Η κατάλληλη απόσταση για φύτευση λεμονιάς σε κήπο είναι 6-8 μέτρα και η καλύτερη εποχή η άνοιξη, όταν έχει περάσει εντελώς ο κίνδυνος παγετού. Αρχικά σκάβετε έναν λάκκο με πλάτος αρκετά μεγάλο και βάθος μέχρι μία φορά μεγαλύτερο από το ύψος της. Αν θέλετε προσθέτετε και οργανικό λίπασμα και στη συνέχεια γεμίζετε τον λάκκο με το χώμα μέχρι να φτάσει το ύψος του εδάφους. Το δενδρύλλιο αφού φυτευτεί χρειάζεται υποστήριξη και ο κορμός προστασία από τον ήλιο και τα τρωκτικά. Συνήθως περιβάλλεται από λευκό ειδικό χαρτί με τη μορφή του κυλίνδρου. —Κλάδεμα της λεμονιάς Το κατεξοχήν σχήμα στη λεμονιά είναι το κύπελλο με 3-5 βραχίονες. Αφού επιλέξουμε τους βασικούς βραχίονες κλαδεύουμε ελαφρώς για να μπει το δένδρο γρήγορα σε καρποφορία. Η λεμονιά κλαδεύεται κάθε 2 χρόνια. Σε κάποιες ποικιλίες όπως η Αδαμοπούλου και η Libson το κλάδεμα γίνεται μετά τη συγκομιδή, Ιανουάριο-Φεβρουάριο, ενώ όψιμες ποικιλίες μπορούν να κλαδευτούν και με τους καρπούς σε όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι προτιμότερο όμως να γίνεται άνοιξη-καλοκαίρι όταν η παραγωγή όψιμων λεμονιών έχει μειωθεί. Μη ξεχνάτε ότι στις τομές του κλαδέματος κάνουμε επάλειψη με μαστίχα ή αλοιφή κλαδέματος. Επίσης, μπορούμε κα φτιάξουμε μόνοι μας αλοιφή με μίγμα θειικού χαλκού, θειϊκού σιδήρου και ασβεστίου ή μίγμα υγρής ασφάλτου σε ανάμιξη με λινέλαιο. —Άρδευση της λεμονιάς Η λεμονιά είναι επιπολαιόριζο δένδρο που σημαίνει ότι οι ρίζες του δεν φτάνουν σε πολύ μεγάλο βάθος και ως εκ τούτου η άρδευση θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και με ποσότητα νερού τόση όση να καλύπτουμε το 1 μέτρο βάθος. Τα νεαρά δένδρα καλό είναι να ποτίζονται 2-3 φορές την εβδομάδα ενώ τα δένδρα μεγαλύτερης ηλικίας χρειάζονται λιγότερο τακτικά πότισμα, κάθε 8-0 ημέρες το καλοκαίρι και τον χειμώνα ακόμα πιο αραιά. —Καλλιέργεια της λεμονιάς σε γλάστρα Η λεμονιά μπορεί να ευδοκιμήσει σε γλάστρα εφόσον υπάρχουν νάνες ποικιλίες που φτάνουν μέχρι τα 2 μέτρα. Αγοράζετε γλάστρα, με όσο γίνεται μεγαλύτερη διάμετρο, βάζετε φυτόχωμα (σχεδόν μέχρι το μισό του ύψους) και κάποιο λίπασμα, τοποθετείτε το δενδρύλλιο και συμπληρώνετε με χώμα μέχρι πάνω, στο χείλος της γλάστρας. Για καλύτερα αποτελέσματα, στο κάτω μέρος της γλάστρας ανοίγουμε μια τρύπα για καλύτερη στράγγιση αλλά για να μην μας “φεύγει” χώμα, τοποθετούμε μόνιμα ένα κομμάτι ύφασμα ανάμεσα από τη γλάστρα και από το πιατάκι (όπως στη πορτοκαλιά). Τη λεμονιά στη γλάστρα τη ποτίζουμε συχνά αλλά θα ήταν σοφό το πότισμα να γίνεται με βάση την αποστράγγιση του χώματος και τη θερμοκρασία. Σχετικά με τη λίπανση θέλει κάθε 15-20 ...
