Τι Είναι Τα Γυάλινα Βάζα Για Την Κατάψυξη Τροφίμων

Τα γυάλινα βάζα είναι ιδανικά για την κατάψυξη τροφίμων, όταν έχουν πλατύ στόμιο και δεν γεμίζουμε μέχρι πάνω. Όταν τα γεμίζουμε αφήνουμε περιθώριο τρία εκατοστά ώστε τα τρόφιμα να έχουν περιθώριο να διασταλλούν χωρίς να σπάσει το γυαλί. Μπορούμε ακόμα να ρίξουμε ένα εκατοστό νερό πάνω από το περιεχόμενο που θα καταψύξουμε ώστε να βγει ο αέρας από το βάζο. Τέλος λιώνουμε αυτό το κάλυμμα από παγωμένο νερό με ζεστό νερό προτού ξεπαγώσουμε τα υπόλοιπα περιεχόμενα. Δεν κάνουν όλα τα γυάλινα βάζα για αυτή τη δουλειά και ειδικά αυτά που είναι φτιαγμένα από λεπτό γυαλί. Ισως, λοιπόν, σπάσετε μερικά βάζα προτού βρείτε τι κάνει και τι όχι, αλλά αξίζει τον κόπο να το κάνετε για να αποφύγετε το πλαστικό. Υπάρχουν επίσης ειδικά, παραλληλόγραμμα γυάλινα δοχεία με πλαστικό χείλος που κάνουν για αυτή τη δουλειά. —Μέταλλο Το μέταλλο είναι ιδανικό για την κατάψυξη τροφίμων. Οι ανοιγμένες κονσέρβες μπορούν να μπουν κατευθείαν στην κατάψυξη και ξεπαγώνουν κατευθείαν αν τις βάλουμε σε ζεστό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές παγοκυψέλες, μεταλλικά κυπελάκια και άλλα αντίστοιχα δοχεία για την κατάψυξη μικρών ποσοτήτων τροφίμων. —Χαρτί Εάν καταψύχετε τρόφιμα για μικρότερο διάστημα, δύο, τρεις εβδομάδες το μέγιστο μπορείτε να τα τυλίξετε σε αντικολλητικό λαδόχαρτο ή μη λευκασμένο χασαπόχαρτο. Για μεγαλύτερη διάρκεια ...

Πηγή econews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: