-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Κατανάλωση Αλκοολούχων Ποτών
Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών δεν είναι υπόθεση της σύγχρονης κοινωνίας. Είναι συνήθεια τόσο παλιά όσο και κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Η κατανάλωση χαμηλών ποσοτήτων συνήθως δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα. Μην περιμένεις να αποκτήσεις σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ για να ελέγξεις τις συνήθειές σου σχετικά με το ποτό. Μέτρησε πόσες μονάδες αλκοόλης καταναλώνεις την μέρα και πόσες την εβδομάδα. Προσπάθησε να θέσεις όρια και μην ξεχνάς, δεν χρειάζεσαι πολύ ποτό για να διασκεδάσεις....
Πηγή pliroforiodotis.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιά Είναι Η Εναλλακτική Στο Ψωμί
Η εναλλακτική στο ψωμί είναι τα σαρκώδη λαχανικά όπως η μελιτζάνα και τα μανιτάρια Portobello, όταν το μπιφτέκι δεν κάνει απλώς solo εμφάνιση στα μαρουλόφυλλα. Σε αυτή τη λογική, και με λίγη έμπνευση από το μοναδικό στιλ της τρομερής Ιζαμπέλα Μπλόου, το βετζετέριαν μπέργκερ φόρεσε ένα φλατ καπέλο από τηγανητές μελιτζάνες (που όμως, μπορούν να γίνουν και ψητές), με ένα οβάλ ντοματίνι κόκκινο, καρφωμένο πάνω του. Η άσπρη σάλτσα είναι μια κρέμα γιαουρτιού και φέτας, με μια πρέζα πάπρικα, αλλά στη θέση της φέτας θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και κατίκι Δομοκού. Στην νηστίσιμη βερσιόν μπορείτε να βάλετε και πολτό ελιάς ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας. Με δυο λόγια: ένα ιδιαίτερα νόστιμο βετζετέριαν μπέργκερ, σε δύο εξίσου τερψιλαρύγγιες εκδοχές και συνταγή-βάση για να την ακολουθήσετε ή να πειραματιστείτε, αν θέλετε, ακόμη περισσότερο. Προετοιμασία: 35-40 λεπτά, αν τα κάνετε όλα απ’ την αρχή. 15-20 λεπτά, αν έχετε έτοιμες (βρασμένες) τις φακές και το ρύζι. Αν κάνετε τα βετζετέριαν μπέργκερ από το μηδέν, ετοιμάστε τα υπόλοιπα, όσο βράζουν οι φακές. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4-5 άτομα) 2 φλ. (500 ml) βρασμένες φακές 2 μεσαία καρότα, στον χοντρό τρίφτη 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.γ. πάπρικα 1-1.5 κ.γ. κύμινο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 4-6 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι 1/2 μεσαίο κρεμμύδι (50-55 γραμ.) ψιλοκομμένο 4-5 κ.σ. φρυγανιά 3 γεμάτες κ.σ. βρασμένο ρύζι καστανό ή βρασμένο κινόα 1 αυγό (κανονικού μεγέθους) χτυπημένο ή 1 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου καλά ανακατεμένη με 3 κ.σ. νερό 4 κ.σ. φρυγανιά για τις μελιτζάνες 2 μεσαίες φλάσκες μελιτζάνες κομμένες οριζόντια σε φέτες 1-1.2 εκατ. 80 ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την σάλτσα γιαουρτιού-φέτας 4 κ.σ. φέτα 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγισμένο 1/2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1 πρέζα πάπρικα αλάτι, λευκό πιπέρι για το σερβίρισμα με μελιτζάνες μαρουλόφυλλα και 4 ντοματίνια/μπέργκερ, τα 3 κομμένα στη μέση σάλτσα γιαουρτιού-φέτας 2-3 κάππαρες πλυμένες για το κλασικό σερβίρισμα ροδέλες ντομάτας ή ρόκα και φέτες αβοκάντο φέτες τσένταρ και σάλτσα ΒΒQ πίκλες Ετοιμάζετε τις φακές και το μείγμα: Στραγγίζετε καλά τις φακές και τις βάζετε σε μεγάλο σχετικά μπολ με το αυγό. Ανακατεύετε. Αν χρησιμοποιήσετε τον λιναρόσπορο, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το όπως το αυγό. Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί (μέτρια φωτιά) και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κάρυ, πάπρικα, κύμινο) και τα αφήνετε να βγάλουν το άρωμά τους. Μετά από 4-5 λεπτά, σβήνετε με το μπαλσάμικο ξίδι και μόλις αυτό εξατμιστεί, αποσύρετε. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τις φακές και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι. Σημείωση: Η φρυγανιά απορροφά την υγρασία του μείγματος. Βάλτε την στο τέλος, ελέγχοντας την ποσότητά της ώστε τα μπιφτέκια να πλάθονται εύκολα και να στέκονται κανονικά. