-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Σάλτσα Πιπεριών
Η σάλτσα πιπεριών είναι απλή, εξαιρετικά αρωματική, γευστικά έντονη και ξεχωριστή. Καθότι δημοφιλής, εύκολα θα μπορούσε κάποιος να την χρησιμοποιήσει σε εσκαλόπ, σε ribeye, ή και σε διάφραγμα, κομμάτια που έχουν βέβαια κρεάτινες γευστικές εντάσεις. Όμως στην πραγματικότητα εκεί θα καπελώσει την πρώτη ύλη, πράγμα που γαστρονομικά δεν είναι και το πιο “σωστό”, ανεξάρτητα από γούστα βέβαια που μας κάνουν συχνά να προσπερνάμε τους κανόνες. Η ιδανική χρήση της σάλτσας πιπεριών, δεοντολογικά είναι “εφ’ ω ετάχθη” και αυτό είναι το εκλεκτό πλην άψυχο μοσχαρίσιο φιλέτο, προκειμένου να το μεταρέψει από ένα εύκολο γευστικά κομμάτι, που επιλέγουν κυρίως όσοι δεν πολυξέρουν από κρέας, σε μια μικρή γκουρμέ γιορτή με εντάσεις! Βέβαια με βάση το ότι η σάλτσα αυτή καταφέρνει με απλό τρόπο να κάνει ένα ουδέτερο αλλά μαλακό κομμάτι κρέατος, να αποκτήσει προσωπικότητα και χαρακτήρα, εύκολα θα έβλεπα και έναν συνδυασμό της με χοιρινό ψαρονέφρι ή και ψητό στήθος κοτόπουλου, χωρίς να έχω δοκιμάσει κάποιο εκ των δύο πάντως. Έτσι για να σας βάζουμε ιδέες να παραβείτε τους “κανόνες”. Να επισημάνουμε εδώ ότι η σάλτσα δεν είναι τόσο στη λογική του “καυτερού”, ...
Πηγή caruso.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Οι πατάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία και φυτικές ίνες, το ίδιο και οι γλυκοπατάτες! Και ενώ και τα δυο είδη του γαιόμηλου αποδίδουν σχεδόν ίδιες θερμίδες, υπάρχουν μερικά στοιχεία που τις διαφοροποιούν! Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, στην εμφάνιση και τον τρόπο παραγωγής τους, αλλά στο ότι η γλυκοπατάτα έχει 50% περισσότερες φυτικές ίνες, υψηλότερη περιεκτικότητα βιταμίνης Α, βιταμίνης C και Β6, λιγότερο κάλιο όμως από την κοινή πατάτα. Η γλυκοπατάτα, μάλιστα, περιέχει μια μοναδική πρωτεΐνη αποθήκευσης που ονομάζεται σπορα-μίνη, η οποία είναι γνωστή για ...
Πηγή infowoman.gr >>>
Τι Είναι Το Πιπέρι Καγιέν Προστιθέμενο Στο Τσάι
Το πιπέρι καγιέν προστιθέμενο στο τσάι είναι καλό για τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Επίσης λόγω της καψαΐνης αποτρέπει τα έλκη. Όταν οποιοδήποτε μέρος του σώματος είναι άρρωστο, η ροή του αίματος στην περιοχή αυτή επηρεάζεται συνήθως. Το καγιέν βοηθά στη κατάργηση αυτού του μπλοκαρίσματος και διεγείρει τη ροή του αίματος, έτσι ώστε οι βιταμίνες να παραδίδονται σωστά σε όλες τις περιοχές του σώματος και να απομακρύνονται οι άχρηστες ουσίες. Εκτός από την ικανότητα του να σταματάει τις καρδιακές προσβολές, το καγιέν βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το καγιέν βοηθά επίσης στη διάλυση του ινώδους που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. H όσφρηση του καγιέν βοηθά στη θεραπεία των πονοκεφάλων. Η τοπική εφαρμογή της καψαϊκίνης βοηθά επίσης στην ανακούφιση τους. Το πιπέρι καγιέν είναι μια πηγή της βήτα-καροτίνης η οποία είναι χρήσιμη για τη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος. Η βιταμίνη Α ή βήτα-καροτίνη στο πιπέρι καγιέν, παρέχει προστασία κατά της εισβολής των παθογόνων παραγόντων, βοηθώντας στην ανάπτυξη των υγιών βλεννογόνων στις ρινικές κοιλότητες, στους πνεύμονες και στο ουροποιητικό σύστημα, παρέχοντας έτσι ανοσία σε λοιμώξεις. Όταν προστίθεται στα τρόφιμα, το πιπέρι καγιέν βοηθάει στην απώλεια βάρους καθώς υποβοηθάει στη σωστή πέψη. Επίσης, μειώνει την υπερβολική όρεξη εξαιτίας της κακής απορρόφησης. Η βήτα-καροτίνη που περιέχεται στο πιπέρι καγιέν λειτουργεί ως ένα καλό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει ή επισκευάζει τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και του καρκίνου παχέος εντέρου. Το καγιέν είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση των διαβητικών επιπλοκών όπως η βλάβη των νεύρων και οι καρδιακές παθήσεις. Δίνει προσωρινή ανακούφιση στο πόνο από ψωρίαση, έρπη ζωστήρα, νευραλγία και πονόδοντο. – 1.4kSHARES ⇧⇧ Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση! :) 2015-10-30 Εδώ σχολιάζεις ...
Πηγή press-news.gr >>>
Τι Είναι Η Διατροφή Στην Παιδική Ηλικία
Η διατροφή στην παιδική ηλικία είναι ιδιαίτερη κρίσιμη και σημαντική για τη φυσιολογική ανάπτυξη και τη διατήρηση της καλής υγείας του παιδιού. Πάγιος στόχος είναι μια σωστή και υγιεινή διατροφή, η οποία καλύπτει τις ιδιαίτερες διατροφικές τους ανάγκες και χαρακτηρίζεται από μέτρο, ισορροπία και ποικιλία. Ακριβώς αυτό εξασφαλίζει η υιοθέτηση και η εφαρμογή των αρχών της μεσογειακής διατροφής οι οποίες είναι: – Καθημερινά, μεγάλες ποσότητες σε φυτικές ίνες από φρούτα, λαχανικά, ψωμί/δημητριακά, πατάτες, όσπρια. – Καθημερινά, ελάχιστη κατανάλωση σε επεξεργασμένα προϊόντα. – Καθημερινά, μικρές έως μέτριες ποσότητες σε γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί και γιαούρτι). – Κατανάλωση ψαριών και πουλερικών, σε μικρές έως μέτριες ποσότητες, εβδομαδιαίως. – Κατανάλωση κόκκινου κρέατος, 2-3 φορές το μήνα – Καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου ως κύρια πηγή λιπαρών. Στη ...
Πηγή iator.gr >>>