Πηγή econews.gr >>>
Το πόμελο είναι πολύ καλή πηγή σε βιταμίνη C, κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο. Οφέλη για την υγεία Ανοσοποιητικό σύστημα: Αν και μια μερίδα πόμελο (190 γρ.) είναι μικρότερη από ένα ολόκληρο φρούτο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο μεγάλα είναι, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C κατά 193%. Αυτή η σημαντική πηγή βιταμίνης C έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές γενιές στη Νοτιοανατολική Ασία για την άμεση ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτική ουσία αυξάνοντας τη δραστικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τα συστήματα οργάνων του σώματος. Επιπλέον, βοηθά στην καταπολέμηση των μολύνσεων που οδηγούν σε κρυολογήματα, βήχα, πυρετό, και πιο σοβαρά συμπτώματα ιογενών, μικροβιακών και βακτηριακών λοιμώξεων. Πέψη: Τα περισσότερα φρούτα περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, και τα πόμελος δεν αποτελούν εξαίρεση. Μια μερίδα πόμελο (σάρκα μόνο), παρέχει περίπου το 8% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες. Αυτό προάγει την υγιή πέψη και εξαλείφει προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα και διάρροια. Αρτηριακή πίεση: Το πόμελο είναι μια πολύ καλή πηγή καλίου, και κάθε μερίδα (190 γρ.) παρέχει περίπου 12% των ημερήσιων αναγκών. Το κάλιο είναι αγγειοδιασταλτικό, δηλαδή προκαλεί χαλάρωση των αγγείων με αποτέλεσμα να μειώνονται οι αγγειακές αντιστάσεις, η αρτηριακή πίεση και το αίμα ρέει με μεγαλύτερη ευκολία σε ολόκληρο το σώμα. Συνεπώς, μειώνει τις πιθανότητες αθηροσκλήρωσης, καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Κράμπες: Το κάλιο είναι επίσης σημαντικό για την ισορροπία των υγρών στο σώμα, η οποία αποτελεί μια βασική πτυχή της μυϊκής κράμπας και της δυσκαμψίας. Έτσι, η συχνή κατανάλωση πόμελο συμβάλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών φαίνεται αποτρέποντας τις μυϊκές κράμπες. Υγεία των οστών: η πρόσληψη καλίου έχει συνδεθεί με την οστική πυκνότητα, καθώς δρα ανασταλτικά στην αποσύνθεση των οστών. Ως εκ τούτου, το πόμελο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και γενικότερα στην υγεία των οστών σε ολόκληρο το σώμα. Αντιγήρανση: Τα μεγάλα επίπεδα βιταμίνης C που περιέχονται στο πόμελο, δρουν ως αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν την υποβάθμιση του δέρματος και τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, όπως ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος κ.α. Η καθημερινή και συνιστώμενη πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να το αποτρέψει αυτό, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως το πόμελο! Επιπλέον, το πόμελο περιέχει σπερμιδίνη, μια σπάνια φυσική ουσία που στην πραγματικότητα βρίσκεται στο ανθρώπινο σπέρμα, εξ ου και το όνομα, η οποία δεν επιτρέπει την εκδήλωση καρκινικών κυττάρων, ενώ επιδρά αντιγηραντικά, ...
Πηγή botanologika.gr >>>
Τι Είναι Το Απλό Γιαούρτι
Το απλό γιαούρτι είναι φτωχό σε θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά. Προτιμήστε το πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά αλλά όχι το 0%, το οποίο έρευνες έχουν δείξει ότι δεν χορταίνει και μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφών. Μηλόξυδο Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή σε ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τις λιγούρες. Λεμόνια Με μηδέν θερμίδες, ο χυμός λεμόνι είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κοτόπουλο, το ψάρι ή τα βραστά λαχανικά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια φέτα λεμόνι στο νερό για να κόψετε την όρεξή σας και να μειώσετε τις λιγούρες. Παγωμένη μπανάνα Βάλτε τις μπανάνες στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν φτιάξτε ένα θρεπτικό κρεμώδες επιδόρπιο. Μπορείτε επίσης να την χτυπήσετε με λίγο γάλα και να φτιάξετε ένα smoothie με λίγες θερμίδες. Η μπανάνα είναι πολύ θρεπτική λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κάλιο και φυτικές ίνες. Αλεύρι αμυγδάλου Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αλεύρι χωρίς γλουτένη στις συνταγές σας. Έχει τετραπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προκαλεί διπλάσιο αίσθημα κορεσμού. Άγλυκο κακάο σε σκόνη Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κακάο στα smoothies και το γιαούρτι και θα νιώσετε ότι τρώτε κάτι γλυκό με μόλις 12 επιπλέον θερμίδες. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι τρώνε συχνά κακάο τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ. Σολομός σε κονσέρβα Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που είναι σημαντικά για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους....
Πηγή gimnastirio.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016