Η τρανσγλουταμινάση (ή αλλιώς «κόλλα κρέατος») είναι μια λευκή σκόνη που πωλείται με το κιλό, με την οποία κομμάτια από βοδινό, αρνί, κοτόπουλο, ακόμη και ψάρι, «κολλάνε» μεταξύ τους έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μοιάζει με ένα συμπαγές κομμάτι κρέατος (ή ψαριού). Αφήστε το σχόλιό σας Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας στην σελίδα μας στο Facebook!...
Το πολύσπορο είναι σίγουρα πιο θρεπτικό αλλά έχει και περισσότερες θερμίδες, οπότε μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σε μία πιο λιττή εκδοχή σαντουιτς με μία πιο απλή και ελαφριά γέμιση. Κάποια είδη ψωμιού, όπως το χωριάτικο ή η μπαγκέτα, καλό είναι να ψηθούν ελαφρά πριν χρησιμοποιηθούν. 2 . Έπειτα έχουμε μια ελαφριά επάλειψη στο ψωμί με κάποιο άλλειμμα. Αντικατέστησε το βούτυρο και τη μαγιονέζα από κάποια από τις παρακάτω επιλογές: κρεμώδες τυρί χαμηλών λιπαρών, μουστάρδα, ντιπ με βάση το γιαούρτι, πέστο, ελαιόλαδο, αβοκάντο λιωμένο ή σε φέτες. Το άλλειμμα θα δώσει μία ευχάριστη γαστρονομική πινελιά στο σαντουιτσάκι σου, ενώ θα σε γλιτώσει από περιττές θερμίδες κακών λιπαρών. 3 . Για τη γέμιση προτίμησε επίσης χαμηλές σε λιπαρά επιλογές: άπαχα κρέατα, όπως γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο, ψάρια, όπως τόνος ή σολομός, κάποιο αυγό ή τυρί (κίτρινο τυρί light, cottage cheese, ανθότυρο, κατίκι, φέτα, μοτσαρέλα). Σε κάθε περίπτωση, πρόσεξε η γέμιση να μην είναι ζεστή για να μη μαραθούν τα σαλατικά που θα συμπληρώσεις στη συνέχεια. Σαν γέμιση μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις κάποια ποσότητα από φαγητό της προηγούμενης ημέρας, όπως ομελέτα, μπιφτέκι, ψητό ή μαγειρεμένο κρέας κ.α. Έτσι, κάνεις μια μικρή “ανακύκλωση” και τίποτα δεν πάει χαμένο. 4 . Τέλος, πρόσθεσε άφθονα λαχανικά σε κάθε μορφή. Ωμά, ψητά, ατμού, βραστά, τριμμένα, σε φέτες και όπως αλλιώς επιθυμείς, τα λαχανικά θα δώσουν όγκο στο σαντουιτσάκι σου, χρώμα αλλά και γεύση και είναι αυτά που θα το κάνουν τόσο χορταστικό όσο και ένα πλήρες κυρίως πιάτο. Χρυσός κανόνας για ένα πετυχημένο σαντουιτσάκι είναι να μην το παρακάνεις σε ποσότητα και ποικιλία υλικών. Σε αυτή την περίπτωση, οι διαφορετικές γεύσεις ανακατεύονται τόσο που χάνονται ...
Πηγή olivemagazine.gr >>>