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη. Για τις μελιτζάνες: Βάλτε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά (μέτρια φωτιά) και προσθέστε τις μισές φέτες από τις μελιτζάνες. Τηγανίστε για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Βγάλτε σε χάρτινη πετσέτα και συνεχίστε με τις υπόλοιπες φέτες. Εναλλακτικά, αν δεν τις θέλετε τηγανητές, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο (200 C) για 20 περίπου λεπτά. Βάλτε τις φέτες σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τις (με πινέλο) με ελαιόλαδο. Ψήστε τα βετζετέριαν μπέργκερ: Πλάστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα σε ζεστό, στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ή με ελάχιστο ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Γυρίστε τα μπέργκερ με σπάτουλα και μην τα πιέζετε όσο ψήνονται. Ετοιμάστε την σάλτσα γιαουρτιού-φέτας: Χτυπήστε στο μούλτι όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλάτι, πιπέρι. Σερβίρισμα: Σε μαρούλι βάλτε 1-2 φέτες μελιτζάνας, το μπέργκερ, σάλτσα (πάνω του ή κάτω), κομμένα στη μέση ντοματίνια (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω), μελιτζάνα και καρφώστε πάνω το ολόκληρο ντοματάκι. Για κλασικό βετζετέριαν μπέργκερ με τυρί, προσθέστε τις φέτες τσένταρ πάνω στα μπιφτέκια και βάλτε τα στο φούρνο (100-120 C) για λίγα λεπτά -δείτε περισσότερα στην συνταγή εδώ. Ολοκληρώστε με τη διαστρωμάτωση των υλικών, παίζοντας με τα χρώματα και την υφή τους. Τα βετζετέριαν μπέργκερ είναι επίσης ωραία σκέτα, συνοδεία σαλάτας ή με ψητές στο φούρνο, τραγανές γλυκοπατάτες με μυρωδικά (βλ. φωτό επάνω, η συνταγή θα ακολουθήσει). Πηγή Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>
Ποιά Είναι Η Αρχική Καταγωγή Της Κουκουναριάς
Η αρχική καταγωγή της κουκουναριάς είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Βόρεια Αφρική (όταν το κλίμα ήταν πιο υγρό). Καλλιεργείται συστηματικά εδώ και 6.000 χρόνια για τους εδώδιμους σπόρους της, τους οποίους εμπορεύονταν οι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια. Λόγω της θρεπτικής του αξίας, οι Αρχαίοι Έλληνες αλλά και οι Ρωμαίοι, το εκτιμούσαν ιδιαίτερα και το θεωρούσαν σύμβολο ανδρισμού και γονιμότητας. Έχει εγκλιματιστεί σε όλη τη Μεσόγειο εδώ και τόσο καιρό που θεωρείται ιθαγενές στα μέρη που φυτρώνει, ενώ πολύ πρόσφατα έχει εισαχθεί σε χώρες με μεσογειακό κλίμα. Μέχρι τώρα έχει εγκλιματιστεί στη Νότια Αφρική, την Καλιφόρνια, την Αυστραλία και τη Δυτική Ευρώπη....
Πηγή agronews.gr >>>
Ποιά Είναι Τα Κυριότερα Τρόφιμα Πλούσια Σε Σίδηρο
Τα κυριότερα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο είναι τα εξής: Συκώτι & άλλα κόκκινα κρέατα Θαλασσινά κυρίως στρείδια & μύδια Ξηροί καρποί Αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα & σύκα Φασόλια & φακές Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο Σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών & παντζάρια Ασπράδι αυγού (χωρίς την ταυτόχρονη κατανάλωση κρόκου) Ψωμιά & δημητριακά που είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο Το σώμα απορροφά πολύ καλύτερα το σίδηρο από ζωικές πηγές όπως το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά. Αντιθέτως, ο σίδηρος που προέρχεται από φυτικές πηγές όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά και τα φρούτα δεν απορροφάται εξίσου καλά. Επίσης η απορρόφηση του σιδήρου βελτιώνεται σημαντικά, μέχρι και 85%, με την ταυτόχρονη κατανάλωση Βιταμίνης C, η οποία υπάρχει στα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τα ακτινίδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το λεμόνι ενώ εμποδίζεται με την ταυτόχρονη κατανάλωση ασβεστίου και πηγών αυτού όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, της σόγιας, του κρόκου του αυγού, των φυτικών ινών και της καφείνης με κύριους εκπρόσωπους το τσάι, το ...
Πηγή news4.gr >>>