-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Η γαστρονομία είναι η τέχνη τού να τρως καλά και καμία σχέση δεν έχει ούτε με κάποια δίαιτα, ούτε με το φαγητό της επιβίωσης. Αντίθετα, είναι ένα λεπτό μείγμα συστατικών, γεύσεων, συνταγών και τρόπων παρασκευής, ταυτισμένο με την απόλαυση και απευθυνόμενο προς όλες τις αισθήσεις, και όχι μόνο προς αυτή της γεύσης. Είναι η τάση που φέρνει τους σεφ να πρωταγωνιστούν ως επιδέξια αστέρια ενός αριστοτεχνικού μαραθώνιου έμπνευσης, πρόσμειξης και κατανάλωσης νέων ή ακόμα και άγνωστων υλικών, σε ένα πεδίο όπου όλα είναι πιθανά και καθετί μπορεί να παίξει τον ρόλο του στη δημιουργία μιας νέας συνταγής. Η γαστρονομία δεν ακολουθεί κανόνες, πέρα από τους μαγειρικούς, οι οποίοι εξελίχτηκαν σε μεγάλο βαθμό από την περίοδο της Αναγέννησης (περίοδο που σηματοδοτεί την απαρχή της τάσης της περίτεχνης μαγειρικής) και διαμορφώθηκαν στην ...
Πηγή imerisia.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιό Είναι Το Πιο Γνήσιο Ελληνικό Junk Food
Το πιο γνήσιο ελληνικό junk food είναι ίσως από τα πιο θρεπτικά φαγητά, καθώς περιέχει ταυτόχρονα κρέας και λαχανικά, όμως όσο πιο πολύ το «φορτώνουμε» τόσο πιο παχυντικό γίνεται. Η λαδωμένη πίτα, η σος, οι τηγανιτές πατάτες, τα λιπαρά κομμάτια κρέατος, είναι στοιχεία από το σουβλάκι που όσο προστίθενται τόσο αυξάνουν τις θερμίδες του. Ενδεικτικά, ένα μόνο σουβλάκι με πίτα λαδωμένη, πατάτες τηγανιτές, σος και γύρο χοιρινό μπορεί να φτάσει τις 700 θερμίδες! Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να απολαύσετε το σουβλάκι αν προσέχετε την διατροφή σας είναι να επιλέγετε την πιο light εκδοχή του. Καταρχάς επιλέξτε πίτα αλάδωτη, για να γλυτώσετε και από περιττές θερμίδες και από trans λιπαρά, τα οποία βλάπτουν τον οργανισμό. Αν η πίτα είναι και ολικής άλεσης ακόμα καλύτερα, ...
Πηγή adiexodos.gr >>>
Τα καροτενοειδή είναι οι χρωστικές οι οποίες προσδίδουν στα περισσότερα φαγητά που τρώμε το υπέροχό τους χρώμα. Η κόκκινη ώριμη ντομάτα που είχατε στη σαλάτα σας το προηγούμενο βράδυ οφείλει το πλούσιο της χρώμα σε ένα καροτενοειδές που λέγεται “Λυκοπένιο”. Τα καροτενοειδή έχουν την καταπληκτική ικανότητα να αντιδρούν και να εξουδετερώνουν τα “οξειδωτικά”, χημικά αντιδραστικά είδη οξυγόνου, γνωστά ως μονοξείδια οξυγόνου και ελεύθερες ρίζες. Η φυσική ασταξανθίνη έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα να επιδίδεται στην αντιοξειδωτική της δράση, γεγονός που την κάνει να είναι παγκοσμίως το δυνατότερο φυσικό αντιοξειδωτικό. Τι είναι η Ασταξανθίνη; Πολλές φορές όταν περπατάμε κατά μήκος μιας αποξηραμένης λιμνούλας παρατηρούμε κάποιες κόκκινες κηλίδες στον άλλοτε πυθμένα της. Αυτές οι κηλίδες είναι η φυσική ασταξανθίνη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της φυσικής μετατροπής του πράσινου φύκους σε κόκκινο λόγω περιβαλλοντικού στρες. Το στρες αυτό οφείλεται ...
Πηγή iator.gr >>>
Η νηστεία είναι μία άριστη ευκαιρία να υοθετήσουν έστω για κάποιες ημέρες χορτοφαγική δίαιτα ,οπότε θα εισάγουν στη διατροφή τους όσπρια(πλούσια πηγή φυτικών πρωτεινών υψηλής βιολογικής αξίας) χορταρικά (φυτικές ίνες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου) ελαιόλαδο και όχι ζωικής προέλευσης λίπη, ωμοί ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα ,θαλασσινά (πλούσια σε πρωτείνες ,ιχνοστοιχεία)και άφθονα φρούτα (πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών συστατικών).Εκτός από τα διατροφικά οφέλη με τη νηστεία ένα παιδί εξασκείται στην εγκράτεια και μαθαίνει να βάζει όρια στα θέλω του. Πιθανότατα κάποιοι γονείς θα αναρωτηθούν για το αν το παιδί τους προσλαμβάνει αρκετή πρωτείνη ή ασβέστιο κατά τη διάρκεια της νηστείας. Το κρέας (κόκκινο ή λευκό) είναι η πιο πλούσια σε πρωτείνη τροφή όμως μπορεί να αντικατασταθεί την περίοδο της νηστείας με όσπρια (π.χ φακές) συνδιασμένα με δημητριακά (ρύζι ή κινόα) οπότε αυξάνεται η απορρόφηση του σιδήρου. Πλουσιες σε πρωτείνη τροφές είναι και οι ξηροί καρποί ,δημητριακά όπως η βρώμη, η ζέα και τα προιόντα της σόγιας. Ασβέστιο προσλαμβάνεται με τα θαλασσινά, αμύγδαλα, σουσάμι ,ταχίνι και χαλβά. Μετά το πέρας της νηστείας έρχεται ο εορτασμός του Πάσχα και τα παιδιά σύμφωνα με το πνεύμα των εορτών καταναλώνουν αυγά, άφθονο κρέας και πολλά γλυκά. Η απότομη αλλαγή του προγράμματος διατροφής από την νηστεία στην ανεξέλεκτη κατανάλωση των πασχαλινών εδεσμάτων μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές ενοχλήσεις σε παιδιά αλλά ...
Πηγή daddy-cool.gr >>>